ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ Microsoft ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΩ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ !…

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η Σακελλαροπούλου Ο Μητσοτάκης ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! Η ΔΙΑ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η ΜΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ” ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ … ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” ΚΑΙ ΤΟ 5G … !!!

………………….

Αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ της Microsoft «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»

[ Στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσουν την απόδοση της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας «Αρχαία Ολυμπίας: Κοινός Τόπος», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του παγκόσμιου τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας… ]

………………….

… ΚΑΙ ΟΙ “ΕΞΥΠΝΟΙ” ΔΡΟΜΟΙ …

[ Πρωθυπουργός: Μέτρα ανασυγκρότησης στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας όπως της Βόρειας Εύβοιας

… Οι αυτοκινητόδρομοι του μέλλοντος, όμως, δεν είναι μόνο δρόμοι για αυτοκίνητα. Είναι ψηφιακοί δρόμοι. Αυτό που θα παρουσιάσουμε σε λίγο στην Αρχαία Ολυμπία έχει τεράστια σημασία. Αποτελεί ίσως η σημαντικότερη προστιθέμενη αξία που μπορούμε να δώσουμε την Αρχαία Ολυμπία.

Φέραμε μία τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και αυτή η συζήτηση, για την ιστορική της αξία, έγινε πριν από 22 μήνες με μένα και τον πρόεδρο της Microsoft όταν είχαμε βρεθεί στο Νταβός και του έβαλα την ιδέα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα εμβληματικό έργο ψηφιακής αναπαράστασης του πιο σημαντικού πολιτιστικού χώρου στην πατρίδα μας και φυσικά να το συνδέσουμε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το έργο είναι έτοιμο, ανοίγει τελείως διαφορετικούς ορίζοντες στο πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο αλλά να δει και τον αρχαιολογικό χώρο από τον υπολογιστή του. Θεωρώ ότι είναι ένα έργο πρότυπο για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να αλλάξουμε τελείως την εμπειρία την οποία έχει ο επισκέπτης όταν επισκέπτεται έναν αρχαιολογικό χώρο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που, παρά την πανδημία μπορέσαμε, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την εταιρεία, να κάνει ένα έργο το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι θα πάρει τεράστια διεθνή προβολή και θα ξαναβάλει για τα καλά την Ολυμπία στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτισμού και του τουρισμού. Είμαι σίγουρος ότι από του χρόνου θα αρχίσετε να βλέπετε άμεσα οφέλη ως προς την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και την ίδια τη δυναμική εμπειρία την οποία θα έχει ο επισκέπτης όταν θα έρχεται στην Ολυμπία και θα μπορεί να βλέπει μέσα από το κινητό του τηλέφωνο πώς ήταν η ζωή πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, την αναπαράσταση, την χρονική εξέλιξη αυτού του χώρου»… ]

[ … Αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, δεν είναι κάτ’ ανάγκη να φτιάξουμε ένα ακόμη στάδιο, αλλά είναι η δυνατότητα να μπορούμε να έχουμε περισσότερες δράσεις ενδεχομένως και αθλητικές εντός του αρχαιολογικού χώρου. Χαίρομαι που και το Υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αντιλαμβάνονται αυτή τη νέα δυναμική σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα. Συζητούσα με την Υπουργό Πολιτισμού και τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχει το Υπουργείο Πολιτισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου. Το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να μπορεί να πουληθεί. Είναι μία ευκαιρία να δούμε τη σύνδεση μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του πρωτογενούς τομέα… ] ΩΪΜΕ !!! ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ !!!

………………….

Ερχονται οι… έξυπνοι δρόμοι και η αυτόματη οδήγηση

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ[ … Στο πλαίσιο υλοποίησης των διασυνοριακών δρόμων 5G (5G cross-border corridor) θα αναπτυχθεί δίκτυο νέας γενιάς, για την υποστήριξη της ασφαλούς και αυτοματοποιημένης οδήγησης. Υπηρεσίες που πιλοτικά μπορούν να υποστηρίζονται σε αυτούς τους οδικούς άξονες θα είναι η προσαρμογή των διοδίων ανάλογα με τους ρύπους εκπομπής, η άμεση ενημέρωση του οδηγού για θέματα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, η δημιουργία της υποδομής που θα εξυπηρετήσει την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για διασυνοριακά ταξίδια κ.λπ. Τα δεδομένα που θα παράγονται από τους αισθητήρες θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο από εθνική υποδομή αποθετηρίου, σύμφωνα με τα πρότυπα του σημασιολογικού ιστού, με σκοπό την αξιοποίησή τους από τρίτους σε εφαρμογές έξυπνης κινητικότητας.

Να σημειωθεί ότι οι έξυπνοι αυτοκινητόδρομοι υπάγονται στην κατηγορία τομεακών έργων μεταφορών και υποδομών. Η Ελλάδα συμμετέχει με την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία διασυνοριακών δρόμων 5G. Τι θα είναι αυτό με απλά λόγια: ένας οδικός άξονας ο οποίος θα διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο 5G σε όλα του τα σημεία, επιτρέποντας την ασφαλή κυκλοφορία μη επανδρωμένων οχημάτων.

Για τέτοιες εφαρμογές είναι απαραίτητη η αξιοποίηση του βασικότερου (μαζί με την ταχύτητα) στοιχείου που θα εισάγει το 5G στη ζωή μας: ο εκμηδενισμός του χρόνου απόκρισης που τεχνικά περιγράφεται με τον όρο «latency». Ενώ ο χρόνος αυτός στο 4G ανερχόταν πάνω από τα 30 millisecond, στα δίκτυα πέμπτης γενιάς κυμαίνεται γύρω στο (και ίσως κάτω από το) 1 millisecond, επιτρέποντας ακαριαίους ελιγμούς με απόλυτη ακρίβεια… ]

…………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.