Έγκλημα πολέμου. Οι Ουκρανοί εσκεμμένα χτύπησαν κι άλλο νοσοκομείο. 14 νεκροί, 24 τραυματίες (ασθενείς και γιατροί)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέπειες του βομβαρδισμού ενός νοσοκομείου στο Novoaydar, LPR.  Κάδρο από βίντεο
© Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ Συνέπειες του βομβαρδισμού ενός νοσοκομείου στο Novoaydar, LPR. Στιγμιότυπο βίντεο
ΑΛΦΕΙΟΣ : Οι εγκληματίες του καθεστώτος του Κιέβου συνεχίζουν τα εγκλήματα τους, αλλά τα ΜΜΕ της Ευρώπης σφυρίζουν τα αποσιωπούν αφού τα νοσοκομεία δεν είναι ουκρανικά !! Οι Ευρωπαίοι που έπαθαν τα πάνδεινα από τους Γερμανούς ναζί, στέλνουν όπλα στους συνεχιστές, εγκληματίες πολέμου Ουκρανούς ναζιστές, που το ομολογούν με αναίδεια :
[ Ο Andriy Kovalev, υπεύθυνος Τύπου της 112ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “Ukraine 24” σε σχέση με την Ημέρα του Ουκρανικού Κράτους, δήλωσε:

«Υπήρξαν αρκετές ημερομηνίες στην ιστορία της Ουκρανίας που μπορούν να ονομαστούν ημέρα της ανεξαρτησίας ή η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας. Πρώτα απ ‘όλα, η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας μας στις αρχές του 20ου αιώνα, στις 22 Ιανουαρίου 1918, 15 Μαρτίου, Το 1938, όταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Καρπάθιας Ουκρανίας. Προφανώς, είναι επίσης 30 Ιουνίου 1941», είπε ο Κοβάλεφ.
.
Η Πράξη Ανακήρυξης του Ουκρανικού Κράτους της 30ης Ιουνίου 1941, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Samostiyna (Ανεξάρτητη) Ουκρανία, αναφέρει, ειδικότερα, ότι «το νεοανερχόμενο ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με την Εθνικοσοσιαλιστική Μεγάλη Γερμανία , η οποία, σύμφωνα με την ηγεσία του ηγέτη της Αδόλφου Χίτλερ δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο και βοηθά τον ουκρανικό λαό να απελευθερωθεί από την κατοχή της Μόσχας». ]
………….
Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε σκόπιμη επίθεση από το HIMARS MLRS σε νοσοκομείο στο Novoaydar στο LPR, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσσίας.
.

«Ως αποτέλεσμα της εισβολής ρουκετών με κεφαλή κατακερματισμού υψηλής έκρηξης στο κτίριο, 14 ασθενείς του νοσοκομείου και ιατρικό προσωπικό τραυματίστηκαν θανάσιμα και 24 τραυματίστηκαν διαφορετικής σοβαρότητας», πρόσθεσε το τμήμα.

Σημειώνεται ότι στο βομβαρδισμένο ιατρικό κέντρο, πολιτικοί και στρατιωτικοί γιατροί παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό και στο στρατιωτικό προσωπικό για πολλούς μήνες.
.
“Η σκόπιμη επίθεση με πυραύλους σε μια γνωστή λειτουργούσα πολιτική ιατρική μονάδα είναι ένα άνευ όρων σοβαρό έγκλημα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου. Όλοι όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την εφαρμογή αυτού του εγκλήματος θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν”, τόνισε το υπουργείο Άμυνας.
.

Όπως διευκρινίζεται, η επίθεση σημειώθηκε στις 7:30 π.μ. Σε όλα τα θύματα παρέχεται ειδική ιατρική βοήθεια.

.

Πηγή : RIA Novosti
…………………………………

……………………………………………………………………………………………………..