Ο πρόεδρος της Αλγερίας δέχεται τον Μακρόν μιλώντας στα αραβικά !! Το πρόβλημα της αποικιακής κληρονομιάς παραμένει άλυτο !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν. Εικονογράφηση: m.ensonhaber.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΓΡΑΨΑΜΕ … Ο Μακρόν ξεχνάει τα ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου της Γαλλίας κατά Αλγερινών και πάει χωρίς ντροπή στην Αλγερία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ !!! ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 132 ΧΡΟΝΙΑ (1830-1962) ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ !!!

Η ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΤΟ 1962 … [ με ατιμώρητα τα εγκλήματα πολέμου της Γαλλίας κατά Αλγερινών ΠΟΛΙΤΩΝ! Οι συνέπειες του πολέμου ήταν τεράστιες. Οι απώλειες ανήλθαν κατά προσέγγιση σε 1 εκατομμύριο για τους Αλγερινούς και 90.000 για τους Γάλλους, ενώ φυσικά υπήρξαν και πολλοί τραυματίεςοι Αλγερινοί αντιστάθηκαν 8 χρόνια (όπως οι Ρώσσοι στο Ντονμπάς) ]

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ;; ΓΙΑ “ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ” ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΟΝΟ ;; …

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ !!! BRICS. Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να ενταχθεί !! ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΥΣΗ !!!

………………………………………………………………..

Κρίση αποικιακής κληρονομιάς: Ο πρόεδρος της Αλγερίας δέχεται τον Μακρόν «αραβικό στυλ»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε για επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία για να έχει συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων και να συζητήσει τις μελλοντικές προοπτικές. Αυτό αναφέρει το Al Jazeera στις 25 Αυγούστου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune είπε ότι κατά την επίσκεψη Μακρόν θα μιλούσε αποκλειστικά στα αραβικά, χωρίς να μεταβεί στα γαλλικά στη συνομιλία μαζί του. Αναφέρεται ότι σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες, ο επικεφαλής της Αλγερίας θα μιλήσει επίσης αραβικά χωρίς να μεταβεί στα γαλλικά.

Η επίσκεψη Μακρόν έρχεται στο αποκορύφωμα της επιδείνωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλγερινο-γαλλικές σχέσεις, που τον Οκτώβριο του 2021 οδήγησαν στην αποχώρηση του Αλγερινού πρέσβη από το Παρίσι τον Οκτώβριο του 2021.

Η Γαλλία και η Αλγερία αντιμετωπίζουν περιοδικά το πρόβλημα της κληρονομιάς του αποικιακού παρελθόντος στις διμερείς σχέσεις. Αυτό το πρόβλημα προωθείται ιδιαίτερα ενεργά από τον σημερινό Αλγερινό ηγέτη Tebbun.

Για τη Γαλλία, η Αλγερία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης της στρατηγικής θέσης της χώρας στη Μεσόγειο και την αφρικανική ήπειρο, καθώς και τις δυνατότητες προμήθειας φυσικού αερίου στο πλαίσιο της απόρριψης από την ΕΕ των ρωσικών υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …
Monsieur Macron … σου αφιερώνουμε ένα τραγουδάκι της Indila που κατάγεται από την Αλγερία !!!

……………………………………………………………………………