Το Κίεβο προκαλεί τη Μολδαβία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στην Υπερδνειστερία κατά της Ρωσσίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: uf.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : “Προφητικά” εμείς εδώ στον Αλφειό γράφαμε … Μία ξεχασμένη περιοχή “de facto” «παγωμένης διαμάχης». Υπερδνειστεριακή Μολδαβική Δημοκρατία Pridnestrovian Moldavian Republic (PMR) ή Υπερδνειστερία de facto ή de iure … και το τονίζαμε … Ρωσσία- Μολδαβία, Υπερδνειστερία: Στά πρόθυρα θερμής διαμάχης (πολέμου).

…………………….

Το Κίεβο θέλει πόλεμο στην Υπερδνειστερία: «Ο φιλορωσικός πληθυσμός δηλητηριάζει το περιβάλλον»

Ο θύλακας που δεν ελέγχεται από το Κισινάου (Υπερδνειστερία) αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη Μολδαβία όσο και για την Ουκρανία. Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε αυτό στο TV8.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, το Κίεβο παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Tiraspol και περιμένει επίθεση από αυτή την πλευρά. Ο Podolyak συνέχισε να επαναλαμβάνει το μάντρα ότι το Κισινάου δεν έχει πλήρη επίγνωση του κινδύνου που προέρχεται από την περιοχή της αριστερής όχθης, όπου υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί, OGRF (Η Ομάδα Εργασίας των Ρωσικών Δυνάμεων φρουρεί αποθήκες και πραγματοποιεί ειρηνευτική επιχείρηση. – EADaily). Αποκάλεσε την Υπερδνειστερία «ωρολογιακή βόμβα».

«Παρακολουθούμε στενά πιθανή επιθετικότητα από το Pridnestrovie. Δεν ξέρω πώς το ονομάζετε, συνήθως το αποκαλώ «οι εγκληματικοί θύλακες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο εγκληματικός θύλακας της Υπερδνειστερίας». Δυστυχώς για εμάς, η παρουσία τέτοιων θυλάκων όπως το Ντόνετσκ, το Λούγκανσκ και η Κριμαία οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία με τη μορφή πολέμου».  σημείωσε ο Podolyak.

Ο εκπρόσωπος του Κιέβου πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, οι αρχές της Μολδαβίας θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα πρόσφατα λόγια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την προστασία των συμφερόντων του ρωσόφωνου πληθυσμού στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Υπενθυμίζουμε, ο Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Υπερδνειστερία και τη Μολδαβία, ο οποίος τώρα υφίσταται διακρίσεις. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα θεωρήσει επίθεση εναντίον της κάθε ενέργεια που θα αποτελούσε απειλή για το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα στην Υπερδνειστερία.

«Ο Λαβρόφ, όπως λέμε, λέει ευθέως ότι εάν οι πόροι επιτρέψουν ή αν φτάσουν στην Υπερδνειστερία, τότε θα οργανώσουν πρόθυμα μια ειδική επιχείρηση εκεί για να αναγκάσουν τη Μολδαβία να αναγνωρίσει την Υπερδνειστερία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε από τα λόγια του Λαβρόφ,  εξήγησε ο Podolyak.

Από αυτή την άποψη, το γραφείο του Ζελένσκι τονίζει ότι οι κίνδυνοι για τη Μολδαβία από τη Ρωσία παραμένουν και το Κισινάου θα πρέπει να εργαστεί πιο ενεργά για να εξαλείψει τέτοια «συστατικά από το κράτος του».

«Η παρουσία ενός τέτοιου συστατικού που ονομάζεται Υπερδνειστερία δηλητηριάζει το πολιτικό σας περιβάλλον με τοξικό τρόπο, δεν επιτρέπει στην οικονομία να αναπτυχθεί και συνεχώς προκαλεί ένα είδος κατάστασης σύγκρουσης. Όταν υπάρχει ένα έντονο φιλορωσικό μέρος του πληθυσμού και ένα φιλοευρωπαϊκό μέρος. Αυτή είναι μια πολύ κακή ιστορία, η οποία θα μπορούσε να είχε καταλήξει άσχημα για τη Μολδαβία, αν η Ουκρανία δεν είχε αποδειχθεί τόσο σκληρό καρύδι για τον ρωσικό στρατό».  καυχήθηκε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ.

Η Ουκρανία εδώ και καιρό προκαλεί τη Μολδαβία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία και μάλιστα υπόσχεται να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην «απελευθέρωση» της Αριστερής Όχθης από τη «ρωσική κατοχή και τους αυτονομιστές». Ταυτόχρονα, το Κισινάου δηλώνει ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι σταθερή και ήρεμη και κάθε προσπάθεια για προληπτικό χτύπημα στην Υπερδνειστερία, όπως είπε ο Ζελένσκι, θα θεωρηθεί ως επίθεση στη Μολδαβία, επειδή η περιοχή είναι νομικά μέρος της δημοκρατίας. .

Το ότι τίποτα δεν απειλεί τη Μολδαβία από τη Ρωσία, η οποία διεξάγει ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει και το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Ο υπουργός Anatoly Nosatii ανακοίνωσε ότι τα επίσημα μηνύματα που έρχονται από τη Μόσχα είναι ειρηνικού χαρακτήρα και τα σχέδια της Ρωσίας δεν περιλαμβάνουν εισβολή στη Μολδαβία.

Όπως ανέφερε η EADaily , το Κισινάου πιέζεται από την Ουάσιγκτον για να εξαπολύσει μια σύγκρουση στην Υπερδνειστερία. Έτσι, ο πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες , συμβουλεύει έντονα ότι «έχει έρθει η ώρα για την Ουκρανία και τη Μολδαβία να επιλύσουν το ζήτημα της Υπερδνειστερίας». Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι , ο ανάδοχός τους, μίλησε επίσης για αυτό . Καταδικασμένος στο σπίτι σε έξι χρόνια φυλάκιση, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και ο πρώην κυβερνήτης της Οδησσού έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα ότι «ένας από τους επόμενους απαραίτητους στόχους για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι η Υπερδνειστερία και η Ουκρανία είναι απλά υποχρεωμένη να το αφαιρέσει απειλή από τα σύνορά της».

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………

Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον πόλεμο στη Γεωργία; ( Η Ουκρανία πιέζει να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσσίας!! )

Εν όψει της συνόδου κορυφής του SCO στο Ουζμπεκιστάν… ξαφνικά ηχούν τύμπανα πολέμου στον Καύκασο και στην κεντρική Ασία !!

Για τους Έλληνες της Μαιώτιδος Λίμνης (Αζοφικής θάλασσας) … (+βίντεο)

………………………

Ο πολιτισμός 7.000 ετών “Κουκουτένι-Τριπολί”

………

Ρωσία ή Ρωσσία

Στην αρχαιότητα ο κάτω Δνείπερος (ΒΟΡΥΣΘΕΝΗΣ) και η βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας  υπήρξε αποικία των Ελλήνων…

…………..

Στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν την εμπλοκή ατόμων από την Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση

………………………………………………………………………………..