Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΙΖΑΝΟΙ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ !!!

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Stratis Bournazos Χθες στην Κιουτάχεια

Η στιγμή της αποκάλυψης: τα κεφάλια της Αφροδίτης και του Διόνυσου έρχονται στην επιφάνεια. Μια στιγμή ασύλληπτης ομορφιάς και δύναμης. Ανασκαφή με επικεφαλής τον Gokhan Coskun, Κιουτάχεια, 30.10.2021.
Οι εικόνες από το CΝN Turk και το Anadolu Agency.

……………

[ Αιζανοί : Η πόλη μπορεί να πήρε το όνομά της από τον Αζάν , έναν από τους τρεις γιους του Αρκά και της νύμφης Ερατώς , θρυλικών προγόνων των Φρυγών . wikipedia ]

[ Ο Αζάν, βασιλιάς της Αζανίας στην Αρκαδία και γιος του βασιλιά Αρκά και της Δρυάδας Ερατώ ή Λεανίρα , αδελφός της Αφειδάς , του Έλατου και της Υπερίππης . Ο Αζάν ήταν πατέρας του Κλείτορα και της Κορώνης , μητέρας του Ασκληπιού από τον Απόλλωνα . Όταν ο Αζάν και τα αδέρφια του μεγάλωσαν, ο πατέρας τους Αρκάς μοίρασε τη γη μεταξύ τους σε τρία μέρη: ο Αζάν έλαβε την περιοχή που πήρε το όνομά του, στην Αφειδά έπεσε η Τεγέα και ο Έλατος πήρε το όρος Κυλλήνη., που μέχρι τότε δεν είχε λάβει κανένα όνομα. Όταν ο Αζάν πέθανε, οι πρώτοι νεκρικοί αγώνες στην ιστορία έγιναν προς τιμήν του. Ήταν σε αυτούς τους αγώνες που ο Αιτωλός σκότωσε κατά λάθος τον Άπις . Ο διάδοχος του θρόνου του Αζάν ήταν ο γιος του Κλείτωρ, αλλά ήταν άτεκνος, οπότε τον διαδέχθηκε ο Αίπυτος , γιος του Έλατου. wikipedia ]

[ Ο Άπις . Στο άπειρο παρελθόν της Ιστορίας των Ελλήνων … πολύ πριν έρθει ο Πέλοπας … από το όνομα του Άπι πήρε το όνομά της η νήσος !!! Πρώην Απία η νυν Πελοπόννησος , όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοί της λένε τις αχλαδιές απιδιές και τα αχλάδια απίδια !!!

Και ως ταξιδευτές οι Έλληνες που γύριζαν σε όλον τον πλανήτη Γαία Δήμητρα Άρτεμη … όπου όλος ο πλανήτης είναι Ελλάς … άφησαν παντού τα χνάρια τους και τα ελληνικά ονόματα !!!

Το νησί Upolu του συμπλέγματος των νησιών Σαμόα ! Η πρωτεύουσα λέγεται Απία !!! Όμως Απία λεγόταν η Πελοπόννησος πριν τον Πέλοπα !!! Η ονομασία “Ουπόλου” συνειρμικά παραπέμπει στο “Απόλλων” !!!

Ο υπολογιστής του Ερατοσθένη και ο περίπλους της γης.

Η καλλιτεχνική αυτή φωτογραφία προέρχεται από την Απία της νήσου Upolu των νήσων Σαμόα !!
…………………………..

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ PUERTO CISNES ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΧΙΛΗ !!!

Taíno. ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ “ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ” !! “Taíno” ΟΠΩΣ “ΑΪνού” ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………