Αθανασία Γεωργοσοπούλου(Δικηγόρος): ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ…

ΑΡΘΡΑ
Αθανασία Γεωργοσοπούλου ΠΕΡΙ ΘΕΣΜΩΝ ΚΙ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
Αρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών)1. H νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Bουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2. H εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Kυβέρνηση.
3. H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού.

-)(- -)(- -)(- -)(-

Αρθρο 87: (Ανεξαρτησία των δικαστών)

1. H δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία.
2. Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.

-)(- -)(- -)(- -)(-

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Η Εισαγγελία είναι δικαστική Αρχή ανεξάρτητη από τα δικαστήρια και την εκτελεστική εξουσία.
Δρα ενιαία και αδιαίρετα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης. Ο Εισαγγελέας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και την έκφραση της γνώμης του ενεργεί αδέσμευτα, υπακούοντας στο νόμο και στη συνείδησή του.
Στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα υπάγεται: Η άσκηση της ποινικής δίωξης εν ονόματι της Πολιτείας. Η διεύθυνση της προανάκρισης. Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η εποπτεία και ο έλεγχος των αστυνομικών αρχών αναφορικά με την πρόληψη και τη δίωξη των εγκλημάτων. Η υποβολή προτάσεων στα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια. Η άσκηση των ενδίκων μέσων. Η εκτέλεση των ποινικών αποφάσεων και των βουλευμάτων. Η εποπτεία και ο έλεγχος των σωφρονιστικών καταστημάτων. Ο έλεγχος των δημοσίων κατηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φυλάκων μεταγραφών, υποθηκών, νηολογίων, κτηματολογίων, υποθηκολογίων πλοίων και αεροσκαφών, των ληξιάρχων και των υπαλλήλων, επιμελητών και αμμίσθων δικαστικών επιμελητών.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει δικαίωμα να συνιστά σε όσους φιλονικούν να αποφύγουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και να επιδιώξουν την ειρηνική επίλυση της διαφοράς τους. Δικαιούται επίσης να παραγγέλει στις υπηρεσίες του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας και όλων γενικά των επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα να παραδίδουν έγγραφα ή να χορηγούν αντίγραφά τους σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ή έννομο συμφέρον.

-)(- -)(- -)(- -)(-
ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΜΓΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ)….
-)(- -)(- -)(- -)(-
ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ…..
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , Η ΕΛΛΑΣ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ , ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ????
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ?????
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΝΕΛΕΓΚΤΑ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΜΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ?????
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦ’ΟΣΟΝ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ (ΑΦΑΝΩΣ) ,ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ?????
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΩΧΘΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ?????
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4389/2016 , ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ , ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ?????
-)(- -)(- -)(- -)(-
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΙ ΕΥΘΙΚΡΙΣΙΑ, ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ , ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥ , ΑΠΟΔΙΔΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!!!!!!!!!
-)(- -)(- -)(- -)(-
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ…
ΕΛΛΗΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.
Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ.
ΣΥΣΤΟΙΧΙΣΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΟΜΟΑΙΜΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΞΑΝΑ !!!!!!!!!!

………………………………………………….

Αφήστε μια απάντηση