Τσέχος πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής Oscar Kreichi : Η Τσεχία μπορεί να προβεί σε πιθανές διεκδικήσεις στα δυτικά της Ουκρανίας !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ : [ … Η επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο … ] , [ … Στα 72 χρόνια της ύπαρξης της, τα σύνορα της ΣΣΔ της Ουκρανίας μεταβλήθηκαν πολλές φορές: μεγάλο μέρος των δυτικών εκτάσεων της χώρας ανήκε στην Πολωνία μέχρι το 1939 … ] !!!

ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ !!! ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΗ … ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ !!! ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΔΥΤΙΚΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ , ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ , ΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ , ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ !!!

………………………………………..

Η Τσεχία μπορεί να προβεί σε πιθανές διεκδικήσεις στα δυτικά της Ουκρανίας !!!

https://ura.news/news/1052539680?utm_source=smi2

Η Ουκρανία πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξη πιθανής απειλής για τα δυτικά σύνορα. Αυτό δήλωσε ο Τσέχος πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής Oscar Kreichi.

«Το Κίεβο δεν πρέπει να ξεχνά ότι, εκτός από τις ερωτήσεις σχετικά με τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, κάποιος μπορεί να θέσει το ζήτημα των δυτικών συνόρων», είπε ο Κρέτσι στο τσέχικο έντυπο Parlamentní listy. Δεν διευκρίνισε ποιος ακριβώς θα μπορούσε να διεκδικήσει τη δυτική Ουκρανία.

Έτσι σχολίασε ο πολιτικός επιστήμονας την επίσκεψη στο Κίεβο των πρωθυπουργών της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας. Σύμφωνα με τον Κρέτσι, η άφιξή τους είναι μια πολιτική χειρονομία. …

Νωρίτερα, ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα, Ίλια Κίβα της Ουκρανίας, επέτρεψε τη διαίρεση της Ουκρανίας μεταξύ χωρών. Δήλωσε ότι η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το έδαφος που έλαβε η Ουκρανία κατά τη σοβιετική εποχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για τις περιοχές Ternopil, Chernivtsi, Volyn, Lvov της Ουκρανίας.

………………………………………………………….

……………………………………………………………………