ΦΟΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΓΑΝΩΝ “ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ” ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ ΗΛΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ Η ΜΟΝΗ ΠΟΡΕΤΣΟΥ ΣΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΕΚ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ “ΣΥΡΙΑΣ” ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ. (βίντεο)..

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΛΕΞΗ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ” ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ !!! ΑΛΦΕΙΟΣ: Ε ΒΕΒΑΙΑ !!! ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΛΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ…ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΜΟΔΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ;;; ΚΙ ΑΠΟ “ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ” ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ !!! ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΡΕΦΤΑΡΙΑ… ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ !!!

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (βίντεο)

ΑΥΤΑ ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ… ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ !!! “ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ” ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ !!!

………………………….

Ι.Μ. Πορετσού: Όπως ήρθαν φεύγουν οι πρόσφυγες (video & photos)

«Καλύτερα στη Μόρια» αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο των προσφύγων που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας.

Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι περίπου 100 πρόσφυγες. (σ. Η ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ 14-11-2019 )

……………………………………………………….

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ 1951. Άρθρο2: ΠΑΣ ΠΡΟΣΦΥΞ… ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ !! ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟΥ 1951 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΛΑΘΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!! ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ , ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ , ΟΙ ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ , ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ , ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΩΛΗΤΕΣ… ΚΛΠ

…………………………

Δίβρη: Αντιδράσεις από μετανάστες, κατοίκους και φορείς για την δομή φιλοξενίας (photos & video)

Πρόσφυγες από τη Συρία περίμεναν στη Δίβρη και παράτυποι μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μεταφέρθηκαν εκεί από την Μόρια.

Το κυριότερο όμως είναι πως οι χώροι των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Δίβρης δεν ικανοποιούν ούτε τους μετανάστες, ούτε τις τοπικές αρχές, ενώ προκαλεί αντιδράσεις και στους κατοίκους όλη η κατάσταση που διαμορφώνεται.

Οι 105 κυρίως γυναίκες με παιδιά από τα δύο κράτη της Ασίας, δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το χώρο που μεταφέρθηκαν.

Όπως και στην περίπτωση της Ι.Μ. Πορετσού έτσι και εδώ υπήρξαν αντιδράσεις και συνέκριναν την Μόρια με την δομή στην Δίβρη, λέγοντας πως η Μόρια ήταν καλύτερη.

Την παρέμβαση της Ι.Μ. Ηλείας στο θέμα ζήτησε και ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος καθώς οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο χειμώνα στις εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες.

ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΚΟ;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ “ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ;;; Ε;;; ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ;;; ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ;;; ΤΙ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ;;; ΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΧΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ;;; ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΟΥ;;;

………………………………

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ !!!!! ΕΠΙ ΤΡΙΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ !!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…

ΑΠΟ ΤΟΝ “ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ” ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΜΙΖΕΙ Ο ΦΠΑ (Η ΦΑΠΑ 24% ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗ ΧΩΡΑ”… ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ…

………………………………………………………

………………………………………………………………………….

ΑΛΦΕΙΟΣ: … ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ… ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ;;; … ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ…

ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΖΟΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ… ΠΟΤΕ ΜΠΛΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΤΕ ΡΟΖΑΛΙ ΠΟΤΕ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ… ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΗ… ΕΝΑΝ … ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ…

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ… ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΟΙ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

…………………………………………………………………

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.