
Ποκρόφσκ. Οι Ουκρανοί κατέρρευσαν. Bild: “Είναι ένας εφιάλτης”.
Τα εχθρικά στρατεύματα παραδίδονται στο Κρασνοαρμέισκ ( Ποκρόφσκ ) καθώς οι διοικητές τα εγκαταλείπουν — Ηγεσία της Ρωσσίας

Παγιδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν οικειοθελώς στο Κρασνοαρμέισκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (ΛΔΝ), καθώς οι διοικητές τους τους είχαν εγκαταλείψει, ανέφερε το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στρατιώτες από το Κέντρο Μάχης πήραν αιχμαλώτους στρατεύματα από την 68η ξεχωριστή ταξιαρχία jaeger της Ουκρανίας, η οποία είχε περικυκλωθεί στο Κρασνοαρμέισκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Ουκρανοί μαχητές προσφέρθηκαν εθελοντικά να παραδοθούν στον ρωσσικό στρατό, καθώς είχαν εγκαταλειφθεί από τους διοικητές τους και δεν μπορούσαν πλέον να ανεχθούν τα πυρά του πυροβολικού και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών», διευκρίνισε το υπουργείο.
Τα αιχμάλωτα ουκρανικά στρατεύματα ανέφεραν ότι ο αριθμός των τραυματιών στην πόλη αυξανόταν μέρα με τη μέρα και ότι η παροχή βοήθειας ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης φαρμάκων, πρόσθεσε η ανώτατη διοίκηση της Ρωσσίας.
Όπως αναφέρει το TASS, Ένας από τους Ουκρανούς αιχμαλώτους, ο Γκενάντι Τσερνάντσουκ, είπε ότι παραδόθηκε από απελπισία, καθώς είχε περάσει επτά ημέρες χωρίς φαγητό. Και ο συναδέλφος του στρατιώτης, Γιούρι Ντοβγκανιούκ, ομολόγησε ότι η παράδοση ήταν ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ζωντανός.
………………………………………………………………………………………………………………………………….