Τι αποκάλυψε το Ρωσσικό Υπ.Άμυνας. Φανταστικές εταιρείες και παράνομα πειράματα. Πώς οι ΗΠΑ εκτόξευσαν το DIVOC-19 από την Ουκρανία !!

ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ
Ένας εργαστηριακός υπάλληλος εργάζεται με δείγματα κορωνοϊού στο Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ που εδρεύει στο Φορτ Ντέτρικ
© AP Photo / Andrew Harnik, Αρχείο
ΜΟΣΧΑ, 8 ΑυγούστουRIA Novosti, Ντμίτρι Ιλίν. Εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη διεξήγαγαν κλινικές δοκιμές μη πιστοποιημένων φαρμάκων σε Ουκρανούς πολίτες, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο, Αμερικανοί μελέτησαν επικίνδυνους ιούς, συμπεριλαμβανομένων της ευλογιάς των πιθήκων και του COVID-19, που είχαν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο σε ελεγχόμενα βιοεργαστήρια. Πρώτα από όλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και το πολιτικό τους λόμπι ενδιαφέρθηκαν για αυτό.

ανθρωπογενείς ιούς

Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βιολογικά εργαστήρια που εργάζονται με παθογόνα επικίνδυνων λοιμώξεων λειτουργούσαν στην ουκρανική επικράτεια στο πλαίσιο κοινών προγραμμάτων με το Πεντάγωνο. Στις ΗΠΑ, προσπάθησαν να το αποκηρύξουν αυτό.
.
Η πλάκα στην πόρτα του εργαστηρίου - RIA Novosti, 1920, 08/04/2022
.
Ένα μήνα αργότερα, ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των Στρατευμάτων Ακτινοχημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διευκρίνισε ότι υπήρχε ένα ολόκληρο δίκτυο στην Ουκρανία – περισσότερα από 30 εργαστήρια. Ο τελικός πελάτης ήταν το Πεντάγωνο και οι κύριοι δικαιούχοι, οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και Moderna, που πρόσφεραν τις εξελίξεις τους ως φάρμακα στον απόηχο της πανδημίας, συμμετείχαν ενεργά.
.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παραδέχτηκε τον Ιούνιο ότι είχε βοηθήσει 46 ουκρανικές δομές στον τομέα της βιολογίας κατά τη διάρκεια 20 ετών. Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο τόνισε: δεν πρόκειται για τη δημιουργία ιών, αλλά για την προστασία του πληθυσμού από βιολογικούς κινδύνους.
Ταυτόχρονα, η θέση της Ρωσίας υποστηρίχθηκε από τα συμπεράσματα ξένων ειδικών που έχουν μιλήσει επανειλημμένα για την ανθρωπογενή προέλευση του ιού COVID-19. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως φαίνεται, ήθελαν να αποφύγουν τους κινδύνους στο έδαφός τους και πήγαν τη «βρώμικη δουλειά» στο εξωτερικό.

