Μπασάρ αλ-Άσσαντ: “Οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν άφοβα να επιστρέψουν στη Συρία”. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπασάρ αλ-Άσσαντ: Οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν άφοβα να επιστρέψουν στη Συρία

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσσαντ έδωσε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, η οποία δημοσιεύθηκε στις 28/11. Από τα πολύ ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν στη συνέντευξη, επιλέξαμε το παρακάτω απόσπασμα που αναφέρεται σε ένα ζήτημα που “καίει” και τη χώρα μας, το προσφυγικό.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του Άσσαντ ότι υπάρχει πίεση από τη Δύση για να μην επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη Συρία, γιατί γι’ αυτούς αυτό αποτελεί ένα ανθρωπιστικό χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη πολιτικών στόχων”, την οποία ο δημοσιογράφος άφησε ασχολίαστη…
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσοι Σύροι έχουν επιστρέψει στη Συρία;

ΑΣΣΑΝΤ: Πάνω από ένα εκατομμύριο Σύροι σε λιγότερο από έναν χρόνο και η διαδικασία επιταχύνεται, ειδικά μετά που η Δαμασκός και η νότια περιοχή και τα περίχωρα έχουν απελευθερωθεί. Φυσικά, η επιστροφή των Σύρων συνδέεται επίσης με την ανοικοδόμηση των υποδομών και τη διαθεσιμότητα άλλων υπηρεσιών, όπως ηλεκτρισμός, σχολεία, νοσοκομεία. Δυστυχώς, αυτοί οι τρεις τομείς έχουν επηρεαστεί περισσότερο από το εμπάργκο. Επιπλέον, υπάρχει πίεση από τη Δύση για να μην επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη Συρία, γιατί γι’ αυτούς αυτό αποτελεί ένα ανθρωπιστικό χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας μεγάλος αριθμός έχει φύγει από τη χώρα εξαιτίας της αντίθεσής τους μαζί σας και επειδή υπέφεραν από τις βαρβαρότητες του στρατού. Πώς τους προσκαλείτε πίσω; Πώς τους ενθαρρύνετε να επιστρέψουν; Θα καλυφθούν από γενική αμνηστία, για παράδειγμα;

ΑΣΣΑΝΤ: Πρώτον, οι περισσότεροι από αυτούς είναι υποστηρικτές και όχι αντίθετοι με το κράτος. Η απόδειξη γι’ αυτό είναι οι προεδρικές εκλογές που έγιναν το 2014 και ψήφισαν για Πρόεδρο. Ο μεγαλύτερος αριθμός έφυγε εξαιτίας καθαυτό του πολέμου και των οικονομικών συνεπειών, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την επιστροφή τους. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν κανονικά και χωρίς αμνηστία. Άλλοι είναι αντιφρονούντες οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα και δεν υπάρχει ένταλμα γι’ αυτούς, το ότι είναι αντίθετοι με μένα δεν είναι πρόβλημα, αφού έχουμε μέσα στη Συρία αντιφρονούντες και διαρκώς είμαστε μαζί τους.

Σχετικά με την αμνηστία, έχουμε χορηγήσει αμνηστίες πολλές φορές, η πιο πρόσφατη ήταν πριν μερικούς μήνες, επειδή κάποιοι άνθρωποι φοβούνται να επιστρέψουν χωρίς αμνηστία και πιστεύουν ότι θα συλληφθούν. Ωστόσο, μόνο οι ένοπλοι έχουν συλληφθεί και ακόμα και αυτοί έχουν αφεθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέρυσι, όταν η αλ-Γκούτα επέστρεψε υπό κυβερνητικό έλεγχο, πήγα εκεί και συνάντησα κάποιους νεαρούς αντάρτες, ένοπλους. Οι Σύροι αξιωματούχοι τους ζητούσαν να παραδώσουν τα όπλα και τους έλεγαν ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Η απάντησή τους ήταν: θέλετε να παραδώσουμε τα όπλα επειδή θέλετε να καταταγούμε στον στρατό και εμείς δεν θέλουμε. Έφυγαν για το Ιντλίμπ. Τι λέτε γι’ αυτό;

ΑΣΣΑΝΤ: Στην πραγματικότητα, κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο Ιντλίμπ, άφησαν τις οικογένειές τους σε μας (στις περιοχές που ελέγχονταν από την κυβέρνηση) και εμείς τους φροντίσαμε. Αυτό είναι το πρώτο σημείο, και το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι μαχητές που πήγαν στο Ιντλίμπ και μετά γύρισαν με το μέρος μας. Το ζήτησαν και τους το επιτρέψαμε. Πήραν αμνηστία, επειδή στους περισσότερους τους είχαν πει ότι ο στρατός θα τους σκοτώσει. Αυτό συνέβη, φυσικά, επειδή υπήρχαν περιοχές αποκομμένες από το κράτος για επτά χρόνια, αλλά όταν ο στρατός πήγε στην αλ-Γκούτα, η κανονικότητα αποκαταστάθηκε και οι άνθρωποι τώρα ζουν μια φυσιολογική ζωή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιοι από αυτούς πολεμούσαν όχι επειδή ήταν εξτρεμιστές, αλλά επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή: είτε να πολεμήσουν με τους τρομοκράτες ή να τους σκοτώσουν. Επιστρέφουν σ’ εμάς σταδιακά, αφού τους δοθούν διασφαλίσεις.

Όλη η συνέντευξη στα Γαλλικά: parismatch.com
Όλη η συνέντευξη στα Αγγλικά: syriatimes.sy
Μετάφραση από τα Αγγλικά: Μαντάτα
……………………………………………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

13/4/2016 ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΑΣΑΝΤ ! ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ !

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ! (φωτο)

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ISIS

Πρόεδρος Συρίας, Άσαντ: “Από την Σκανδιναβία προέρχονται οι πιο επικίνδυνοι ηγέτες του ισλαμικού κράτους”…

……………………………………………………….

ΚΟΥΛΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΖΑ Ή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ…

ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ… ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο 15/11/2903 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΚΛΕΙΩ)

…………………………………………………………………………

………………………………………………………………………….

ΑΛΦΕΙΟΣ: … ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ… ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ;;; … ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ…

ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΖΟΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ… ΠΟΤΕ ΜΠΛΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΤΕ ΡΟΖΑΛΙ ΠΟΤΕ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ… ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΗ… ΕΝΑΝ … ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ…

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ… ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΟΙ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

…………………………………………………………………

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.