ΔΕΝ-ΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ: Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου… Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα.

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΔΕΝ-ΔΙΑ !!! ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ !!! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ !!!

ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΥΣΙ;;; ΔΕΝ-ΔΙΑΣ: “…με αίσθημα εθνικής ευθύνης… Η κυβέρνηση θα αγνοήσει κάθε κραυγή πατριδοκαπηλίας και εθνικολαϊκιστικής έξαρσης” !!!

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής. Δεν διεκδικεί το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Θα διαβουλεύεται και θα ενημερώνει την αντιπολίτευση. Θα σέβεται και θα ακούει την κριτική. Θα αγνοήσει, όμως, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, κάθε κραυγή πατριδοκαπηλίας και εθνικολαϊκιστικής έξαρσης» … “Η συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε να ολοκληρωθεί με επωφελέστερο τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Σκοπός μας είναι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειές της

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΡΕ Ο ΔΕΝ-ΔΙΑΣ !!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΝΤΟΡΑΧ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΕΛΑ !!!

…………………………………………………………………………………………

Ο Δένδιας επιβεβαιώνει την εισβολή στον Εβρο. Ακούστε το Ηχητικό ντοκουμέντο!!!

Διαψεύδουν και αυτοδιαψεύδονται…Ηχητικό – Διαβήματα εκατέρωθεν και οι Τούρκοι στη νησίδα!!!

Ο Υπουργός εξωτερικών και Κερκυραίος κ.Νικος Δένδιας  μιλώντας στον Κρατικό Ραδιόφωνο ομολόγησε την εισβολή Τούρκων σε Ελληνική νησίδα του Ποταμού Εβρου στις 20/05/20.Το Υπουργείο Εξωτερικών στη συνέχεια κάνει Διάβημα στην Τουρκία όπως δημοσιεύτηκε και στον Τύπο στην Εφημερίδα Καθημερινή στις 22/05/20 που υπογράφει ο Δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος.

Στην συνέχεια ο Υπ.εξωτερικών αναρτά μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twiter στο οποίο αναφερει οτι:«Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί…έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα» 

Σειρά πήρε και το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση τονίζει ότι “Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” και χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται διασπορά fake news.Ο Κερκυραίος κ.Δένδιας ξέχασε τις δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο που παρουσιάζουμε στην Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα amazonios.net και γραπτά και με ΗΧΗΤΙΚΟ ντοκουμέντο που αυτοδιαψεύδει τον εαυτό του!!! Επισης ξέχασε τα διαβήματα που με εντολή του έγιναν από το Υπουργείο. Για  fakenews κάνει διαβήματα το Υπουργείο στη Τουρκία???? Το Δημοσίευμα της Καθημερινής που υπογράφει ο Δημοσιογραφος Βασίλης Νεδος μιλά για διάβημα προς την Τουρκία  και συγκεκριμένα για ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ που οι ΤΟΥΡΚΟΙ υποστηρίζουν ότι είναι ΤΟΥΡΚΙΚΟ!!

Τα Πληρωμένα και στρατευμένα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης καλύπτουν την Κυβέρνηση δια της σιωπής τους και μεταδίδουν  τη Κερκυραική Παστιτσάδα που τους ταΐζει ο Υπουργός εξωτερικών.

Η Τουρκία επίσης διαψεύδει τον κ.Δένδια δια του εκπροσώπου της στο Εξωτερικών κ.Χαμί Ακσόι ότι απέτρεψε με τις κινήσεις της στην νησίδα την τοποθέτηση συρμάτινου φράχτη από την Ελληνική πλευρά. Η Άγκυρα προχώρησε και αυτη  σε διάβημα για την ενέργεια της Eλληνικής πλευράς και απείλησε με στρατιωτική ενέργεια.Στη συνέχεια Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, πάτησαν στο Ελληνικό έδαφος και… εγκαταστάθηκαν, τοποθετώντας πρόχειρο καταυλισμό και οχυρώσεις.

