Δεν μπορεί να ιδρύσει κόμμα ο … “διάδοχος” !! Δεν έχει ελληνική “ιθαγένεια” (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνοντας λογοπαίγνιο γράφαμε … Βρυκολατέωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια… έρποντας, γλύφοντας και με τα κερατά τους…

Διαβόητοι βρυκόλακες και η ιστορία τους...

Τέτοιο λιβάνισμα…  αποκάλυψαν το πραγματικό τους προσωπείο !!! Ακραιφνείς νοσταλγοί της επάρατης, αλήστου μνήμης, ξενόφερτης, τέως βασιλείας του “Ηγεμόνος Κυριάρχη της Ελλάδος” …

Καθημερινά καταναλώνουν ώρες γλυψίματος, προλειαίνοντας το έδαφος “επί τη καθόδω του διαδόχου Παύλου Γλύξμπουργκ εις την πολιτικήν σκηνήν της Ελλάδος, ίνα συμμετάσχει εις τας βουλευτικάς εκλογάς” !!!

Μάλιστα, βγάζουν στις οθόνες και έναν, που επικαλείται το παράδειγμα του Βούλγαρου τέως βασιλιά που έκανε κόμμα κι έγινε πρωθυπουργός !! Αλλά κρύβει το γεγονός ότι εκείνος, αμέσως με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, πήρε επώνυμο και εγγράφηκε κανονικά ως Βούλγαρος πολίτης !! Δείτε στο τέλος την ολιγόχρονη πολιτική του εμφάνιση …

Πως όμως μπορεί να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα;; Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο: Άρθρο 29, 1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας ΔΕΝ έχουν ελληνική “ιθαγένεια” και άρα ΔΕΝ είναι Έλληνες Πολίτες !!

Σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2215/1994 , Άρθρο 6, για να πάρει κάποιος από αυτούς (εφόσον το θελήσει) ελληνικά χαρτιά, πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά (όλες μαζί) οι παρακάτω προϋποθέσεις :

[ …

5. Ελληνική ιθαγένεια στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και στα μέλη της οικογένειας του, μετά τη λήξη της ισχύος του ιδιαίτερου νομικού καθεστώτος που διείπε την ιθαγένεια τους πριν τη μεταβολή της μορφής του πολιτεύματος, αναγνωρίζεται και αποδεικνύεται μόνον εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Εφόσον διατυπωθεί ενώπιον του ληξιάρχου Αθηνών ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση σεβασμού στο Σύνταγμα, αποδοχής και αναγνώρισης του πολιτεύματος της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, με το οποίο καθορίσθηκε κατά τρόπο μη υποκείμενο σε μεταβολή η μορφή του πολιτεύματος.

β) Εφόσον δηλωθεί, ρητά και ανεπιφύλακτα, ενώπιον του ιδίου ληξιάρχου παραίτηση από τις κάθε είδους διεκδικήσεις, οι οποίες συνδέονται με την κατά το παρελθόν άσκηση πολιτειακού αξιώματος ή της κατοχής οποιουδήποτε τίτλου.

γ) Εφόσον συντελεσθεί εγγραφή στα μητρώα αρρένων ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας του κράτους με όνομα, επώνυμο και τα λοιπά αναγκαία κατά νόμον στοιχεία ταυτότητας.

Η συνδρομή των παραπάνω προϋποθέσεων διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Διαβατήρια, ταξιδιωτικά και άλλα συναφή έγγραφα που έχουν χορηγηθεί στα πρόσωπα αυτά ακυρώνονται αυτοδικαίως, εφόσον δεν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Άρθρο 7

1. Κάθε διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, που είναι αντίθετη με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καταργείται.

… ]

…………………………………………….

………………………………..

Συμεών Μπορίσοφ Σαξκομπουργκγκότσκι

[ … Το 1990, λίγους μήνες μετά την πτώση του κομμουνισμού, εκδόθηκε στο Συμεών ένα νέο βουλγαρικό διαβατήριο. Το 1996, 50 χρόνια μετά την κατάργηση της μοναρχίας, ο Συμεών επέστρεψε στη Βουλγαρία και έγινε δεκτός σε πολλά σημεία από πλήθος κόσμου που φώναζε το σύνθημα: «Θέλουμε το Βασιλιά μας». Σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν προέβη σε καμμία πολιτική ανακοίνωση ή κίνηση.

Διάφορα ακίνητα στη Βουλγαρία που είχαν κρατικοποιηθεί κατά την κομμουνιστική εποχή, επιστράφηκαν στον Συμεών και την οικογένειά του. Το 2001 ο Συμεών, ο οποίος είχε αυτή τη φορά πάρει το όνομα Συμεών Μπορίσοφ της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη Βουλγαρία για να σχηματίσει ένα νέο πολιτικό κόμμα, το Εθνικό Κίνημα Συμεών Β΄ (НДСВ), αφιερωμένο στις «μεταρρυθμίσεις και την πολιτική ακεραιότητα». Ο Συμεών υποσχέθηκε ότι σε 800 ημέρες ο λαός της Βουλγαρίας θα αισθάνεται απτά θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του και θα απολαύει σημαντικά υψηλότερου βιοτικού επιπέδου.

Πρωθυπουργός

Το НДСВ πέτυχε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Ιουνίου του 2001, λαμβάνοντας 120 από τις 240 έδρες στο Κοινοβούλιο και υπερτερώντας των δύο κύριων προϋπαρχόντων πολιτικών κομμάτων. Ο Συμεών ορκίστηκε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στις 24 Ιουλίου, σχηματίζοντας κυβέρνηση συνασπισμού με το εθνικό τουρκικό Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες. Τοποθέτησε σε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνησή του κυρίως τεχνοκράτες και δυτικούς μορφωμένους οικονομικούς ειδήμονες. Το 2002 οι προσπάθειες του αναγνωρίστηκαν, όταν παρέλαβε το Βραβείο Ειρήνης το 2002 από το ίδρυμα Path to Peace. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Βουλγαρία προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στις εκλογές του 2005 το κόμμα του Συμεών κατέλαβε τη δεύτερη θέση και συμμετείχε στη μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και συμπεριλαμβανομένου του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες. Στον Συμεών δόθηκε το ανεπίσημο εθιμοτυπικό αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου του Συνασπισμού.

Το κόμμα πήρε μόλις 3,01% των ψήφων και δεν κατέλαβε έδρες στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Λίγο μετά, στις 6 Ιουλίου, ο Συμεών παραιτήθηκε επίσης από ηγέτης του НДСВ… ]

……………………………………

Σχετικά …

Η ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΟΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” ΣΤΟ ΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ

……………………………………………………………………………………………………………………