Η Pfizer παραδέχεται ότι διεξάγει έρευνα για αύξηση των κερδών, λέει το ρωσσικό Υπ. Άμυνας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ
Ο Igor Kirillov επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις της πρώην υπαλλήλου της Pfizer, Karen Kingston, η οποία είπε ότι τα προϊόντα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας “εξ ορισμού, είναι βιολογικά όπλα”
© EPA-EFE/JOEL CARRETT

Οι υπάλληλοι της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer παραδέχονται το γεγονός της διεξαγωγής έρευνας «κατευθυντικής εξέλιξης» για την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση των κερδών, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας Igor Kirillov σε μια ενημέρωση αφιερωμένη στις στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες της Ουάσιγκτον την Παρασκευή.

Σημείωσε το αίτημα της Γερουσίας των ΗΠΑ προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την έρευνα «κατευθυντικής εξέλιξης» που διεξήγαγε η Pfizer. Επιχείρησε να εκτιμήσει την αξιοπιστία των πληροφοριών που έλαβε ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Project Veritas από τον Διευθυντή Έρευνας και Προγραμματισμού της Pfizer, Jordan Walker. Μεταξύ άλλων, είπε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τη δυνατότητα διεξαγωγής έρευνας «κατευθυντικής εξέλιξης» για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων της. Σχολιάζοντας τις προσεγγίσεις για τη δημιουργία νέων εμβολίων, ο Walker είπε: <…> γιατί δεν αλλάξουμε μόνοι μας τον ιό, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε προληπτικά νέα εμβόλια.

«Συνεπώς, ο υπάλληλος της Pfizer παραδέχεται το γεγονός της διεξαγωγής έρευνας «κατευθυντικής εξέλιξης» με στόχο την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση των κερδών», κατέληξε ο Kirillov.

Επέστησε επίσης την προσοχή στις δηλώσεις της πρώην υπαλλήλου της Pfizer, Κάρεν Κίνγκστον, η οποία είπε ότι τα προϊόντα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας «εξ ορισμού είναι βιολογικά όπλα». Ο Kingston ανέφερε τη νομοθεσία των ΗΠΑ που ορίζει τα βιολογικά όπλα ως οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, τοξίνη ή όχημα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων με τεχνολογία mRNA (αγγελιοφόρος ριβονουκλεϊκό οξύ ).

Ο Kirillov είπε ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ανάπτυξη εμβολίων αυτού του τύπου είχε χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ από το 2017 και μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα εμπορικά διαθέσιμα φάρμακα, ήταν σαφές ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάπτυξη δευτερογενών ασθενειών και σοβαρών επιπλοκών όπως μηνιγγίτιδα, αναφυλακτικό σοκ, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον Kirillov, οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό υποτίθεται ότι θα αντιμετωπιστούν με φάρμακα που κατασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna, τα οποία έχουν ήδη λάβει κυβερνητικές επαφές αξίας δισεκατομμυρίων. «Μια τέτοια προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες να χρησιμοποιούν πλήρως νέα παθογόνα για τα συμφέροντά τους και να λαμβάνουν τεράστια κέρδη», τόνισε.

TASS

…………………………………………………………………………………………………..