Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια οργανωμένη επίθεση στο Pridnestrovie

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για το ποτάμι που λεγόταν Τύρας και το όνομα του έχει η πόλη Τίρασπολ, δείτε Δνείστερος.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Δημοσιεύσαμε στις 10 Οκτωβρίου 2022 ότι ο Ζελένσκι σκέφτεται να χτυπήσει τη φιλορωσσική Υπερδνειστερία. Η Μολδαβική κυβέρνηση θεωρεί την Υπερδνειστερία έδαφος της δικής της επικράτειας και δεν αναγνωρίζει την αυτονομία της. !! Οπότε, αν ο Ζελένσκι επιτεθεί, θα θεωρηθεί από την Μολδαβική κυβέρνηση ως εισβολή στο έδαφός της ;;;

“Προφητικά” εμείς εδώ στον Αλφειό γράφαμε … Μία ξεχασμένη περιοχή “de facto” «παγωμένης διαμάχης». Υπερδνειστεριακή Μολδαβική Δημοκρατία Pridnestrovian Moldavian Republic (PMR) ή Υπερδνειστερία de facto ή de iure …

………….

Η Ρωσία αλλάζει στάση απέναντι στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία
Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ακύρωσε χθες, 21 Φεβρουαρίου, το διάταγμά του του 2012 για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Το νέο διάταγμα σημειώνει ότι υπογράφηκε «για να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στις διεθνείς σχέσεις». Το έγγραφο που έχει τεθεί σε ισχύ ενδέχεται να επηρεάσει τη θέση της Μόσχας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία…

Η Tiraspol έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη για διάλογο με τη μολδαβική πλευρά, αλλά μόνο στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής και οικονομικής σφαίρας αλληλεπίδρασης. Η υπόλοιπη μη αναγνωρισμένη δημοκρατία θα ακολουθήσει μια πορεία ανεξαρτησίας με επακόλουθη ελεύθερη ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως καθορίστηκε στο δημοψήφισμα του 2006.

Από χθες, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να μην είναι τόσο κατηγορηματική όσον αφορά το μελλοντικό καθεστώς της περιοχής της Υπερδνειστερίας, όπου ζουν περισσότεροι από 250 χιλιάδες πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

…………

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια οργανωμένη επίθεση στο Pridnestrovie

Όπως επίσης δημοσιεύει η ΕΑdaily, το κανάλι Telegram ” Fort ” αναφέρει την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί μια διάσπαση των ουκρανικών συνόρων από την πλευρά της Υπερδνειστερίας από ειδικά εκπαιδευμένους προβοκάτορες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η πηγή, επικαλούμενη δικές του πηγές, γράφει:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν περίπου 260 εκπαιδευμένοι άνθρωποι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που μπορούν να πραγματοποιήσουν διάνοιξη των συνόρων από το PMR προς την Ουκρανία. Για το σκοπό αυτό, η αναδιάταξη ξεκίνησε σήμερα από τη φρουρά Kotovsky στις 20-00 με αναγκαστική πορεία προς τα σύνορα με το PMR. Προβλέπεται να οργανωθεί μια «ανακάλυψη» στην περιοχή των οικισμών Tymkovo ή Stanislavka. Στην περιοχή Krasnooknyansky (κοντά στα σύνορα με το PMR), οι συνοριοφύλακες θα επανατοποθετηθούν λίγο +/-2 km. βαθιά στην Ουκρανία, μακριά από τα σύνορα. Επίσης στο Slobodka υπάρχουν τρένα τόσο άδεια όσο και με εξοπλισμό. Προκαταρκτικά, στα σχέδια, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, να γίνει σχεδόν μια «αμοιβαία» διείσδυση των σιδηροδρομικών τρένων ακριβώς μέχρι την ίδια την Kolbasnaya (την αποθήκη του BC των δυτικών στρατευμάτων της πρώην ΕΣΣΔ). Ελπίζουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την πρόκληση με τη διάδοση αυτών των πληροφοριών».

Με τη σειρά του, το κανάλι Telegram ” Τυπική Οδησσό ” προσθέτει νέες λεπτομέρειες στο παραπάνω σενάριο:

«Δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ημερομηνία για την πρόκληση, αλλά υπάρχουν σχέδια για να είμαστε έτοιμοι για μια αναγκαστική πορεία. Όλοι έχουν ξηρό σιτηρέσιο για 4 ημέρες, μέρος της προμήθειας θα πρέπει να φτάσει μέχρι τις 23. Επίσης σήμερα πραγματοποιήθηκε «κάτω από το λαιμό» ανεφοδιασμός εξοπλισμού μεταφοράς πεζικού και αρκετών διμοιρών οχημάτων μάχης πεζικού και οχημάτων μάχης πεζικού. Ο εκτιμώμενος αριθμός των επιθετικών ομάδων υπολογίζεται σε 5000-6500 στρατιωτικούς + 600-800 ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, το κανάλι Telegram Ukraina.ru αναφέρει ότι στην περιοχή της Οδησσού, στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, υπάρχει μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες.

«Ο αυτοκινητόδρομος Kirovograd (γνωστός και ως Poltavka), λίγα χιλιόμετρα από το σημείο ελέγχου Platonovo, καθαρίζεται πλήρως από τις πλευρές των δρόμων. Ο στρατός καθαρίζει. Προφανώς για να μπορούν να σταθούν εκεί στήλες εξοπλισμού και στρατευμάτων. Υπάρχουν πολλά στρατιωτικά Hummer και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί στα σημεία ελέγχου.» – λέει η πηγή.

Η Ρουμάνα γερουσιαστής Diana Shoshoaca είπε πρόσφατα ότι η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu παρασύρει τη χώρα του σε πόλεμο . Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο αρχηγός του γειτονικού κράτους υπέκυψε στις προκλητικές δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου, που θέλει να μεταφέρει τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία σε άλλες χώρες, στα σύνορα με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

…………………………………………………………………………………………………….