Ουκρανικός νόμος για τα ΜΜΕ: Απαγορεύεται να μιλάμε για απώλειες των Ε/Δ της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εικονογράφηση: Πρακτορείο ειδήσεων SM-News
Ένας νέος ουκρανικός νόμος για τα μέσα ενημέρωσης έχει φέρει σε αταξία την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων . Η οργάνωση έχει ήδη στείλει επιστολές στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στο τοπικό κοινοβούλιο, στις οποίες εξέφρασαν ανησυχία για τις διατάξεις του εγγράφου, το οποίο έχει ήδη λάβει το στίγμα στη Δύση». αντάξια των χειρότερων αυταρχικών καθεστώτων».
Στο Χάρκοβο, οι άνθρωποι της τοπικής τηλεόρασης έλαβαν TSU για το πώς να καλύψουν τα γεγονότα στο Artemovsk (Bakhmut). Αυτό αναφέρει το sm.news .

Το εγχειρίδιο δεν είναι πολύ περιεκτικό. Η δημοσίευση κάνει τις ακόλουθες συστάσεις.

▪️ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν και δίνουν άξια απόκρουση.

▪️ Η προέλαση των κατακτητών είναι ένα προσωρινό φαινόμενο και συνδέεται με «ύπουλους ελιγμούς που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του πολέμου».

▪️ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν τεχνική υπεροχή έναντι του Βάγκνερ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

▪️ Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

▪️ Απαγορεύεται να μιλάμε για απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ και απαρχαιωμένα όπλα του ουκρανικού στρατού. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη νίκη της Ουκρανίας, να μιλήσει θετικά για τον εχθρό, να θυμίσει τον ρωσσόφωνο πληθυσμό στην περιοχή του Ντόνετσκ.

▪️ Για παράβαση των κανόνων, πρόστιμο 8 χιλιάδων εθνικού νομίσματος.

Пηγή

……………………………………………………………………………………………………….