Scholz πήγε να εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο Rheinmetall – 300 τρακτέρ τον περίμεναν στην πύλη !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Unterlüß πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου πυρομαχικών που ανήκει στην εταιρεία εξοπλισμών Rheinmetall. Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) ήταν εκεί. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις.

«Με αυτήν την επένδυση, θέτετε τα θεμέλια για να προμηθεύετε ανεξάρτητα και, πάνω απ’ όλα, μόνιμα την Bundeswehr και τους εταίρους μας στην Ευρώπη με πυρομαχικά πυροβολικού», είπε ο Scholz στο αφεντικό της εταιρείας Armin Papperger στη συμβολική τελετή θεμελίωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσον αφορά την Ουκρανία και τις ανάγκες της σε πυρομαχικά. «Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε την παραγωγή παγκοσμίως», τόνισε η καγκελάριος. Σύμφωνα με τον Papperger, η παραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Δεν χρειάζεται να γιορτάσετε το νέο εργοστάσιο, αλλά πρέπει να το σημειώσετε νηφάλια, λέει η ανταποκρίτρια του NDR για το κεφάλαιο, Katharina Seiler.

 

Scholz και Pistorius: μια συμβολική επίσκεψη

Εκτός από τον καγκελάριο, στην περιοχή Celle ήρθε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD). Επίσκεψη με συμβολική δύναμη: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βλέπει επίσης το ρηξικέλευθο για το εργοστάσιο πυρομαχικών ως ένα μήνυμα προς τους συμμάχους ότι η Γερμανία αναλαμβάνει τη διεθνή ευθύνη – και προχωρά με βοήθεια για την Ουκρανία. Ο υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας, Όλαφ Λίες (SPD) βλέπει επίσης τη νέα μονάδα παραγωγής ως «συγκεκριμένη συμβολή» στην αύξηση της κοινής αμυντικής ικανότητας.

Διαδήλωση με περίπου 300 τρακτέρ

Επίδειξη αγροτών με τρακτέρ στην εταιρεία όπλων Rheinmetall στο Unterlüß (περιοχή Celle). © Philipp Schulze/dpa Φωτογραφία: Philipp Schulze/dpa
Υπήρξαν διαμαρτυρίες γύρω από ένα προγραμματισμένο νέο εργοστάσιο πυρομαχικών για την εταιρεία όπλων Rheinmetall στο Unterlüß.

Στο περιθώριο της επίσκεψης της Καγκελαρίου στο Unterlüß, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 300 τρακτέρ και 400 άτομα. Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές. Σύμφωνα με το Landvolk Lower Saxony, οι αγρότες διαδήλωσαν για τις τρέχουσες απαιτήσεις τους , όπως το γεωργικό ντίζελ, περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις και τη μείωση της γραφειοκρατίας στη γεωργία. «Δεν ακούσαμε πρόσφατα», είπε ο Carsten-Wilhelm Drewes, αντιπρόεδρος της ένωσης της περιοχής Celle.

Διαμαρτυρίες και κατά της «πολιτικής εξοπλισμών και πολέμου»

Η ειρηνευτική εκστρατεία Südheide διαδήλωσε επίσης – ενάντια στην “πολιτική εξοπλισμού και πολέμου”. Είχε ειπωθεί εκ των προτέρων ότι ο στόχος ήταν να επισημανθεί με σιωπηλή διαμαρτυρία ότι οι εξοπλισμοί και η στρατιωτική πολιτική τροφοδοτούσαν εντάσεις και ένοπλες συγκρούσεις στον κόσμο.

200.000 σφαίρες πρόκειται να παραχθούν στο Unterlüß

Η εταιρεία όπλων Rheinmetall θέλει να παράγει, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά πυροβολικού στο προγραμματισμένο νέο εργοστάσιο στο Unterlüß. Το νέο εργοστάσιο θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος. Αρχικά 50.000 βλήματα πυροβολικού θα εγκαταλείψουν στη συνέχεια το νέο εργοστάσιο. Το 2026, η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί σε 100.000, και αργότερα σε 200.000 ετησίως – συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινούμενων οβίδων που βρίσκονται στο μέτωπο στην Ουκρανία… Πηγή

παττακος μυστρι
https://alfeiospotamos.gr/2021/11/17/

………..

Αλφειός : Κάποτε, το 1967 επί Χούντας, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο !! Δρόμοι, εγγειοβελτιωτικά έργα, αναδασμοί, αποστραγγιστικά, κλπ, κλπ … ( και σκάνδαλα για τους “δικούς τους” ανθρώπους, βεβαίως, βεβαίως … )

Αντιπρόεδρος της στρατιωτικής “κυβέρνησης” , ο Στυλιανός Παττακός, ο αποκαλούμενος και “Παττακός με το μυστρί” αφού δεν προλάβαινε να εγκαινιάζει έργα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας !!

Έτσι, σε κάποια περιοχή της επαρχίας, οι ντόπιοι αγρότες είχαν την φαεινή ιδέα να του χαρίσουν ένα μυστρί. Και τι μυστρί !! Ολόχρυσο !! 

Θα έπρεπε να έκαναν και στον Σολτς ένα μυστρί δώρο !! Όχι οι αγρότες, αλλά οι υπεύθυνοι της Rheinmetall , για τα τεράστια κέρδη που τσεπώνει με την πολιτική του !!

……………………………………………………………………………………………………..