Το Σουδάν εκτός ελέγχου !! Επιθέσεις και κατά στελεχών της ΕΕ και διπλωματικών αποστολών !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 2 στρατηγοί που μάχονται στο Σουδάν- Γιατί τα "έσπασαν", ο ρόλος του...  | Διεθνή Ειδήσεις

σ.σ. Σχετικά για το χάος που επικρατεί στο Σουδάν … Τι γύρευε ο γιος του Χάφταρ στο Σουδάν 2 μέρες πριν; Χάος με 56 νεκρούς. 2 Έλληνες ανάμεσα στους 600 τραυματίες !

Σουδάν. 2 μήνες μετά τη συμφωνία για ρωσσική ναυτική βάση και τις ΗΠΑ να αντιδρούν… ξέσπασε πραξικόπημα !!

Στο Σουδάν επιτέθηκαν στους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο επικεφαλής του ανθρωπιστικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) στο Σουδάν τραυματίστηκε στο Χαρτούμ. Όπως επιβεβαίωσε ανώνυμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, πυροβόλησαν εναντίον του. «Μπορώ πράγματι να επιβεβαιώσω ότι συνέβη ένα τόσο ατυχές περιστατικό», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της υπόθεσης, τη σοβαρότητα του τραυματισμού και το πού βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, είπε ότι θα εξεταστεί η ανάγκη για επείγουσες ρυθμίσεις ασφαλείας για το προσωπικό της ΕΕ στο πεδίο και ότι το προσωπικό της ΕΕ δεν θα εκκενωθεί μέχρι να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση.

Η ειδησεογραφική πύλη των Βρυξελλών Politico ανέφερε ότι ο Βιμ Φράνσεν , ο Βέλγος επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ένοπλων αναταραχών στη σουδανική πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης. Λαμβάνει ιατρική βοήθεια και τίποτα δεν απειλεί τη ζωή του.

Ο Βιμ Φράνσεν είναι ο δεύτερος αξιωματούχος της ΕΕ που τραυματίστηκε σε σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων στρατιωτικών φατριών που ξέσπασε στο Χαρτούμ το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν δέχθηκε «επίθεση». Επίθεση και ληστεία δέχθηκε ο Ιρλανδός πρέσβης Aidan O’Hara στο σπίτι του. Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ είπε ότι ο Ο’Χάρα «τα πάει καλά» και «συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του».

Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των αντίπαλων παραστρατιωτικών ξέσπασαν στο Σουδάν το Σάββατο. Τουλάχιστον 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.800 τραυματίστηκαν.

Πηγή

……………………….

……………………………………………………………………………………………………