Τούρκος αρθογράφος: Μήπως δεν είμαστε Τούρκοι αλλά… Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι;

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΝΑΙ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ! ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΤΟΥΡΚ ( γαϊδούρια ) ΠΟΥ ΈΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ… ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΦΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΓΔΑΡΤΕΣ ΕΙΣΤΕ, ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ… ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΩΝ, ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ… ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕΙΤΕ… ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ… ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΑΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ…Αρχαια

Που πάτε ρε ξυπόλητοι; Σας βάλαμε τα δύο πόδια σε… ένα παπούτσι!

Αφού ο Τριπτόλεμος παρέλαβε το πτερωτό άρμα των δρακόντων ( ιπτάμενο όχημα ), από τη ΔΗΜΗΤΡΑ, κι αφού πετώντας έσπειρε σε σημεία του πλανήτη, εκεί που δεν είχε πάει η Θεά, κατέληξε στη Μικρά Ασία μαζί με το γυιό του τον Γόρδυ ( Γόρδιον, Γόρδιος δεσμός ), μετέδωσε τον πολιτισμό στους γηγενείς κατοίκους. Γυιός του Γόρδυ ο Άρμενος ( Αρμενία )… !!

Στην Αρμενία τιμούν τον ΗΦΑΙΣΤΟ ( Βαχάκν ), αλλά και ΟΛΟΥΣ τους ΘΕΟΥΣ… Η Εστία δεν έχει σβήσει…

ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ…

491518-ÌùÜìåè êáé ÃåííÜäéïò

Από την εποχή του Ιουστινιανού τα σώματα του στρατού ήσαν συγκροτημένα από έμπειρους και πολεμοχαρείς βαρβάρους ( Ούννους, Γέπιδες, Βανδήλους, Γότθους, κλπ. ), ενώ κατά τους τελευταίους αιώνες η άμυνα του κράτους τους στηριζόταν μόνο στα… “συμμαχικά” στρατεύματα, που αποτελούνταν από… Σέρβους, Τούρκους  και Δυτικούς! Κατά την εποχή μάλιστα των Παλαιολόγων ο στρατός τους ήταν μισθοφορικός! Οι άνδρες αυτού του στρατού προήρχοντο από λαούς που ήσαν εχθρικοί προς τους Έλληνες.

Ήταν Σλάβοι, Ναυαραίοι, Ούννοι, Άβαροι, Ενετοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Καταλανοί ( Ισπανοί ), Γότθοι και από πανσπερμία λαών της Ανατολής! Τέτοιοι ήσαν οι μισθοφόροι του… Βυζαντίου, οι οποίοι, κατά τα τελευταία χρόνια της “αυτοκρατορίας”, λεηλάτησαν και αιματοκύλησαν τις πολύπαθες ελληνικές χώρες, ολοκληρώνοντας ό,τι είχαν αρχίσει ο Θεοδόσιος, ο Αρκάδιος και ο Ουπράβδα ( Ιουστινιανός )…!

Τα τμήματα της βασιλικής φρουράς; Αποτελούντο κατά το πλείστον από ξένους μισθοφόρους και ιδίως από Βαγιάρους, Ρώσους, Άγγλους, Φράγκους Γερμανούς, Βουλγάρους, Αλβανούς, Αβασγούς, ενώ από την 11η εκατονταετηρίδα αποκλειστικά από… Τούρκους! *

401*Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο “ΒΥΖΑΝΤΙΟ, αυτοκράτορες, κλήρος και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ”, του Στυλιανού Μιχόπουλου, εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.

ΝΕΑ ΡΩΜΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ,Ο ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

…………………………………………………………………………….

