Τουρκικό τελεσίγραφο για απομάκρυνση ρουκετοβόλων RM-70 και Α/Κ πυροβόλων Μ109A3 από τα νησιά!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:
«… ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ: ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥ, ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ…»

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ 19/3/2902

………………………………………………………………………………….

Βαρέα όπλα, βασικά τα ρουκετοβόλα RM-70 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109A3 είναι πλέον καθαρά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων μερικής (;) αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ.Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι η απομάκρυνση των ρουκετοβόλων RM-70 και M109A3 μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την δικαιολογία… «προγράμματος εκσυγχρονισμού» και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Απλώς δεν θα επιστρέψουν στις Μοίρες Πυροβολικού των νησιών.

Ήδη υπάρχουν αναφορές από τουρκικούς κυβερνητικούς παράγοντες εν είδη τελεσίγραφου ότι «Η Τουρκία πρέπει να θέσει διορία στην Ελλάδα για να απομακρύνει τις δυνάμεις, αλλιώς έχει κάθε  δικαίωμα για «ατομική νόμιμη άμυνα λόγω ευθείας απειλής».

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «Η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής:

«Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα. Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος.  

Αν παρά την ολοκλήρωση της διορίας δεν υπάρξει κάποιο απτό βήμα από την Ελλάδα για την επιστροφή στο αποστρατικοποιημένο status, τότε η Τουρκία, στα πλαίσια του άρθρου 51 του χάρτη του ΟΗΕ, μπορεί να θέσει στην επικαιρότητα, το δικαίωμα της για ατομική νόμιμη άμυνα λόγω ευθείας απειλής».

Ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν το αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα: Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή» (Α.Παπαχελάς) «Αν ισχύουν κάποιες αναφορές που επιμένουν ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το τουρκικό αίτημα περί αποστρατιωτικοποίησης», ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απάντησε: «Έχουμε τη θέση πως αυτές οι απαιτήσεις, οι διαφορές, πρέπει να επιλύονται μέσα από την προβλεπόμενη διεθνή διαδικασία. Αυτός είναι ο τρόπος επίλυσης.

Διαφορές όπως αυτές που βλέπουμε στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν πολλές σε όλο τον κόσμο.

Πάντα λέγαμε ότι πρέπει να καταφεύγουμε στους διεθνείς κανόνες και στο διεθνές δίκαιο και όχι να ενεργούμε με απειλές στρατιωτικών συγκρούσεων, αλλά οι διαφορές να επιλύονται μέσω μηχανισμών που είναι διαθέσιμοι για όλες τις χώρες».

Είχε προηγηθεί της επίσκεψης και της δήλωσης Πομπέο η δήλωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με το τουρκικό αίτημα αποστρατικοποίησης των νησιών: «Ο υπουργός έχει βεβαίως μιλήσει πάρα πολλές φορές, για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο. (…) Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να προχωρήσουν μπροστά και, ιδανικά, να μπορέσουν να δημιουργήσουν/ ολοκληρώσουν μια συμφωνία».

Το χειρότερο είναι η ελληνική «μη αντίδραση» στην ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας) περί «απαίτησης της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του αμερικανού ΥΠΕΞ «καλό είναι να συζητηθεί σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανόνες».

Αμέσως μετά την πρωτοκόλληση της τουρκολιβυκής συμφωνίας για ΑΟΖ στον ΟΗΕ που νομιμοποιεί την όλη συμφωνία και την μη αντίδραση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, η Άγκυρα ευθέως ζήτησε αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και αριθμό νησιών να της παραδοθεί η κυριαρχία τους.

Η Άγκυρα επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα την δική της ατζέντα με τις δικές της αναθεωρητικές απαιτήσεις όπως:

– Η μη επέκταση των ΕΧΥ στα 12 ν.μ.
– Το εύρος του εναέριου χώρου να μειωθεί στα 6 ν.μ.
– Η περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας να γίνει αποδεκτό ότι μετακινείται στο μέσον του Αιγαίου
– Αποστρατικοποίηση νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Στις διαπραγματεύσεις (διερευνητικές τις αποκαλούν) που ξεκινούν από αύριο στην Κωνσταντινούπολη το ζήτημα της αποστρατικοποίησης τίθεται στην κορυφή της ατζέντας.

Και το ερώτημα στο οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να αρνείται να απαντά: Έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ’άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου; 

Όσο γι αυτούς που διατείνονται ότι «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Μητσοτάκης» να θυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν και για την συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Τσίπρας»… ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ !! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ… “ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ” ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ !!!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ !!! ΑΛΛΙΩΣ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.