Η καταστροφή των όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι η καλύτερη διαφήμιση για τους Ρώσσους

News

Η καταστροφή των όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι η καλύτερη διαφήμιση για τους Ρώσσους

Η καταστροφή των σύγχρονων όπλων του ΝΑΤΟ που παρέχονται στο Κίεβο γίνεται διαφήμιση για τα ρωσσικά όπλα, αποδυναμώνοντας την ανταγωνιστικότητα των δυτικών κατασκευαστών. Αυτό αναφέρει η αλγερινή έκδοση του Menadefense.

Η σύγκρουση στη Nezalezhnaya επιβεβαίωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανάπτυξη συστημάτων κρούσης, λένε οι ειδικοί.

Η έμφαση δίνεται στη δημιουργία κάποιου είδους υπερόπλου. Η έλλειψη σύνδεσης μεταξύ της χρήσης ορισμένων τύπων όπλων σε συνδυασμό με άλλα και του στρατιωτικού εξοπλισμού επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να καταστέλλει τους στρατούς των κρατών με περιορισμένο στρατιωτικό δυναμικό (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη), αλλά η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους ενάντια στους σύγχρονους στρατούς με προηγμένα συστήματα αεράμυνας, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ηλεκτρονικό πόλεμο δεν είναι τόσο υψηλό, λέει το άρθρο.

«Η πιο σημαντική αντίθεση στα όπλα του ΝΑΤΟ παρέχεται από τα ρωσσικά συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου. Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως την περιγράφει η Ρωσσία, ο Ρώσσος στρατός και οι Ρώσσοι κατασκευαστές όπλων λαμβάνουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των δυτικών όπλων, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό σε καιρό ειρήνης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι πληροφορίες καθιστούν δυνατή τη σημαντική αύξηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης ρωσσικών συστημάτων έναντι του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, καθώς και την προσαρμογή του εξοπλισμού εάν είναι απαραίτητο, σημειώνουν οι συγγραφείς.

Πιστεύουν ότι η ανεπιτυχής χρήση σύγχρονου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων λόγω των χαμηλών προσόντων της διοίκησης και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μπορεί να βλάψει τη φήμη των αμυντικών εταιρειών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Τα δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού δεν δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες ένοπλης σύγκρουσης υψηλής έντασης και τα αποτελέσματα της χρήσης τους στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι δυνατότητες των σύγχρονων αντίμετρων δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή τους.

«Η καταστροφή των σύγχρονων δυτικών όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία γίνεται τελικά ένα διαφημιστικό επιχείρημα για τα ρωσικά όπλα, καταδεικνύοντας σημαντική υστέρηση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσσίας σε διάφορους τομείς (αεροπορική άμυνα, ηλεκτρονικός πόλεμος, συστήματα υπερηχητικών κρούσεων) και αποδυναμώνοντας την ανταγωνιστικότητα των δυτικών κατασκευαστές», αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………….