Λετονός πρόεδρος: “Russia delenda est”. Αίσωπος: “Λέων και βάτραχος”. Ζαχάροβα: “είναι απελπισμένος” !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λετονός πολιτικός και πολιτικός Έντγκαρς Ρίνκεβιτς - RIA Novosti, 1920, 03/03/2024
Ο Λετονός πρόεδρος Έντγκαρς Ρίνκεβιτς

σ.σ. : Εδώ ταιριάζει ο Μύθος του Αισώπου > “Λέων και βάτραχος” !!

[ Ένα λιοντάρι δεν είχε ακούσει ποτέ φωνή βατράχου. Κάποτε που άκουσε δυνατή φωνή βατράχου για πρώτη φορά, τρόμαξε πολύ, σκέφθηκε ότι πρέπει να είναι κάποιο μεγάλο, άγνωστο και επικίνδυνο ζώο, κοίταζε να δει από πού βγήκε εκείνη η φωνή και δεν έβλεπε τίποτε. Ώσπου είδε τον βάτραχο να ξεπροβάλλει από τη λίμνη. Πήγε τότε και συνέθλιψε τον βάτραχο πατώντας τον με το πόδι του. Και είπε: «κανείς δεν πρέπει να τρομάζει ακούγοντας προτού να δει» ] Αισώπου Μύθοι , Λέων και βάτραχος

………………………….
Edgars Rinkēvičs [ Υποστηρίζω πλήρως EmmanuelMacron: δεν πρέπει να χαράξουμε κόκκινες γραμμές για τον εαυτό μας, πρέπει να χαράξουμε κόκκινες γραμμές για τη Ρωσσία και δεν πρέπει να φοβόμαστε να τις επιβάλλουμε. Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει, η Ρωσσία πρέπει να ηττηθεί. Ρωσσία delenda est! ]

Ο πρόεδρος της Λετονίας είπε στον Μασκ ότι στόχος του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύσει τον κόσμο από τη Ρωσσία

Η Λετονία θέλει να δημιουργήσει ένα σιδηρούν παραπέτασμα μεταξύ της Ρωσσίας και των χωρών της Βαλτικής

……………

[ Μαρία Ζαχάροβα, 15 Μαρτίου

Αντίδραση στην ανάρτηση του Λετονού Προέδρου παρακάτω:

Ο πρόεδρος της Λετονίας Edgars Rinkēvičs αποφάσισε να λάμψει με το μυαλό του και ολοκλήρωσε την επόμενη ρωσοφοβική ανάρτησή του με τη φράση στα λατινικά, Russia delenda est. Προφανώς, αυτή είναι μια αναφορά στη διάσημη φράση Carthago delenda est (Λατινικά σημαίνει “Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί”). με την οποία ο Κάτων ο Λογοκριτής τον δεύτερο αιώνα π.Χ. τελείωσε όλες τις ομιλίες του στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο.

Είναι αδύνατο να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός του Ρίνκεβιτς – είναι απελπισμένος. Αλλά θα υπερασπιστώ τον Κάτο.

Ένας φλογερός ρήτορας, ο Κάτων ο Πρεσβύτερος ήταν γνωστός σε όλη τη Δημοκρατία για το ότι κατήγγειλε δημόσια τις κακίες και την παρακμή της ρωμαϊκής ελίτ, επικρίνοντάς τους για πολυτέλεια και ηδονία. Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, τους προέτρεψε να ακολουθήσουν τις επιταγές των προγόνων τους και να χτίσουν μια ζωή βασισμένη στην εγκράτεια και τη φειδώ. Ο Κάτων αφιέρωσε ένα ολόκληρο ποίημα στα ήθη, στο οποίο πολέμησε την τεμπελιά, την υπερβολή και τη χαλαρότητα. Αντιστάθηκε στις ξένες επιρροές, προσπαθώντας να διατηρήσει το παλιό ρωμαϊκό πνεύμα στους συμπολίτες του. Κατήγγειλε την ακολασία.

Ο Edgars Rinkevics είναι ακτιβιστής του εξτρεμιστικού κινήματος LGBT. Έπρεπε να γνωρίζει αυτό που ο Κάτων ο Λογοκριτής θεωρούσε ένα από τα βασικά αμαρτήματα της κοινωνίας. Ο ιστορικός Πολύβιος γράφει ότι, σύμφωνα με τον Κάτωνα, «το κύριο σημάδι της υποβάθμισης του κράτους είναι μια κατάσταση στην οποία τα χαριτωμένα αγόρια αμείβονται περισσότερο από τη σοδειά ενός οργωμένου χωραφιού».

Ο Ρίνκεβιτς ήθελε να αστράφτει με το μυαλό του, αλλά άστραψε με ό,τι θεωρεί πιο σημαντικό. ]

…………………………………………………………………………………………………………….