Σεισμοί Τουρκία-Συρία-Λίβανο. Χιλιάδες οι νεκροί. Συνεχείς μετασεισμοί πάνω από 5 Ρίχτερ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
https://www.earthquakes.gr/loc_eq/earthquakes-world.asp?opt=m5

Μετά τον ΜΕΓΑ σεισμό στην Τουρκία (Κουρδιστάν) 7,8 Ρίχτερ! που σημειώθηκε στις 3.23 το πρωί της Δευτέρας και ακολούθησε δεύτερος ΜΕΓΑΣ σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ, σημειώνονται συνεχείς μετασεισμοί μεγέθους πάνω από 5 έως και πάνω από 6 Ρίχτερ !!

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, την Συρία, αλλά και στον Λίβανο, μεταβάλλεται συνεχώς προς τα πάνω, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να μιλούν για περίπου 5.000 ανθρώπους.

Η Τουρκία, η Συρία και ο Λίβανος, βρίσκονται στην τεκτονική πλάκα της Ανατολίας, η οποία περιβάλλεται από την Αραβική πλάκα, την Ευρασιατική πλάκα και την Αφρικανική πλάκα.

Ο Ιταλός Κάρλο Ντολιόνι, πρόεδρος του INGV (Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας), δήλωσε στην Corriere della Sera:“Αυτό που ονομάζουμε Αραβική πλάκα μετακινήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για πάνω από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων” !!

Η EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας και έστειλε βοήθεια. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας, στέλνοντας με C-130 την ΕΜΑΚ με 21 πυροσβέστες, δύο διασωστικούς σκύλους και ένα ειδικό διασωστικό όχημα. Επίσης πέντε γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δεν γνωρίζουμε αν έδειξαν το ίδιο ενδιαφέρον για αποστολή βοήθειας στην Συρία και στον Λίβανο !! Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμιά σχετική ανακοίνωση … Άραγε, οι Σύριοι και οι Λιβανέζοι δεν είναι άνθρωποι ;;

……………………………………….

Σχετικά …

Θα ερχόταν ξαφνικά μια νύχτα ο Ερντογάν, αλλά τον ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος !! (δεν χαιρόμαστε, αλλά…)

………………………………………………………………………………………………………………