ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΦΥΓΑΝ… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ… ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… ΘΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ;;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάιντεν - Ερντογάν: Διαφωνούν για τους S-400, συμφωνούν για το Αφγανιστάν

ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ … ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ … ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟ-ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ !!! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ … ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ … ΕΔΕΙΞΕ …

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ( ΛΕΝΕ ) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗ “ΣΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ “ΕΓΓΥΗΘΕΙ” ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ !!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ “ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ” ΜΠΡΟΣΤΑ…

Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία δείχνουν, πάντως, ότι κινούνται προς συμφωνία ως προς την ανάθεση στην Άγκυρα ενισχυμένου ρόλου στο Αφγανιστάν με την ανάληψη της προστασίας του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων -σε πλαίσιο που μένει να οριοθετηθεί.

[kalphoto.jpg]
https://1.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/SKAbcgC4b1I/AAAAAAAAALI/3M1zgpm57f4/s1600-h/kalphoto.jpg
……………….

Μπάιντεν – Ερντογάν: Διαφωνούν για τους S-400, συμφωνούν για το Αφγανιστάν

https://www.cnn.gr/kosmos/story/270555/mpainten-erntogan-diafonoyn-gia-toys-s-400-symfonoyn-gia-to-afganistan

Το αδιέξοδο στη διαμάχη ΗΠΑ-Τουρκίας για το ζήτημα των ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400 επιβεβαιώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στον απόηχο της «επίσημης πρώτης» ΜπάιντενΕρντογάν. Στον αντίποδα, η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη «σαφή δέσμευση» της Άγκυρας να εγγυηθεί την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στους δημοσιογράφους ο Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως δεν υπήρξε λύση σχετικά με τους S-400 κατά την προ ημερών συνάντηση των Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος ανέφερε πως στις Βρυξέλλες υπήρξε δέσμευση να συνεχιστεί ο διάλογος για το ζήτημα, όμως ο Ερντογάν είχε διαμηνύσει προς τις ΗΠΑ μόλις λίγο πριν τις δηλώσεις Σάλιβαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στάσης εκ μέρους της Τουρκίας.

………………

Αφγανιστάν: «Προελαύνουν» οι Ταλιμπάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων

https://www.kathimerini.gr/world/561392005/afganistan-proelaynoyn-oi-talimpan-meta-tin-apochorisi-ton-amerikanikon-dynameon/

Οι αντάρτες Ταλιμπάν έχουν καταλάβει τουλάχιστον εννέα περιοχές, σημειώνοντας μια σειρά νίκες τις τελευταίες εβδομάδες

Μετά την επίσημη έναρξη της απόσυρσης των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, την 1η Μαΐου, οι αντάρτες Ταλιμπάν έχουν καταλάβει τουλάχιστον εννέα περιοχές, σημειώνοντας μια σειρά νίκες τις τελευταίες εβδομάδες.

Μετά την κατάληψη την Κυριακή δύο περιοχών στις επαρχίες Φαριάμπ και Γκορ, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα ακόμη μία περιοχή, σύμφωνα με αξιωματούχους. 

Τα κυβερνητικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή Ντάουλατ Άμπαντ στη βόρεια επαρχία Φαριάμπ πριν τα ξημερώματα και κατέφυγαν στη γειτονική περιοχή Αντχόι χωρίς να εμπλακούν με τους αντάρτες, δήλωσαν τρεις τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Αμπντούλ Ζαχίρ Φαϊζάντα, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας υποχώρησαν προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων

Η τύχη περισσότερων από 12 μελών των δυνάμεων ασφαλείας παραμένει άγνωστη καθώς έχουν καταρρεύσει οι τηλεπικοινωνίες, επεσήμανε ο τοπικός σύμβουλος Αμπντούλ Αχάντ Αλιμπέκ.

Η Ντάουλατ Άμπατ πολιορκούνταν επί τρία χρόνια. Οι κυβερνητικές δυνάμεις λάμβαναν ενισχύσεις μόνο από αέρος, καθώς η παροχή βοήθειας οδικώς ήταν αδύνατη επειδή οι Ταλιμπάν έλεγχαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή.

Στην επαρχία Γκάζνι, στα νοτιοανατολικά, οι αντάρτες κατέλαβαν δύο σημεία έλεγχου των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Αμπ Μπαντ, με αξιωματούχους να κάνουν λόγο για σφοδρές μάχες σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της επαρχίας.

Οι περιοχές αυτές ενδέχεται θα πέσουν στον έλεγχο των Ταλιμπάν, αν η κυβέρνηση δεν στείλει ενισχύσεις από αέρος, τόνισε μέλος του κοινοβουλίου που εκπροσωπεί την επαρχία Γκάζνι.

………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.