Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ: Θέλουμε να εγγυηθούμε ότι το Arctic LNG 2 θα είναι νεκρό

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το πρώτο στάδιο του Arctic LNG 2 έχει ήδη εγκατασταθεί κοντά στη χερσόνησο Gydan και είναι έτοιμο να παράγει LNG. Εικονογράφηση: TK Novatek”

σ.σ. : Τον Νοέμβριο του 2023, ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας Τζέφρι Πάιατ σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είχε δηλώσει τον στόχο των ΗΠΑ να καταστρέψουν το έργο LNG-2 της Αρκτικής. Μα τα ίδια δεν είχε δηλώσει κι ο Biden για τους αγωγούς Nord Stream , μήνες πριν την καταστροφή τους ; Οπότε, αν ποτέ συμβεί κάτι και στο έργο της Αρκτικής, … ξέρετε από τώρα τους δράστες !!

………………

Οι αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν στη διακοπή του δεύτερου σχεδίου της Ρωσσίας στην Αρκτική. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας Τζέφρι Πάιατ.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Arctic LNG 2 είναι νεκρό… Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσσία δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει νέα έργα για να ανακατευθύνει το φυσικό αέριο που έστελνε προηγουμένως στην Ευρώπη». — είπε ο Τζέφρι Πάιατ, αναφέρει η Wall Street Journal. Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία ανακοίνωσε απόπειρες εξόντωσης του δεύτερου έργου της Αρκτικής σε συνέδριο στην Ελβετία.

Τον Νοέμβριο του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν άμεσες κυρώσεις στο Arctic LNG 2. Η Wall Street Journal σημειώνει ότι το έργο είχε προβλήματα με την απόκτηση δεξαμενόπλοιων LNG που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα. Ταυτόχρονα, η κατασκευή στο εγχώριο ναυπηγείο έχει σταματήσει, καθώς χρειάζονται συστήματα μεμβράνης για την επένδυση δεξαμενών LNG. Αναπτύσσονται από τη γαλλική Gaztransport & Technigaz, η οποία έφυγε από τη Ρωσσία το 2023.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Arctic LNG 2 θα μπορούσε να μειωθεί σε δύο στάδια και το τρίτο θα μπορούσε ήδη να κατασκευαστεί ως μέρος του Murmansk LNG, το οποίο δεν χρειάζεται δεξαμενόπλοια κατηγορίας πάγου.

Πηγή

……………………………
Σχετικά :

………………………………………………………………………………………………………………..