Γερμανικά Leopard & Marder μπήκαν στη Μόσχα !! (αιχμαλωτισμένα και ντροπιασμένα) !!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Άρμα Trophy Leopard στο λόφο Poklonnaya στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 28/04/2024
© RIA Novosti Άρμα Trophy Leopard στο λόφο Poklonnaya στη Μόσχα
σ.σ. : Το όνειρο των Γερμανών να μπουν στη Μόσχα … τελικά το κατάφεραν  😆 😀  !! Η διαφορά είναι ότι δεν μπήκαν οι ίδιοι, αλλά τα τανκς τους που μπήκαν (μόνο έτσι θα μπορούσαν να μπουν) ως λάφυρα πολέμου !!
Μαζί τους, 30 δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού που παράγονται στις ΗΠΑ , τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Τσεχοσλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Φινλανδία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία, θα εκτεθούν από 1ης Μαΐου και για έναν μήνα.

Τα αιχμαλωτισμένα Leopard, Marder, T-72 και BTR-80 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρθηκαν στο λόφο Poklonnaya στη Μόσχα

Τα αιχμαλωτισμένα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και μαχητικά οχήματα πεζικού Marder, ουκρανικά T-72 και BTR-80 εκτέθηκαν στον λόφο Poklonnaya στη Μόσχα, ανέφερε ανταποκριτής του RIA Novosti.
.
Τώρα το Marder και το Leopard φαίνονται πίσω από τους φράχτες. Και τα δύο οχήματα έχουν γερμανική σημαία.
Το άρμα Leopard 2 παραδόθηκε από ομάδα επισκευής και εκκένωσης στη μονάδα επισκευής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CMD) από την κατεύθυνση Avdeevsky στα μέσα Απριλίου. Το μαχητικό όχημα πεζικού Marder εκκενώθηκε από κοντά στην Avdiivka στα τέλη Μαρτίου.
.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, έκθεση οπλικών όπλων και εξοπλισμού που κατέλαβε ο ρωσσικός στρατός κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης θα ανοίξει στον λόφο Poklonnaya την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει ένα μήνα.
.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 30 δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού που παράγονται στις ΗΠΑ , τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Τσεχοσλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Φινλανδία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία. Εκτός από τα αναφερόμενα Leopard και Marder, οι επισκέπτες θα μπορούν να εξοικειωθούν με το αμερικανικό μαχητικό όχημα πεζικού Bradley, το σουηδικό όχημα μάχης πεζικού CV90 και το γαλλικό θωρακισμένο όχημα μάχης AMX-10RC.
.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ , η έκθεση στον λόφο Ποκλόνναγια θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους Ρώσσους, αφού «θα πρέπει να δουν τον κατεστραμμένο εξοπλισμό».

…………………………………………………………………………………………………………….