Ο Γκουτέρες ειρωνεύτηκε τη δωρεάν προσφορά σιτηρών της Ρωσσίας στις φτωχές χώρες !!

Χωρίς κατηγορία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στην ολομέλεια της II Συνόδου Κορυφής και Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής - RIA Novosti, 1920, 27/07/2023

Ο Πρόεδρος της Ρωσσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσσίας – Αφρικής, είπε μεταξύ άλλων, σχετικά με τα σιτηρά :

” … Η Μόσχα θα δίνει πάντα ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια σιτηρών στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του ΟΗΕ, συνέχισε. Έτσι, το 2022, η Ρωσσία έστειλε 11,5 εκατομμύρια τόνους εκεί, και μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 – δέκα εκατομμύρια. Και στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Η Δύση ακολουθεί μια υποκριτική πολιτική – και η συμφωνία για τα σιτηρά είναι ένα παράδειγμα αυτού, τόνισε ο Πούτιν. Συγκεκριμένα, λιγότερο από το 3% του ουκρανικού φαγητού πήγε στις χώρες που λιμοκτονούν. Και η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σιτηρών σε άπορα αφρικανικά κράτη δωρεάν, διαβεβαίωσε ο αρχηγός του ρωσσικού κράτους. …”

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει έως και 50.000 τόνους σιτηρών δωρεάν σε χώρες που έχουν ανάγκη τους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες προέτρεψε τον Πούτιν να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά. Λίγες δωρεές δεν θα αντιστάθμιζαν τον δραματικό αντίκτυπο, είπε στη Νέα Υόρκη. Η συμφωνία είχε επιτρέψει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Από τότε που η Ρωσσία τερμάτισε μονομερώς τη συμφωνία, οι παγκόσμιες τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 10%.

σ.σ. : Είναι αδιανόητη η ειρωνική κριτική που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ !! “Λίγες δωρεές” κύριε Γκουτέρες ;; Ειρωνεύεστε κάποιον που κάνει δωρεές, κύριε Γκουτέρες ;; Έχει σημασία η ποσότητα της δωρεάς, κύριε Γ.Γ. ;; Προσπαθείτε να απαξιώσετε την ανθρωπιστική κίνηση της Ρωσσίας προς τις φτωχές χώρες, κύριε Γ.Γ. !! Παρεμπιπτόντως, κύριε Γ.Γ. , γιατί δεν ζητήσατε και από την Ουκρανία να κάνει μια … μεγάααλη δωρεά προς τις φτωχές χώρες ;; Έτσι για να υπάρχει και κάποια σύγκριση, κύριε Γ.Γ. !!

Απεναντίας, και με επίσημα στοιχεία της ΕΕ, διαψεύδεστε, κύριε Γ.Γ. !!

Ενημερωτικό γράφημα – Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών με απλά λόγια

https://www.consilium.europa.eu/el/infographics/ukrainian-grain-exports-explained/

Τι βλέπουμε εδώ, κύριε Γ.Γ. του ΟΗΕ ;; Ότι τα Ουκρανικά σιτηρά ταξίδευσαν προς τις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες !! ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ , κύριε Γκουτέρες !!

Α !! Και , κύριε Γκουτέρες … πως και δεν αντιδράσατε, δεν βγάλατε κιχ, για την απαγόρευση εισαγωγών ουκρανικών σιτηρών, από πέντε (5) ευρωπαϊκές χώρες ;; Ποιές είναι αυτές, κύριε Γκουτέρες ;; Είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, κύριε Γκουτέρες, κι αυτό για να προστατευτούν οι τιμές των δικών τους σιτηρών !! Αυτή η απαγόρευση, δεν προκάλεσε αύξηση τιμών, κύριε Γ.Γ. ;; Γιατί δεν ψελλίσατε ούτε μια συλλαβή γι αυτό, κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΟΗΕ ::

Υ.Γ. Και εν τέλει, κύριε Γκουτέρες, πόση είναι επιτέλους η ποσοτική παραγωγή της Ουκρανίας ;;

https://alfeiospotamos.gr/2023/07/14

… επειδή μας έχετε ζαλίσει, κύριε Γ.Γ. !! Πως είναι δυνατόν να κινδυνεύει η υφήλιος με επισιτιστική κρίση, από μια μεσαίου μεγέθους παραγωγή της Ουκρανίας ;; Τι εννοείται δηλαδή ;; Ότι δεν θα φάνε οι Ουκρανοί ούτε έναν κόκκο σιτηρών, θα πεθάνουν της πείνας, για να στείλουν σε άλλους ;; Ή μήπως κόπτεστε κι εσείς, όπως η Ούρσουλα ;;

Για πόση ποσότητα μιλάτε, κύριε Γ.Γ. ;; Για 10 εκατομμύρια τόνους ;; Για 20 ;; Ωραία, όπως είδατε, κι αυτά τα εκατομμύρια τόνοι σιτηρών της Ουκρανίας, πόσο αγοράστηκαν, κύριε Γ.Γ. ;; Και … πόσο πουλήθηκαν στην μεταπώληση από τις χώρες που τα αγόρασαν ;; Διότι βλέπουμε ότι αυτές που τα αγόρασαν … παράγουν και δικά τους !! Και βάσει των στατιστικών, που γνωρίζετε, εκτός από αυτά που καταναλώνουν, τα υπόλοιπα τα εξάγουν !! Μήπως μαζί με τα δικά τους, πουλάνε στις ίδιες τιμές κι αυτά που αγόρασαν από την Ουκρανία ;; … Πόσο τα αγόρασαν από την Ουκρανία, κύριε Γ.Γ. ;; Είναι ένα ερώτημα που χρίζει απάντησης, δεν νομίζετε ;;

………………………………………………………………………………………………..