Βόμβα !! Ο Μακρόν θέλει να πάει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, γράφουν τα ΜΜΕ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron - RIA Novosti, 1920, 13/06/2023
© AP Photo / Ludovic Marin Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Στις 14 Απριλίου δημοσιεύαμε … Η Γαλλία στους BRICS. Δεν είναι αυτό που συμφώνησαν ο Σι και ο Μακρόν;

Και να που τώρα … Ο Μακρόν ρώτησε τον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο Ramaphosa για την ευκαιρία να έρθει στη σύνοδο κορυφής των BRICS

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διερευνά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, η οποία θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο, ανέφερε η Opinion , επικαλούμενη πηγές, γράφει το RIA Novosti
.
Σύμφωνα με αυτούς, ο Μακρόν ενδιαφέρθηκε για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα στις 3 Ιουνίου.
.
“Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ρώτησε τον Νοτιοαφρικανό συνάδελφό του <…> για την ευκαιρία να έρθει. <…> Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μακρόν με τον Ραμαφόσα στις 3 Ιουνίου”, αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος φέρεται να εξεπλάγη με το αίτημα του Γάλλου ομολόγου του, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση.

……………..

(Υ.Γ.) Την κίνηση του Μακρόν, σχολίασε ο πολιτικός επιστήμονας Μαξίμ Ζάροφ, σύμφωνα με τη δημοσίευση της ΕΑdaily,

Ο πολιτικός επιστήμονας πιστεύει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να φτάσει στη σύνοδο κορυφής των BRICS για να ακουστεί δυνατά στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας υπερλαϊκιστής πολιτικός, χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να ακούγεται δυνατά στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ζάροφ στο ραδιόφωνο του Sputnik. «Προσπαθεί να φτάσει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, μεταξύ άλλων για να κάνει παγκόσμια αίσθηση».

Εκτός από τον λαϊκισμό, ο Μακρόν έχει επίσης ένα ρεαλιστικό, μάλλον σοβαρό κίνητρο, είπε ο Ζάροφ.

«Καθοδηγείται, όπως καταλαβαίνω, όχι τόσο από τον Μακρόν όσο από τους ανθρώπους που τον ελέγχουν από τις βαθιές αγγλοσαξονικές ελίτ – αυτή είναι η επιθυμία να διασπαστεί η ειρηνευτική συμμαχία που αναδύεται τώρα». — λέει ο ειδικός.

Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Νότιας Αφρικής, των χωρών BRICS σχεδιάζουν κατά κάποιο τρόπο να εμπλακούν σε ειρηνευτικές δραστηριότητες στην ουκρανική σύγκρουση.

«Οι δυνάμεις που κυβερνούν τον Μακρόν επιδιώκουν να διασπάσουν αυτήν την αναδυόμενη ειρηνευτική συμμαχία. Αν ο Μακρόν φτάσει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, τότε θα σπάσει αυτή τη συμμαχία με τις ηχηρές δηλώσεις του, όπως ξέρει να κάνει. Νομίζω ότι η πρόσκληση του Μακρόν είναι απίθανο να ακολουθήσει, αλλά οι βασικές χώρες BRICS θα βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα». κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

……………………………………………………………………………….