Προειδοποιητικές βολές ρωσικού πλοίου κατά βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προειδοποιητικές βολές ρωσικού πλοίου κατά βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα
(Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ΒΡΑΖΕΙ Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ … ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ …

…………………..

Ένα ρωσικό πλοίο του λιμενικού και μαχητικά αεροπλάνα έριξαν προειδοποιητικές βολές στο αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Defender το οποίο φέρεται να μπήκε σε ρωσικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα ανέφερε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη.

«Στις 11:52 π.μ. στις 23 Ιουνίου, πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που επιχειρούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Cape Fiolent» σημειώνεται, ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη συνέχεια το HMS Defender φέρεται να δέχθηκε προειδοποιητικές βολές από ένα πλοίο του ρωσικού λιμενικού και πυρά από τα μαχητικά τύπου Su-24M.

 

 

Το βρετανικό πλοίο αποχώρησε από την περιοχή στις 12:23 (τοπική ώρα) ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του στόλου Μαύρης Θάλασσας αλλά και των συνοριακών δυνάμεων της FSB. 

Την περασμένη Δευτέρα πάντως, Βρετανία και Ουκρανία υπέγραψαν κοινό μνημόνιο το οποίο προβλέπει το Λονδίνο να σχεδιάσει και να κατασκευάσει πλοία και βάσεις για το Κίεβο.

Η ανακοίνωση, έρχεται οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της Ουκρανίας ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων λιρών (1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) με το Ηνωμένο Βασίλειο, για οκτώ καταδρομικά πλοία κατηγορίας Βαρζάν, τα οποία συμφώνησαν, όταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοντυρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το Λονδίνο.

Η συμφωνία, έρχεται επίσης μια εβδομάδα πριν το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό, πρόκειται να διεξαγάγει πολεμικές ασκήσεις με πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της άσκησης Exercise Sea Breeze 2021. ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.