Αυγ 152020
 
 Αλληλεγγύη προς Κύπρο και Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 ΥΠΕΞ

Οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασαν αλληλεγγύη προς την Κύπρο και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του ΣΕΥ, που διεξήχθη σήμερα με αντικείμενο την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στο Λίβανο, τη Βενεζουέλα και τη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πρέσβη και Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ιταλίας στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ (PSC), Μάρκο Περονάτσι, “όσον αφορά τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράσθηκε πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε συνδυασμό με έκκληση για αποκλιμάκωση και επανάληψη του διαλόγου με την Τουρκία . Ένα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι μια υπό συζήτηση επιλογή“, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

https://www.offsite.com.cy/eidiseis/politiki/allileggyi-pros-kypro-kai-ellada-exefrasan-oi-27-ypex

…………………………………………………………………………………………………………

ΑΟΖ. ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ORUC REIS ΚΑΙ ΤΟ YAVUZ …

ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου και η Απόρριψη του Καστελόριζου από την Ελλάδα το 2003.

Χρήστος Ροζάκης στον Γ. Σαχίνη: Το Καστελόριζο δεν δικαιούται πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ καταλάβατε ;

ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

Ο χάρτης είναι από τις exclusive economic zones (EEZ) σύμφωνα με το άρθρο 55 της Convention on the Law of the Sea του ΟΗΕ. Την 9.06.2020 υπέγραψε η Ιταλία την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα βάσει αυτού του χάρτη.

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ Convention on the Law of the Sea ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΙΤΑΛΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ…

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΡΙΚΗΣ” ΕΣΤΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;

………………………………………………………………………………………………………….

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ;; ΟΧΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ…

  One Response to “Μάρκο Περονάτσι: “Ένα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι μια υπό συζήτηση επιλογή”. Αλλά οι 27 Υπ.Εξ. της ΕΕ εξέφρασαν… αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα !!”

Sorry, the comment form is closed at this time.

...