Ο Ζελένσκι σκέφτεται να χτυπήσει τη φιλορωσσική Υπερδνειστερία !!

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: novostipr.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η Μολδαβική κυβέρνηση θεωρεί την Υπερδνειστερία έδαφος της δικής της επικράτειας και δεν αναγνωρίζει την αυτονομία της. !! Οπότε, αν ο Ζελένσκι επιτεθεί, θα θεωρηθεί από την Μολδαβική κυβέρνηση ως εισβολή στο έδαφός της ;;;

“Προφητικά” εμείς εδώ στον Αλφειό γράφαμε … Μία ξεχασμένη περιοχή “de facto” «παγωμένης διαμάχης». Υπερδνειστεριακή Μολδαβική Δημοκρατία Pridnestrovian Moldavian Republic (PMR) ή Υπερδνειστερία de facto ή de iure …

Πούτιν: Δεν είναι μπλόφα !!

……………………………………..

Ο Ζελένσκι σκέφτεται να χτυπήσει τη φιλορωσική Υπερδνειστερία – Μολδαβική πηγή

Οι ρουκέτες από τα ρωσικά στρατεύματα στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα μπορούσαν να προκαλέσουν το Κίεβο να αρχίσει να βομβαρδίζει την Υπερδνειστερία. Αυτό γράφει σήμερα, 10 Οκτωβρίου, το τηλεγραφικό κανάλι της Μολδαβίας «Moldavsky Vagon».

«Ήδη τώρα, ο Ζελένσκι σκέφτεται πώς να εκδικηθεί τους Ρώσους πιο οδυνηρά. Και οι απεργίες δεν μπορούν να γίνουν μόνο σε ρωσικές πόλεις. Αλλά και για τη φιλορωσική Υπερδνειστερία. Ανατινάξτε ρωσικές αποθήκες στην Kolbasna, βομβαρδίστε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Moldavskaya στην περιοχή των εκβολών και μόλις αρχίστε να κάνετε το Pridnestrovie εφιάλτη».  – σημειώνουν οι συντάκτες του καναλιού.

Προσθέτουν ότι σε αυτή την περίπτωση καμία «διπλωματική συμφωνία» των μεγάλων επιχειρήσεων ή της ηγεσίας της Υπερδνειστερίας δεν αξίζουν τίποτα.

«Η κλιμάκωση μόνο θα αυξηθεί, ο πόλεμος πλησιάζει περισσότερο στη Μολδαβία», κατέληξε το εμπορικό κέντρο Moldavsky Vagon.

Θυμηθείτε ότι ένα υψηλό, «κίτρινο» επίπεδο τρομοκρατικής απειλής παραμένει στο Pridnestrovie. Τον Απρίλιο-Μάιο, μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων πραγματοποιήθηκαν εδώ – το κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας στο κέντρο της Τιρασπόλ εκτοξεύτηκε από εκτοξευτές χειροβομβίδων, ο πύργος του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κέντρου στο χωριό Μάγιακ ανατινάχθηκε, στρατιωτικές εγκαταστάσεις επιτέθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έγινε και απόπειρα πυρπόλησης του στρατιωτικού μητρώου και στρατολογικού γραφείου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ίχνη των δραστών των εγκλημάτων οδηγούν στη γειτονική Μολδαβία και την Ουκρανία.

Από τις 26 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου του τρέχοντος έτους, ένα κρίσιμο, «κόκκινο» επίπεδο τρομοκρατικής απειλής ήταν σε ισχύ στο Πρίντεστροβιε. Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Vadim Krasnoselsky , ο βαθμός κινδύνου μειώθηκε σε υψηλό, «κίτρινο» επίπεδο, το οποίο προβλέπει επίσης αυξημένα μέτρα για την προστασία των συνόρων, των κρατικών εγκαταστάσεων και της δημόσιας τάξης.

Η αποθήκη στο Kolbasna είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αποθήκη στην Ανατολική Ευρώπη και βρίσκεται μόλις 120 χλμ. από το Κισινάου και ακριβώς κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών αποθηκεύτηκε εκεί μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από την πρώην ΛΔΓ, την Τσεχοσλοβακία και άλλες χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί περίπου 20.000 τόνοι πυρομαχικών, τα περισσότερα από τα οποία είναι ληγμένα. Σύμφωνα με ειδικούς από την Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας, εάν εκραγούν, η ισχύς της έκρηξης θα μπορούσε να ισοδυναμεί με την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας 10 κιλοτόνων, όπως αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945.

Το GRES της Μολδαβίας χωρίζεται από την Ουκρανία από τις εκβολές Kuchurgan. Η επιχείρηση ανήκει στην Inter RAO και τώρα παρέχει το 70% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Μολδαβίας.

Όπως ανέφερε η EADaily , νωρίτερα το Κίεβο ώθησε ενεργά το Κισινάου να «ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο», εξαπολύοντας μια σύγκρουση στην Υπερδνειστερία, και μάλιστα υποσχέθηκε βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για «να απελευθερώσει την αριστερή όχθη της Μολδαβίας από τους αυτονομιστές και τη ρωσική κατοχή». Τώρα, στο γραφείο του Ζελένσκι, λένε ευθέως ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χτυπήσουν την Υπερδνειστερία εάν θεωρήσουν ότι υπάρχει απειλή για αυτές από την περιοχή και την Επιχειρησιακή Ομάδα των Ρωσικών Δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί. Παράλληλα, το Κισινάου υπενθύμισε ότι η περιοχή της Υπερδνειστερίας, παρά τα τριάντα χρόνια μη αναγνώρισης, παραμένει νομικά το έδαφος της Μολδαβίας, την οποία δεν αρνείται. Συνεπώς, οποιαδήποτε επίθεση στην Αριστερή Όχθη ισοδυναμεί με επίθεση στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του στρατιωτικού μας προσωπικού στην Υπερδνειστερία θα θεωρηθούν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ως επίθεση στη Ρωσία». Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα συμφέροντα των συμπατριωτών της στην Υπερδνειστερία, όπου ζουν περισσότεροι από 220.000 Ρώσοι, και στη Μολδαβία.

EAdaily

……………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ρωσσία- Μολδαβία, Υπερδνειστερία: Στά πρόθυρα θερμής διαμάχης (πολέμου).

Το Κίεβο προκαλεί τη Μολδαβία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στην Υπερδνειστερία κατά της Ρωσσίας

Μολδαβία. Οι Γκαγκαούζοι ζητούν από τη Ρωσία να τους προστατεύσει !! Δεν εμπιστεύονται την Sandu που είναι ρουμάνα !!

…………………..

Για τους Έλληνες της Μαιώτιδος Λίμνης (Αζοφικής θάλασσας) … (+βίντεο)

Ο πολιτισμός 7.000 ετών “Κουκουτένι-Τριπολί”

………

Ρωσία ή Ρωσσία

Στην αρχαιότητα ο κάτω Δνείπερος (ΒΟΡΥΣΘΕΝΗΣ) και η βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας  υπήρξε αποικία των Ελλήνων…

…………..

………………………………………………………………………………………..