Ο Νίκος Δενδιας ίσως να νομίζει ότι δεν υπάρχει το ΗΧΗΤΙΚΟ των δηλώσεων του η ότι με εντολές να μην δοθεί αντίγραφο της συνέντευξης στο Κρατικό Ραδιόφωνο θα την γλυτώσει και θα μπορεί να διαψεύδει τον εαυτό του την Αγγλική εφημερίδα που το ανέδειξε και τα υπόλοιπα Μέσα στο διαδίκτυο.

Επίσης νομίζει ότι όλοι τρώνε κουτόχορτο και με τα πληρωμένα Μέσα Μαζικής εξαπάτησης δεν θα δείξει κανένας ΕΙΚΟΝΑ από το σημείο εισβολής…Το ότι θέλουν να κρύψουν την εισβολή στην νησίδα του Ποταμού Εβρου  φαίνεται και από την σημερινή (23/05/20) προσαγωγή  Αγγλου Δημοσιογράφου από Αστυνομικές Δυνάμεις στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών για να τον εμποδίσουν να καταγράψει εικόνα στο επίμαχο σημείο. Δεν πρόλαβε όμως ο Δημοσιογράφος να τραβήξει φωτογραφίες γιατί τον άρπαξαν και τον έψαξαν..Αν τις είχε θα τον κρατούσαν για είσοδο σε απαγορευμένη Ζώνη!!

Αν λένε αλήθεια ας μας δείξουν live την νησίδα..Κύριε Δένδια δείξε στον Ελληνα την νησίδα να δούμε είναι Τούρκοι επάνω?

Διαβάστε την Δήλωση του κ.Νίκου Δένδια και ακούστε ακολούθως το ΗΧΗΤΙΚΟ ντοκουμέντο. Ακούστε την κυνική ομολογία του για  την εισβολή λεγοντας χαραχτηριστικά ότι αυτά τα πράγματα δεν γράφονται ούτε μονόστηλο σε εφημερίδα. Μιλάμε για  μερικά  δεκάδες μέτρα!!!  Αυτη είναι η υπεράσπιση Εθνικού Εδάφους? Η Δήλωση είναι αδιανόητη,  πρωτοφανής, ηττοπαθής, ενδοτική και Εθνικά επικίνδυνη. Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε συνέντευξή του στο Κρατικό ραδιόφωνο  στις 20/05/20 .Ερωτώμενος για την κατάληψη Ελληνικού εδάφους στον Έβρο από τους Τούρκους απάντησε «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα»

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα.

Φυσικά η είδηση, όπως και … δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ έχει αποσιωπηθεί αυστηρά από τα κανάλια και τα συστημικά ΜΜΕ, που παραμένουν πιστά στην “γραμμή” Μαξίμου περί “εποποιίας” Μητσοτάκη στον Έβρο ! Έτσι δεν βγάζουν τίποτα ούτε το ΗΧΗΤΙΚΟ ούτε Εικόνα.Το μόνο που βγάζουν είναι τις αυτοδιαψεύσεις του Δένδια και του Υπουργείου γιατί αυτή τη Γραμμή – Εντολή εκτελούν  ως πιστά σκυλιά στη Κυβέρνηση που δεν μπορεί να υπερασπιστεί το Ελληνικό Έδαφος και στέλνει γράμματα…Ο κ.Δένδιας νομίζει ότι βρίσκεται στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας και κάνει ένσταση πετώντας Κορώνες!!! Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζονται θέματα εισβολής σε Ελληνικό έδαφος.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “THE SUN” “THE SUN” Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συνοδευόμενοι από Ειδικές Δυνάμεις, εισέβαλαν και έκαναν κατάληψη σε ένα μικρό κομμάτι ξηράς στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, το οποίο “τεχνικά” ανήκει στην Ελλάδα και αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ – με χθεσινή ημερομηνία, αλλά με ανανέωση στις 22/5 – περίπου 35 Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε νησίδα στην ανατολική πλευρά του ποταμού, που το χειμώνα πλημμυρίζει, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι με την πτώση της στάθμης επανεμφανίζεται και έστησαν ένα μικρό αντίσκηνο ενώ ανάρτησαν και μια μικρή Τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με Ελληνικές πηγές, παρά τις ειδοποιήσεις της ελληνικής πλευράς να αποχωρήσουν, παραμένουν ενω απέρριψαν το ελληνικό αίτημα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η κατάληψη αυτη ελληνικού εδάφους, αποτελεί ένα πρώτο βήμα αντίδρασης της Τουρκίας στην μελέτη του Ελληνικού στρατού για επέκταση του φράχτη για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών στον Έβρο, σε αυτό το τμήμα του ποταμού έκτασης περίπου 1,6 εκταρίων ( 16 στρέμματα).