Πειραματικοί Ουκρανοί

Παρά τις προσπάθειες των Αμερικανών να κρυφτούν πίσω από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να αναλύει τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Νέες πληροφορίες που ελήφθησαν στα απελευθερωμένα εδάφη επιβεβαιώνουν τις υποψίες.
.
Υποστράτηγος Igor Kirillov, Αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα βιολογικά όπλα - RIA Novosti, 1920, 08/05/2022
© RIA Novosti / Alexey Kudenko Υποστράτηγος Igor Kirillov, Αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε ενημέρωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για τα βιολογικά όπλα
Έτσι, πριν από λίγες εβδομάδες, το χωριό Rubizhnoye απελευθερώθηκε στο LPR. Στο εργαστήριο του τοπικού ιατρικού κέντρου “Pharmbiotest” βρήκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η έρευνα διεξήχθη στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια προς όφελος του λεγόμενου “Big Pharma”, δήλωσε ο Kirillov στις 4 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κατοίκους της περιοχής δοκιμάστηκαν μη καταγεγραμμένα φάρμακα που προκαλούν σοβαρές παρενέργειες.
“Εξετάσαμε τις εγκαταστάσεις του εν λόγω κέντρου, το οποίο είναι υπεύθυνο για κλινικές δοκιμές ιατρικών προϊόντων σε εθελοντές. Βρήκαν στοιχεία ότι δυτικοί πελάτες επισκέπτονταν τακτικά το Pharmbiotest και έγιναν δεκτοί σε όλα τα στάδια της ερευνητικής διαδικασίας. Για τη διευκόλυνση της εργασίας τους, οι Οι επιγραφές στον εξοπλισμό, τα ονόματα των δωματίων και τα έγγραφα εργασίας αντιγράφτηκαν στα αγγλικά», δήλωσε ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ.
Για να αποφευχθούν νομικά προβλήματα και κόστος φήμης, τα φάρμακα δοκιμάστηκαν σε Ουκρανούς έναντι ονομαστικής αμοιβής.
.
“Αυτό ταιριάζει με την ιδέα που εφαρμόζει η Δύση να αποσύρει τις πιο αμφιλεγόμενες μελέτες από την άποψη του διεθνούς δικαίου εκτός της εθνικής επικράτειας. Στην Ουκρανία, στρατιωτικό προσωπικό, πολίτες χαμηλού εισοδήματος, καθώς και ένας από τους πιο ευάλωτους κατηγορίες πολιτών, ασθενείς ψυχιατρείων, χρησιμοποιήθηκαν για αυτούς τους σκοπούς», είπε ο Kirillov.
.
Στολή βιολογικής προστασίας - RIA Novosti, 1920, 18/07/2022
.
Αργότερα, τουλάχιστον 16.000 βιολογικά δείγματα, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων αίματος και ορού από πειραματόζωα, ελήφθησαν από την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα δεδομένα δεν είναι μόνο η ρωσική πλευρά. Τον Ιούλιο, το μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέισον Κρόου προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος «τα αποτελέσματα των δοκιμών να πωληθούν σε τρίτους και οι πληροφορίες που ελήφθησαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες».
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Σακς, με τη σειρά του, σημείωσε ότι «ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε τεχνητά, με μεγάλη πιθανότητα – χρησιμοποιώντας αμερικανικά επιτεύγματα στον τομέα της βιοτεχνολογίας».
Σύμφωνα με ειδικούς του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αυτό αποδεικνύεται από τη μεταβλητότητα των γενετικών παραγόντων, η οποία δεν είναι χαρακτηριστική για τους περισσότερους κοροναϊούς, και η άνιση γεωγραφική κατανομή. Καθώς και η απρόβλεπτη φύση της διαδικασίας της επιδημίας στο σύνολό της. Μια πανδημία στην περίπτωση ανθρωπογενούς προέλευσης ιών μπορεί να τροφοδοτηθεί με έγχυση στελεχών σε διαφορετικές περιοχές.

“Προβλεπόμενος Covid”

Το ρωσικό υπουργείο δεν αποκλείει ότι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) εμπλέκεται στην εμφάνιση ενός νέου κοροναϊού.
Από το 2009, αυτή η δομή χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Predict (“Predict”). Το έργο είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι ήταν κοροναϊοί που μεταφέρθηκαν από νυχτερίδες που αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης. Οι ειδικοί τότε δεν γνώριζαν τι είδους επαφή χρειαζόταν ένα άτομο με ένα ζώο για να μολυνθεί: αφή, αερομεταφερόμενη μέθοδος ή διείσδυση της μόλυνσης απευθείας στο αίμα. Ένας από τους ανάδοχους του προγράμματος ήταν η νεαρή εταιρεία Metabiota, η οποία αργότερα έγινε γνωστή για τη δουλειά της με το Πεντάγωνο.
.
Ένας επιστήμονας εξετάζει μια νυχτερίδα - RIA Novosti, 1920, 03/10/2022
.
Το Predict ακυρώθηκε το 2019. Αλλά με βάση το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, πραγματοποίησαν τις ασκήσεις Event 201. Επεξεργάστηκαν ενέργειες στις συνθήκες της επιδημίας του «άγνωστου κορωνοϊού», ο οποίος, σύμφωνα με το μύθο, πέρασε στους ανθρώπους από νυχτερίδες, αλλά μέσω γουρουνιών .
Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή απίστευτα γρήγορα μετά την έναρξη της επιδημίας στην Κίνα, δημιούργησαν το Coronavirus Resource Center. Και οι ασκήσεις ανατέθηκαν σε έναν άλλο ανάδοχο – τη Labyrinth Global Health, η οποία, παρεμπιπτόντως, ιδρύθηκε το 2019 από αρκετούς πρώην υπαλλήλους της Metabiota.
“Η εφαρμογή του σεναρίου για την ανάπτυξη του COVID-19 (κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. – Εκδ.) και η έκτακτη περικοπή του προγράμματος Predict από την USAID το 2019 υποδηλώνουν τη σκόπιμη φύση της πανδημίας και την εμπλοκή των ΗΠΑ στην εμφάνισή της”, δήλωσε ο Kirillov. τονίζει.
.
Κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης, βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν ότι η USAID συμμετείχε στο στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή τη φορά, μαζί με τη Labyrinth Ukraine, την «κόρη» του προαναφερθέντος Labyrinth Global Health, που με τόση ακρίβεια «προέβλεψε» τις λεπτομέρειες της εμφάνισης του COVID-19. Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων είναι μια επιστολή του επικεφαλής του υγειονομικού και επιδημιολογικού τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Σεργκέι Μοργκούν, προς την Karen Sailors (Διευθύντρια του Labyrinth Global Health, πρώην Αντιπρόεδρος της Metabiota). Ο στρατιωτικός ιατρός δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί σε θέματα χορήγησης εμβολίων στο στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και συλλογής, επεξεργασίας και μετάδοσης πληροφοριών που ενδιαφέρουν την αμερικανική πλευρά.

