Σεπ 162020
 

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΥΙΟΥΣ ΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, Ή ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΚΗΛΙΔΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΩΣ «ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ», ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
Η ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΕΩΣ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΚΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΩΟΕΙΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΟΚΤΑΣΧΗΜΟ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΟΠΛΙΤΗ, ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΑΚΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΓΧΕΜΑΧΩΝ ΟΠΛΩΝ.
ΑΥΤΗ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ «ΟΠΛΟΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΟΠΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ «ΟΠΛΙΤΗΣ» Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ, Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΚΝΗΜΙΔΕΣ, ΤΑ ΠΤΥΧΩΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟΥ, ΗΤΑΝ ΜΕΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΟΠΛΙΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΔΕΞΙ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΤΟ ΔΟΡΥ Ή ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ, ΕΔΙΝΕ ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΟ, ΑΦΗΝΕ ΟΜΩΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΤΟ ΔΕΞΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΕΙΧΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ.
ΚΑΘΕ ΟΠΛΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΗΡΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΕΠΕΦΤΕ ΝΕΚΡΟΣ Ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΤΣΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΙΣΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΑΝ Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΕΡΡΙΠΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΡΚΟ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΧΟΤΑΝ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗ.
ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΝ «ΡΙΨΑΣΠΙ» ΕΠΙΟΡΚΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΔΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΩΣ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΑΜΑΥΡΩΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ, ΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΥΙΟΥΣ ΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΛΙΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΠΛΟ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥΣ….
Η ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΜΜΙΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΕΝΟΣ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΗΛ.: 697 3528 354
E-MAIL: b.drosos@gmail.com
(ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΗΝ 2/12/2015 ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ/ΙΔΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ/ΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ/ΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΛΛΑΣ)
………………………………………………………………………………………….

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Sorry, the comment form is closed at this time.

...