Συγκεκριμένα, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος.

Η διαφορά δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης. Τριβές υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο, πλέον, στην περιοχή υπάρχει η σταθερή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, οι οποίες και εμποδίζουν τις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον Νότιο Εβρο.

Σε πρακτικό επίπεδο, η Αθήνα επικαλείται τους χάρτες με τους οποίους χαράχθηκαν τα σύνορα το 1923 και έκτοτε κάποια σημεία του επιβεβαιώθηκαν εκ νέου, ακριβώς λόγω της ανάγκης υπολογισμού των αλλαγών που επήλθαν στο ανάγλυφο από την αλλαγή του ρου του ποταμού σε κάποια σημεία.

Για την ελληνική πλευρά το συγκεκριμένο εμπόδιο πρακτικά δημιουργεί προσκόμματα και στην προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες για επέκταση του φράχτη και στον Νότιο Εβρο, αλλά και για την οχύρωση της περιοχής, ώστε σε περίπτωση επανάληψης ενός σεναρίου όπως αυτό του Μαρτίου, να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προώθησης νέου κύματος μεταναστών προς την Ελλάδα.

Η τουρκική πλευρά επικαλείται τη χάραξη που αποτυπώνεται σε ψηφιακές πλατφόρμες και ελεύθερες πηγές (όπως η google), που, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, είναι πρακτικά αδύνατον να ανταποκρίνονται στην ακρίβεια με την οποία έχουν χαραχθεί συνοριακές γραμμές με βάση όλα τα κλασικά όργανα γεωδαισίας (όπως το θεοδόλιχο, κλισιόμετρο κ.λπ.).

Η Τουρκία με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος  του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι σημειώνει πως «η Ελλάδα ανακοίνωσε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην περιοχή αποκοπής Φερών (Ferre Kupürü). Κατόπιν του απαιτούμενου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο μας επέδωσε στις 11 Μαΐου 2020 νότα στην Ελλάδα, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να κάνει γνωστές τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του έργου και απαίτησε την σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα».

Προσθέτει δε: «Δηλώθηκε επίσης στην Ελλάδα ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το συμπεφωνημένο σύνορό μας, έχει αλλάξει από το 1926, ημερομηνία που ορίστηκε η οριογραμμή, εξαιτίας φυσικών και τεχνικών λόγων, ότι σε αυτή την περιοχή του συνόρου απουσιάζουν σημαντικές συντεταγμένες που να έχουν συμφωνήσει οι δύο χώρες και, για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα προτού γίνει τεχνικός συντονισμός μεταξύ των επιτροπών των δύο χωρών».

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις προτάσεις μας για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2020 τοπογραφικές εργασίες και παραβίασε το συμπεφωνημένο σύνορό μας. Η παραβίαση αυτή απετράπη αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών όπως προτείναμε. Δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο στα σύνορά μας»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ:

1 https://www.dailymail.co.uk/news/article-8347505/Dozens-Turkish-soldiers-invade-occupy-small-patch-Greek-land.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490&fbclid=IwAR0isAENDtPJBtBI_U3gmZsbD86UoEGYH8xmQU895LqjOuJOl6-KHVjI3gE

2 https://www.thesun.co.uk/news/11681878/turkish-troops-invade-greece/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=sharebarweb

3 https://m.focus.de/politik/ausland/insel-besetzt-erneut-spannungen-zwischen-griechenland-und-der-tuerkei_id_12022204.html?fbclid=IwAR29rg1UlJ2V0aBNQTeWVvhQ7HiaEeOTaslUlU1x7UfiYj-lBw8wrtHg9m8

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………..

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ… ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ…

………………………………………………………………..