Γιατί είναι εδώ το Πεντάγωνο;

Η επιλογή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης ως συντονιστή θα μπορούσε να προκληθεί τόσο από υποψίες για τη στρατιωτική φύση της βιολογικής έρευνας όσο και από μια προσπάθεια να τεθεί εκτός οπτικής γωνίας το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα έγγραφα μαρτυρούν: το Πεντάγωνο είχε άμεση σχέση με βιοεργαστήρια.
.
Πεντάγωνο, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 16/06/2022
.
Τόσο η Metabiota όσο και η αποσυνδεθείσα εταιρεία Labyrinth Global Health, αν και αναφέρονται ως εργολάβοι, ανατέθηκαν σε υπεργολαβία. Κύριος ανάδοχος για τα προαναφερθέντα βιολογικά προγράμματα ήταν η Black & Veatch, η οποία συνεργάζεται παραγωγικά με το Πεντάγωνο εδώ και καιρό.
Ήταν αυτή που, έχοντας λάβει σύμβαση από το τμήμα άμυνας, κατασκεύασε βιοεργαστήρια. Η εταιρεία αναφέρεται ως διαφοροποιημένη, αλλά χωρίς προκατάληψη στη βιοανάπτυξη. Τομείς δραστηριότητας — δημιουργία υποδομών, logistics. Το 2010, μια από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου ανέθεσε στην Black & Veatch να κατασκευάσει ένα εργαστήριο τρίτου επιπέδου βιολογικής ασφάλειας στην Οδησσό. Πράγμα που έγινε.
Οι ειδικοί προσελκύθηκαν από το Metabiota. Καθώς η εταιρεία άνοιξε τότε πολλά μεγάλα συμβόλαια, για να αποφύγει τις κατηγορίες για μονοπώληση, η αντιπρόεδρος της Sailors ίδρυσε τη δική της εταιρεία, όπου έγινε διευθύνουσα σύμβουλος.
Μεταγενέστερα έργα «πριονίστηκαν» μεταξύ «Metabiota» και «Labyrinth», ακόμη και οι τοποθεσίες των οποίων, προφανώς, σχεδιάζονται από τους ίδιους σχεδιαστές. Λίγα είναι γνωστά για το προσωπικό και των δύο εταιρειών. Η Metabiota, η οποία ανακοινώθηκε ως ιατρική start-up για τις «προβλέψεις» επιδημιολογικών απειλών, ήδη από το 2015, μετά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Predict, προσέλκυσε εφάπαξ επένδυση 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Η προέλευση των κεφαλαίων είναι άγνωστη. Η «Labyrinth» τοποθετείται ως εταιρεία με παρόμοιους στόχους, οπότε είναι δύσκολο να εξηγηθεί ο χωρισμός από τη Metabiota με κάτι άλλο εκτός από μια προσπάθεια δημιουργίας της εμφάνισης του ανταγωνισμού.
.
Πινακίδα βιολογικού κινδύνου στην πόρτα εισόδου του εργαστηρίου - RIA Novosti, 1920, 27/05/2022
.
Οι Sailors, ωστόσο, δεν κρύβουν τον προηγούμενο τόπο εργασίας. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι στο δημόσιο τομέα και δεν ενοχλούν κανέναν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες αναφέρονται σπάνια στον ξένο τύπο, μόνο στο πλαίσιο των ρωσικών εκθέσεων για βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία.
Τον Μάιο, ορισμένα ξένα μέσα δημοσίευσαν στοιχεία ότι στα τέλη του 2019, η Labyrinth, μέσω της Black & Veatch (με εντολή του Πενταγώνου), έλαβε εντολή να διερευνήσει τον COVID-19. Η πανδημία δεν ξεκίνησε καν τότε και ο ιός δεν είχε ένα καθιερωμένο όνομα. Αυτό δημιούργησε εύλογες υποψίες: οι Αμερικανοί γνώριζαν τον κίνδυνο, γιατί οι ίδιοι τον δημιούργησαν.
Οι πολέμιοι αυτής της άποψης προσπάθησαν να παίξουν με το γεγονός ότι στην τεκμηρίωση για τη σύμβαση για τη μελέτη του COVID-19, αρχικά, υπήρχε απλώς κάποιος «άγνωστος ιός». Και μετά την ανακοίνωση της πανδημίας, το όνομα στις εφημερίδες φέρεται να άλλαξε στο συνηθισμένο «covid».
Παράλληλα, η χρονολόγηση των εγγράφων παρέμεινε η ίδια, κάτι που είναι περίεργο για σοβαρά συμβόλαια. Επιπλέον, τα δεδομένα που αναφέρονται παραπάνω δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ειδικοί γνώριζαν ύποπτα πολλά για την επικείμενη απειλή. Πρώτα απ ‘όλα, σχετικά με τη μέθοδο μετάδοσης της μόλυνσης.

