Γερμανία: Οι Τακουμπάν ξαναχτυπάν! Συγκινήθηκε άραγε και ο Ζελένσκι για τα Arrow-3?

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά σου λένε η Γερμανία έχει προηγμένη τεχνολογία σε βαλλιστικούς πυραύλους και συστήματα. Το περίεργο είναι ότι η Γερμανία αγοράζει από το Ισραήλ Arrow-3  αλλά οι Εβραίοι δεν τα δίνουν στον συμπατριώτη τους Ζελένσκι ο οποίος παίρνει από την Γερμανία τα Iris-T…

Οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους και του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, υπέγραψαν χθές συμφωνία για την προμήθεια του μεγάλου βεληνεκούς συστήματος αντιβαλλιστικών πυραύλων Arrow-3. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Από την αποκατάσταση των σχέσεών μας, η Γερμανία έχει συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια του Ισραήλ. Σήμερα κάνουμε με υπερηφάνεια το ίδιο για τη Γερμανία – έναν στρατηγικό εταίρο, έναν ευρωπαίο ηγέτη. Μόλις 80 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Ισραήλ και η Γερμανία ενώνουν σήμερα τα χέρια οικοδομώντας ένα ασφαλέστερο μέλλον και για τα δύο έθνη», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός. Οι γονείς του κ. Γκαλάντ επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος και ο ίδιος τόνισε ότι «η συμφωνία αποτελεί συγκινητικό γεγονός για κάθε Εβραίο». Περισσότερα…

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο  γερμανικός V-2 (γερμανικά: Vergeltungswaffe 2, «όπλο αντιποίνων 2»), με τεχνικό όνομα Aggregat 4 (A4), ήταν ο πρώτος μεγάλου βεληνεκούς καθοδηγούμενος βαλλιστικός πύραυλος.

Ένας πύραυλος V-2 έγινε το πρώτο τεχνητό αντικείμενο το οποίο έφτασε στο διάστημα, περνώντας τη γραμμή Κάρμαν κατά την κατακόρυφη εκτόξευση του MW 18014 τις 20 Ιουνίου 1944.

Η έρευνα για τις στρατιωτικές χρήσεις ενός μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου άρχισαν όταν οι μελέτες και εκτέλεση του έργου του αξιωματούχου ΝΑΖΙ Βέρνερ φον Μπράουν προσέλκυσαν την προσοχή των ΗΠΑ που τον πήραν από την ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ όπου τους έφτιαξε το διαστημικό πρόγραμμα της NASA και τον έκαναν εθνικό ήρωα. Ο Ναζί ήρωας των ΗΠΑ….