Η Μόσχα λαμβάνει υπόψη της τα λόγια του Ζελένσκι στη λήψη μέτρων εξασφάλισης της πυρηνικής αποτροπής !!

Χωρίς κατηγορία
Το κτίριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών - RIA Novosti, 1920, 07.10.2022
© RIA Novosti / Vitaly Belousov Το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφία αρχείου
ΟΗΕ, 7 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Η Μόσχα θα λάβει υπόψη της τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για προληπτικά πλήγματα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας όταν λαμβάνει μέτρα για τη διασφάλιση της πυρηνικής αποτροπής και της ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας σε συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. είπε.
.

«Σίγουρα θα παρακολουθούμε και θα λάβουμε υπόψη αυτές τις δηλώσεις του Προέδρου Ζελένσκι όταν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της πυρηνικής αποτροπής και τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας σύμφωνα με το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, καθώς και με τα θεμελιώδη στοιχεία της πολιτικής πυρηνικής αποτροπής», τόνισε.

Όπως υπενθύμισε ο Vorontsov, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Zelensky μιλάει είτε για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων είτε για τη χρήση τους. Κάλεσε τους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να ακούσουν προσωπικά τις προηγούμενες ομιλίες του αρχηγού του κράτους.
.
«Θα ακούσετε αρκετά ότι δεν επρόκειτο για κάποιου είδους προληπτικές κυρώσεις μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, μυθικές που επινοεί η προεδρική υπηρεσία Τύπου, αλλά ήταν ξεκάθαρα για την ανάγκη για προληπτικά πυρηνικά πλήγματα από τις χώρες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας – και για τίποτα άλλο. ” επεσήμανε ο Βορόντσοφ.
.
Κατά τη γνώμη του, το Κίεβο τώρα «προσπαθεί να ξεφύγει» διαδίδοντας «πολιτικούς υπαινιγμούς» προκειμένου να εξομαλύνει την επίδραση των λόγων του Ζελένσκι.
Ο Βορόντσοφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά την αντίδραση της Δύσης στη δήλωση του Ουκρανού ηγέτη.
“Θα παρακολουθήσουμε χωρίς αποτυχία και θα λάβουμε υπόψη την αντίδραση των δυτικών επιμελητών του Κιέβου. <…> Είναι σημαντικό να καταλάβουμε εάν ενήργησε σε αυτήν την περίπτωση με τη γνώση και τη συγκατάθεσή τους”, είπε ο διπλωμάτης.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ουκρανικής αντιπροσωπείας επανέλαβε τη θέση του Κιέβου ότι ο Ζελένσκι δεν εννοούσε πυρηνικά χτυπήματα, μιλούσε για κυρώσεις κατά της Μόσχας .
.
Την προηγούμενη μέρα, ο Ουκρανός ηγέτης, μιλώντας στο Ινστιτούτο Lowy στην Αυστραλία μέσω σύνδεσης βίντεο, είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να πραγματοποιήσει «προληπτικά» πλήγματα κατά της Ρωσίας και όχι «να περιμένει πυρηνικά χτυπήματα» από τη Μόσχα. Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Ζελένσκι Σεργκέι Νικιφόροφ εξήγησε ότι δεν ζήτησε τη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον μιας γειτονικής χώρας, αλλά εννοούσε προληπτικές κυρώσεις.
.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο RIA Novosti ότι τέτοια λόγια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια έκκληση για έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου. Κατά τη γνώμη του, την ευθύνη για αυτό πρέπει να φέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία , οι οποίες ουσιαστικά κατευθύνουν τις ενέργειες του Κιέβου .. Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι όλες οι χώρες του κόσμου πρέπει να δώσουν προσοχή στα λόγια του Ζελένσκι. Οι δηλώσεις του Ουκρανού ηγέτη προκάλεσαν δυσαρέσκεια στον ΟΗΕ , όπου σε απάντηση τους υπενθύμισαν το απαράδεκτο ακόμη και συζητήσεων για πυρηνική σύγκρουση.
……………………………………………………………

……………………………………………………………………………….