Αμερικανοί στρατηγοί: Μας έχουν περικυκλώσει ρωσσικά υποβρύχια !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων του Βόρειου Στόλου “Severodvinsk”. Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (mil.ru)

Οι Ρώσοι πλέουν: Οι Αμερικανοί στρατηγοί μπερδεύονται με τα ρωσσικά πυρηνικά υποβρύχια

Αξιωματούχοι του στρατού και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ προειδοποιούν για αύξηση των ρωσικών υποβρυχίων στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών. Πηγές είπαν στο Newsweek την προηγούμενη μέρα, 6 Μαρτίου, ότι η ρωσσική ναυτική παρουσία «είναι ευρύτερη από τη Μαύρη και τη Μεσόγειο Θάλασσα και περιλαμβάνει τις θάλασσες που περιβάλλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Πυρηνικά υποβρύχια αναπτύσσονται στα ανοιχτά των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Μεσόγειο Θάλασσα και αλλού κατά μήκος της περιφέρειας της Ευρώπης», δήλωσε στο Newsweek ο Michael Peterson,  διευθυντής του Ρωσσικού Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια ανάπτυξη «αντανακλά την ανάπτυξη υποβρυχίων (σε ωκεανούς) στο σοβιετικό στυλ του Ψυχρού Πολέμου.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων του ρωσσικού στόλου στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών είναι πυρηνικά υποβρύχια του τύπου Yasen, για τα οποία είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο επικεφαλής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), Αμερικανός στρατηγός Glen van Herk.

«Μόλις μετέφεραν υποβρύχια στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ένας άλλος βρίσκεται στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή και ένας άλλος κατευθύνεται προς τον Ατλαντικό. Θα είναι μια συνεχής, άμεση απειλή ικανή να μεταφέρει σημαντικό αριθμό πυραύλων κρουζ για να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους που θα μπορούσαν να απειλήσουν την πατρίδα μας». Ο van Herck μάλωνε τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υποβρύχια δύναμη του ρωσσικού Πολεμικού Ναυτικού αυξάνεται σταθερά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και, σύμφωνα με το Newsweek, μπόρεσε να φέρει τα ρωσσικά ναυτικά μέσα «σε στενή εγγύτητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο ποτέ άλλοτε. “

Τον Δεκέμβριο , ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι το πυρηνικό υποπρόγραμμα θα διασφάλιζε την ασφάλεια της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Έρχεται ένας υποβρύχιος πόλεμος

Οι παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις πλησιάζουν τον υποβρύχιο πόλεμο , το κύριο στοιχείο κρούσης του οποίου παραμένουν τα μαχητικά υποβρύχια. Ωστόσο, το σημερινό υποβρύχιο περιβάλλον γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, γεγονός που απαιτεί καινοτόμες λύσεις από ειδικούς του στρατιωτικού και αμυντικού κλάδου διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των δυνατοτήτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι τομείς εντοπισμού, παρακολούθησης, αποτροπής και καταστροφής εχθρικών υποβρυχίων γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκοι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Ντέιβιντ Λιούις , ανώτερος αντιπρόεδρος ναυτιλιακών προγραμμάτων στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Leidos και απόστρατος αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Ναυτική Διάσκεψη του Παρισιού». Το θέμα του φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IFRI) και το Γαλλικό Ναυτικό, ήταν «η επιστροφή της ναυτικής μάχης» σε έναν νέο στρατηγικό κύκλο που χαρακτηρίζεται από αυξημένο κίνδυνο αντιπαράθεσης μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην επιστημονική και πρακτική εκδήλωση έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη συμβατότητα και την εναλλαξιμότητα των πολεμικών στόλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, η ανάγκη για την οποία «μπορεί να προκύψει σε συνθήκες σύγκρουσης υψηλής έντασης».

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Ναύαρχος Mike Gilday , Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του φόρουμ χρησιμοποίησε, σύμφωνα με τα λόγια του, “ένα πραγματικό και επίκαιρο παράδειγμα όπου έχει σημασία η διαλειτουργικότητα – η καταδίωξη ρωσικών υποβρυχίων” στον ΑτλαντικόΟ Αμερικανός ναύαρχος μίλησε στο Παρίσι για την καταδίωξη ρωσικών υποβρυχίων στον Ατλαντικό

Πηγή

………………………………….

Σχετικά …

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει μέχρι και την δυτική ακτή των Η.Π.Α

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει τώρα και στην Κίνα

Τον θυμωμένο «Ποσειδώνα» φοβούνται !! Είναι αόρατος, τρέχει έως 200χλμ/ώρα, με το χτύπημα της “τρίαινας” σηκώνει 500μ τσουνάμι !!!

La Repubblica: Το ΝΑΤΟ φοβάται τις δοκιμές της ρωσσικής πυρηνικής τορπίλης Poseidon

Ο Πούτιν το ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει μόνο ο “Ποσειδώνας” (ΒΙΝΤΕΟ)

……………………………………………………………………………………………………………………