Τούρκος αρθογράφος στην Taraf: Μήπως δεν είμαστε Τούρκοι αλλά… Ρωμιοί ή Αρμένιοι;

GenocideΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του γνωστού και επώνυμου Τούρκου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, Ahmet Altan, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο ίδιος ο Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά. Σε αυτό το άρθρο ο Altan ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.
Ο Altan, αφού επικρίνει έντονα όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει τελευταία από διάφορους Τούρκους πολιτικούς ότι θα πρέπει οι Τούρκοι να επιστέψουν στην μεγαλόπρεπη οθωμανική τους κληρονομιά και αφού τις χαρακτηρίζει… «προγονικές παλάβρες», (Ecdadımız palavraları), δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα τουρκικά φύλα που είχαν έρθει στη περιοχή από τον δέκατο και ενδέκατο αιώνα και μετά. Στο συγκλονιστικό αυτό άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου –αρθρογράφου, στην εφημερίδα Taraf, αναφέρεται ότι οι Οθωμανοί ίδρυσαν την πρώτη τους ηγεμονία το 1299, ενώ τα πρώτα τουρκικά φύλα είχαν έρθει στην Μικρά Ασία μετά το 1071. Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο αρθρογράφο, δεν μπορεί στη συνέχεια να εξαφανίστηκαν οι γηγενείς κάτοικοι που αριθμούσαν πολλά εκατομμύρια, εκτός και αν, όπως λέει μάλλον ειρωνικά, ο Αλπ Αρσλάν, o ηγέτης των πρώτων Σελτζούκων της Μικράς Ασίας, είχε φέρει μαζί του από την κεντρική Ασία… 70 εκατομμύρια κατοίκους. Τότε θα δικαιολογούνταν, όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Altan, να λέμε ότι σήμερα είμαστε απόγονοι αυτών των πρώτων Τούρκων που είχαν έρθει στην Μικρά Ασία.
Τούρκος αρθογράφος στην Taraf: Μήπως δεν είμαστε Τούρκοι αλλά... Ρωμιοί ή Αρμένιοι;
Αλλά ο Ahmet Altan δεν περιορίζεται να καταρρίψει τον μύθο της τουρκικής καταγωγής των σημερινών μουσουλμάνων κατοίκων της σύγχρονης Τουρκίας. Προχωρεί και σε έντονη κριτική κατά του Ισλαμιστή Ταϊπ Ερντογάν και του νεοοθωμανικού του επιτελείου, κατηγορώντας τους ότι βασίζονται σε μυθικές ιστορικές αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα δεν διστάζει να καταρρίψει και τον καλλιεργούμενο τελευταία μύθο για τους «ένδοξους – ήρωες», Τούρκους σουλτάνους. Ο Altan αναφέρει πως οι περισσότεροι σουλτάνοι ήταν ηγεμόνες νωθροί που ξόδευαν τον χρόνο τους στα χαρέμια, χωρίς να έχουν ιδέα τι γίνετε στην αυτοκρατορία. Άλλοι ήταν μέθυσοι, όπως ο περίφημος Σελίμ ο δεύτερος, γιος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, άλλοι άρρωστοι, ενώ άλλοι πέθαναν από το πολύ αλκοόλ, όπως ο Μουράτ ο Τέταρτος. Ο Τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αντί οι σημερινοί Τούρκοι να πιστεύουν ιστορικά ψεύδη, θα πρέπει να ξαναγράψουν την ιστορία τους και να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους ρίζες. Όπως υποστηρίζει και αυτό είναι το συγκλονιστικό για ένα σύγχρονο Τούρκο δημοσιογράφο, οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας θα πρέπει να αποδεχτούν την… ελληνοαρμενική τους καταγωγή και να αναδείξουν ξανά τον πολιτιστικό πλούτο της Μικράς Ασίας, που έχει σαν βάση του τους λαούς που η σύγχρονη τουρκική ιστορία θέλει να διδάσκει ότι εξαφανίστηκαν, ως δια μαγείας, μετά την έλευση των τουρκικών φυλών.
Η δημόσια αυτή ομολογία ενός επώνυμου Τούρκου αρθρογράφου, που έγινε σε μια μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, ότι δηλαδή οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας έχουν κοινή ελληνική –αρμενική και κουρδική καταγωγή, σίγουρα είναι άλλο ένα συγκλονιστικό επεισόδιο της μεγάλης συζήτησης για το «Kimlik Meselesi», δηλαδή της μεγάλης «Κρίσης Ταυτότητας» που διέρχεται η σημερινή Τουρκία που θέλει να προβάλλεται σαν υπερδύναμη, αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάζεται σαν ένα οικοδόμημα που τρίζει συθέμελα.
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αφήστε μια απάντηση