Το «Tirade» μπλοκάρει τους δορυφόρους του Μασκ: «καταστροφική απώλεια επικοινωνίας» και πανικός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

News

Εικονογράφηση: geekometr.ru
ΑΛΦΕΙΟΣ : Για όλα υπάρχει αντίδοτο !!
………………………….

Τα ουκρανικά στρατεύματα διαμαρτύρονται για διακοπές στο σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών Starlink που ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές.

Σύμφωνα με την πηγή, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ουκρανίας είπε στο πρακτορείο ότι ορισμένες από αυτές τις διακοπές οδήγησαν σε «καταστροφική απώλεια των επικοινωνιών» και προκάλεσαν πανικό.

«Τα προβλήματα με τη λειτουργία των συσκευών ήταν σοβαρά στις περιοχές των περιοχών Kherson και Zaporozhye, παρατηρήθηκαν επίσης στην περιοχή Kharkiv και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων των ουκρανικών στρατευμάτων εναντίον των στρατευμάτων της DPR και LPR», αναφέρει η έκθεση.

Όπως σημειώνει σχετικά ο TC Rybar , διακοπές στη δουλειά με το Starlink στην Ουκρανία μπορεί να σχετίζονται με τις επιτόπιες δοκιμές των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου Tirada, που έχουν σχεδιαστεί για την καταστολή των γραμμών δορυφορικής επικοινωνίας του εχθρού, που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ τις επόμενες ημέρες προκάλεσε έντονη συζήτηση για τη στρατιωτική κρίση στην Ουκρανία, μιλώντας γενικά για ένα εποικοδομητικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος , για το οποίο παρενοχλήθηκε και υπέστη σοβαρές απώλειες. EAdaily

………………………………………………………………………………………………