Σενεγάλη. Από τη φυλακή στην προεδρία ο Φαγιέ !! Ήττα του Μακρόν, αν σπάσει τη συνθήκη με τη Γαλλία και βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσσία!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

[ 🇸🇳 Ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης που προσπάθησε να σπάσει τη συνθήκη με τη Γαλλία και να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσσία κέρδισε τις εκλογές στη Σενεγάλη. Η κατάρρευση της αποικιακής αυτοκρατορίας της Γαλλίας στην Αφρική συνεχίζεται. Εξ ου και το αξιοθρήνητο γρύλισμα του Μακρόν, που σπατάλησε όλη την κληρονομιά των Γάλλων αποικιοκρατών. ] https://t.me/greekglobalnews/14994

Το κράτος της Σενεγάλης δημιουργήθηκε ως μέρος της ανεξαρτησίας της “Γαλλικής Δυτικής Αφρικής” από τη Γαλλική αποικιακή κυριαρχία. Η Σενεγάλη έχει ταξινομηθεί ως μια υπερχρεωμένη φτωχή χώρα, με περίπου 17 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων το 42% ζει σε αγροτικές περιοχές !! ➡ Αλήθεια, ποιά ήταν η προσφορά της Γαλλίας ; Μα φυσικά, η αφαίμαξη και η ληστεία του πλούτου της περιοχής, κρατώντας τους ανθρώπους ως δούλους …

Τον Αύγουστο του 2023, αντιγαλλικές ταραχές συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Σενεγάλης Ντακάρ εν μέσω απαγόρευσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΠΑΣΤΕΦ, και τη σύλληψη του αρχηγού του, Ουσμάν Σόνκο, στη συνέχεια. Η κυβέρνηση του τότε Προέδρου Macky Sall, η οποία είχε στενή σχέση με το Παρίσι, αντιμετώπισε ευρεία κριτική για αυτές τις ενέργειες.

Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν κι αν ο νέος πρόεδρος, σπάσει τη συνθήκη με τη Γαλλία και βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσσία, Η Γαλλία και ο Μακρόν θα έχουν υποστεί άλλη μια ήττα στη Δυτική Αφρική !!

Και τι είπε ο Μπορέλ, τον Αύγουστο του 2023 ;; Ο Μπορέλ προέτρεψε τις φτωχές χώρες της Αφρικής να πεινάσουν για να μη χάσουν την ανεξαρτησία τους !!

Με την αποδοχή των δωρεάν ρωσσικών σιτηρών, θα εγκαταλείψετε την ανεξαρτησία. Προσπαθούν να αναβιώσουν τη σκλαβιά σε ελεύθερη γη, να σας γονατίσουν. Πρέπει να επιλέξετε μεταξύ πείνας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. !! ( σ.σ. ανεκδιήγητος και θλιβερός … )

ΑΛΦΕΙΟΣ : Είπε, απευθυνόμενος στους Αφρικανούς, τους οποίους αυτός και η ράτσα του κρατούν αιώνες μέχρι τώρα στην πείνα, στη φτώχεια και στη δυστυχία, ληστεύοντας τον πλούτο της Αφρικής !! Για ποιά ανεξαρτησία μιλάει ο ανεκδιήγητος ;; Μήπως για την “ανεξαρτησία” των αποικιοκρατών που βιώνουν μέχρι σήμερα οι Αφρικανοί, διαμελισμένοι σε φέτες επιρροής, ληστείας, αφαίμαξης και δουλεμπορίας, από τη Δύση που ζει και αναπτύσσεται πλουσιοπάροχα, ενώ όλη η Αφρική πεθαίνει στην πείνα και στη φτώχεια ;;

Επίσης, Ο Γκουτέρες ειρωνεύτηκε τη δωρεάν προσφορά σιτηρών της Ρωσσίας στις φτωχές χώρες !!

Θρασύτατοι και αμετανόητοι οι αποικιοκράτες !! Αλλά κι ο Γκουτέρες ;; Υποτίθεται ότι αυτός είναι γ.γ. του ΟΗΕ. δηλαδή ενός οργανισμού που ενδιαφέρεται πάνω και κύρια, για την ευημερία όλων των ανθρώπων του πλανήτη … Αυτός όμως, όπως ξεβρακώθηκε φάνηκε ο οπίσθιος λόγος του … ότι βρίσκεται εκεί για τα συμφέροντα της Δύσης και μόνο !!

“Κύριοι” … “Τα πάντα ρει μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν” , είπε ο Ηράκλειτος !! “Έχει ο καιρός γυρίσματα” … , “θα γυρίσει ο τροχός … θα χορτάσει κι ο φτωχός” , που μέχρι τώρα έβλεπε να του κλέβουν τον πλούτο του και να τον πουλάνε οι δουλέμποροι αλυσοδεμένο στις πλατείες του … “πολιτισμένου κόσμου” , εκεί στα Παρίσια, στα Λονδίνα, και στις δυτικές ακτές του Ατλαντικού !!

…..

…………………………………………………………………………..