Nord Stream2. Ο Σρέντερ και ο Λαφονταίν λένε ότι πρέπει να ανοίξει, ο Scholz λέει ΟΧΙ και στέλνει στην καταστροφή την Ε.Ε. !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βλαντιμίρ Πούτιν και Γκέρχαρντ Σρέντερ - RIA Novosti, 1920, 08/03/2022
© RIA Novosti / Alexey Nikolsky Βλαντιμίρ Πούτιν και Γκέρχαρντ Σρέντερ. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ … ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!! ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ;; [ … Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να διακόψει τις προμήθειες μέσω του Nord Stream μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων προληπτικών εργασιών. … ] ( !!!!! ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΕΡΙΟ ;;;) “Παίζουν τον παπά” οι υπεύθυνοι της Siemens Energy !!! Που είναι ο στρόβιλος της Gazprom ;; Στο βάθος κερδοσκοπία ;;

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Gazprom ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ … [ Πούτιν: Η Γερμανία παίρνει από εμάς κάτω ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, τρεις έως τέσσερις φορές φθηνότερο από την τιμή της αγοράς… ]

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΡΕΕΙ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΒΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ !!!

ΑΕΡΙΟ -ΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ- ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ… 300% ΠΑΝΩ Η ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2023 !

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ/ Τι θα γίνει στη Γερμανία… Σε λίγο ίσως θα μείνει χωρίς φάρμακα όλη η Ε.Ε. !! Ούτε ασπιρίνες !!!

ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Ο ΟΣΚΑΡ ΛΑΦΟΝΤΑΙΝ … Άρθρο του Oskar Lafontaine : Ανοίγοντας το Nord Stream 2 ! … ΚΑΙ Ο ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΣΡΕΝΤΕΡ … Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ κάλεσε τη Γερμανία να ξεκινήσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 … ΕΞΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ !!!

ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ … ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΚΑΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ … Ο Scholz απέρριψε την ιδέα της χρήσης του Nord Stream 2 για την παροχή αερίου στην ΕΕ … ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ή ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ … Στρόβιλος Nord Stream. Χοντρό παιχνίδι κερδοσκοπίας !! Η Siemens λέει δεν μπορεί να τον παραδώσει ακόμη !! Ο Scholz λέει ΟΧΙ στον Nord Stream2 !!

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ “ΝΙΟΝΙΟΥ” … ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ … 

………………………………………………….
Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ - RIA Novosti, 1920, 08/03/2022

Πεσκόφ: Ο Πούτιν και ο Σρέντερ συζήτησαν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σε συνάντηση στη Μόσχα

ΜΟΣΧΑ, 3 Αυγούστου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε προσωπικά με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Μόσχα, συζήτησαν την ενεργειακή ασφάλεια και την υποθετική πιθανότητα εκτόξευσης του Nord Stream 2, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.

«Φυσικά, η πρώην καγκελάριος, όπως όλοι, πιθανώς, σκεπτόμενοι και κατανοητοί άνθρωποι και ειδικοί στην Ευρώπη, ανησυχεί πολύ, πολύ για την πραγματική κατάσταση και ανησυχεί για την ενεργειακή κρίση που φουντώνει στην Ευρώπη», δήλωσε το Κρεμλίνο. είπε ο εκπρόσωπος.

Έτσι, ο Σρέντερ σημείωσε «καθόλου φωτεινές προοπτικές» στον τομέα της ενέργειας και ζήτησε από τον Πούτιν να εξηγήσει το όραμά του για την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, οι παραδόσεις μέσω του Nord Stream μειώθηκαν από 167 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα σε περίπου 30 εκατομμύρια. Οι λόγοι για αυτό «εξηγήθηκαν πλήρως και λεπτομερώς στην πρώην καγκελάριο από τον Πρόεδρο Πούτιν», συνέχισε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό προκλήθηκε από προβλήματα με την εξυπηρέτηση των στροβίλων υπό κυρώσεις. Μία μονάδα επισκευάστηκε στον Καναδά και έχει ήδη μεταφερθεί στη Γερμανία .

“Αλλά δεν υπάρχουν αρκετά έγγραφα και ο πρόεδρος εξήγησε ποια έγγραφα. Το γεγονός είναι ότι η γερμανική πλευρά, δηλαδή η Siemens, έφερε όλο αυτό το έργο σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο και τη βρετανική δικαιοδοσία, ακόμη και η συντήρηση των υπηρεσιών βάσει υφιστάμενων συμβάσεων δεν πραγματοποιείται από το κεντρικό γραφείο της γερμανικής εταιρείας, αλλά τη βρετανική θυγατρική της Siemens», εξήγησε ο Πεσκόφ.

Τόνισε ότι η Gazprom , ως ιδιοκτήτης του στροβίλου και του προμηθευτή φυσικού αερίου, πρέπει να λάβει αποδεικτικά έγγραφα ότι αυτή η μονάδα δεν υπόκειται σε κυρώσεις, καθώς και έγγραφα για την τεχνική κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί τέτοια έγγραφα.

«Ταυτόχρονα, ο πρώην καγκελάριος ρώτησε αν είναι δυνατόν, υποθετικά μιλώντας, να χρησιμοποιηθεί ο Nord Stream 2 σε κατάσταση κρίσης. Και ο Πούτιν δεν ήταν ο εμπνευστής, ο Πούτιν δεν προσφέρθηκε να το ενεργοποιήσει, αλλά ο Πούτιν είπε ότι είναι τεχνολογικά εφικτό, έχει γίνει πολλή δουλειά. Και αυτό το έργο, ένας πολύπλοκος μηχανισμός, είναι έτοιμο για άμεση χρήση», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Ο Σρέντερ επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν σε διακοπές, αλλά η σύζυγός του είπε στο Spiegel ότι ο πρώην αξιωματούχος διαπραγματεύεται ενεργειακή πολιτική.
Ο Nord Stream είναι πλέον η κύρια οδός για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη . Λόγω των δυσκολιών με την επιστροφή από την επισκευή και τη συντήρηση των μονάδων άντλησης φυσικού αερίου που προέκυψαν μετά την επιβολή αντιρωσικών κυρώσεων, η Gazprom αναγκάστηκε να μειώσει την άντληση, πρώτα στο 40% της χωρητικότητας του αγωγού φυσικού αερίου και στη συνέχεια στο 20%.
Στις 25 Ιουλίου, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε έγγραφα από τη Siemens από τις καναδικές αρχές, όπου επισκευαζόταν ο στρόβιλος, αλλά παραμένουν ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων της ΕΕ και του ΗΒ . Η λύση αυτών των θεμάτων είναι σημαντική τόσο για την επιστροφή στη Ρωσία του επισκευασμένου κινητήρα για τη Nord Stream όσο και για την επείγουσα γενική επισκευή άλλων κινητήρων.

…………………………………………………………………