Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπαγορεύσουν τους δικούς τους κανόνες στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αρκτική και στο διάστημα – ειδικός 

ΑΡΘΡΑ

Εικονογράφηση: ic.pics.livejournal.com 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ !!! … Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία του στην Αρκτική !!! ( ΠΡΟΣΕΧΩΣ … “ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ” !!! ) … ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ … ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ !!! ΤΟ ΝΑΤΟ ΙΣΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΤΑΙ ΣΕ … “ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ” !!! ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΨΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ !!! )

ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ … ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας (Πεκίνο) Wang Yiwei !!!

……………………………………………….

Προκειμένου να συγκρατήσουν την άνοδο της Ρωσίας και της Κίνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με εύλογα προσχήματα, προσπαθούν επίμονα να υπαγορεύσουν τους δικούς τους κανόνες στην Αρκτική, στο διάστημα και στο χώρο του δικτύου. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας (Πεκίνο) Wang Yiwei, μεταδίδει το TASS σήμερα, 29 Αυγούστου, επικαλούμενο την εφημερίδα Global Times.

«Η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκει να επιβάλει τους δικούς της κανόνες τόσο στην Αρκτική όσο και στο διάστημα, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με τις βάσεις βαθέων υδάτων και το χώρο του δικτύου». – αναφέρει το δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η Ουάσιγκτον λαμβάνει ενεργά μέτρα για να περιορίσει την Κίνα και τη Ρωσία σε όλους αυτούς τους τομείς και το δικαιολογεί με τις ιδέες της προστασίας της «κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας». Προσπαθώντας να προσελκύσουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το κάνουν αυτό προκειμένου να «επικεντρωθούν καλύτερα στα θέματα της Αρκτικής».

Ο Wang Yiwei διευκρίνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον συντονισμό με τους συμμάχους προκειμένου να «υπαγορεύσουν τους δικούς τους κανόνες, περιορίζοντας την αύξηση του στρατιωτικού δυναμικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το πρόσχημα της προστασίας της ασφάλειας».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας (Πεκίνο) Cui Hongjian , πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιτύχει αλλαγές στην Αρκτική, οι οποίες «αναμφίβολα θα επηρεάσουν τη γεωπολιτική κατάσταση, αφού αυτή η περιοχή θα γίνει μια νέα αρένα για ανταγωνισμό μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων». Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια στη Ρωσία στις ναυτιλιακές διαδρομές τόσο στη Βαλτική Θάλασσα όσο και στον Βόρειο Πόλο, που διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για τη Μόσχα.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….