“Μια ξεκάθαρη τάση”

Το Υπουργείο Άμυνας διαπίστωσε επίσης ότι η ουκρανική «κόρη» της Labyrinth Global Health συμμετείχε στα έργα UP-9 και UP-10, κατά τα οποία διερευνήθηκε η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ο αμερικανικός «Λαβύρινθος» ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη μελέτη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.
.
Joe Biden - RIA Novosti, 1920, 08/02/2022
.
«Έτσι, ανιχνεύουμε μια σαφή τάση: παθογόνοι μικροοργανισμοί που εμπίπτουν στη ζώνη ενδιαφέροντος του Πενταγώνου γίνονται περαιτέρω πανδημίες, ενώ οι δικαιούχοι είναι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες και οι προστάτες τους, οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ», καταλήγει το ρωσικό τμήμα.
Οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν όντως σχέσεις με εργολάβους του Πενταγώνου.
.
Συγκεκριμένα, η βρετανική έκδοση της Daily Mail δημοσίευσε αποσπάσματα από την αλληλογραφία του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Χάντερ Μπάιντεν με τον Μεταβιότα. Σε μια από τις επιστολές του 2014, ένας εκπρόσωπος της Metabiota ενδιαφέρθηκε για το πώς η εταιρεία θα μπορούσε να συμβάλει στην «πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία». Μια μη τετριμμένη επιθυμία για μια εταιρεία που τοποθετείται ως εταιρεία αποκλειστικά έρευνας.
.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις για την «καθήλωση» των Labyrinth Global Health και Metabiota στην ουκρανική κατεύθυνση. Και οι δύο εταιρείες έχουν επίσημα μόνο έξι κεντρικά γραφεία, τρία η καθεμία – στις ΗΠΑ, το Καμερούν και το Κονγκό. Οι αμερικανικές διευθύνσεις είναι διαφορετικές, αλλά η παρουσία ταυτόχρονα στις ίδιες ξένες χώρες μοιάζει με το ίδιο κάλυμμα με τον τεχνητό διαχωρισμό των εταιρειών.
.
Η περιγραφή του “Λαβύρινθου” αναφέρει ένα γραφείο στο Κίεβο, αλλά τα στοιχεία επικοινωνίας δεν αναφέρονται, γεγονός που εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες του ουκρανικού υποκαταστήματος. Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι έχει κάποια «έργα» σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται για άγνωστους λόγους.

………………………………………………………………………