ΝΤΑΒΟΣ, η Ζελένσκα και η Νάντια.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αναζητώντας την Ειρήνη

Οι Γιαζίντι πιστεύουν στον Θεό ως δημιουργό του κόσμου, τον οποίο έθεσε υπό τη φροντίδα επτά θεϊκών υπάρξεων ή αγγέλων, ο αρχηγός των οποίων είναι ο Μελέκ Τάους, ο άγγελος Παγώνι (σύμβολο της Ηρας, ήταν στα πόδια της όταν πήγε στον Δία -βλ. φωτογραφία) όπως ονομάζεται.

Στις 3 Αυγούστου 2014 το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε όλους τους άρρενες του χωριού Κότσο (Kocho), στην περιοχή Σιντζάρ (Sinjar) του Ιράκ, τόπο καταγωγής της Χατζί Μπασάρ (Aji Bashar) και της Μουράντ. Μετά τη σφαγή αυτή, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε στην υποδούλωση γυναικών και παιδιών. Όλες οι γυναίκες, μεταξύ αυτών η Χατζί Μπασάρ, η Μουράντ και οι αδελφές τους, απήχθησαν, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν επανειλημμένα και χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ. Στη σφαγή στο Κότσο η Μουράντ έχασε έξι από τους αδερφούς της και τη μητέρα της, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με άλλες 80 μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που κρίθηκε ότι δεν είχαν σεξουαλική αξία.

Τον Νοέμβριο του 2014 η Μουράντ κατόρθωσε να δραπετεύσει με τη βοήθεια γειτόνων της, οι οποίοι την έβγαλαν από την περιοχή που ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, και έτσι έφτασε σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Ιράκ και έπειτα στη Γερμανία, στο πλαίσιο του νόμου βοήθειας για γυναικόπαιδα του Β. Ιράκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης (Στουτγάρδη).

Σύμφωνα με προσωπική μου συνέντευξη με τον αυτόπτη μάρτυρα τον Γιαζίντι πρόσφυγα Μάκρη, μόνο το εργατικό κόμμα του κουρδιστάν ΡΚΚ βοήθησε να αποδράσουν οι Γιαζίντι.

Δυνάμεις του PKK (και όχι των Πεσμεργκά)  ή άλλοι δυτικοί ήταν άλλωστε εκείνες που είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν στρατιωτικά τους Γεζίντι την περίοδο 2014-2015, ενάντια στους τζιχαντιστές του ISIS, τους οποίους και τελικώς εκδίωξαν από το Σιντζάρ.

Το ΙΚ και οι εξτρεμιστές, εισέβαλλαν στις 3 Αυγούστου με σκοπό να εξαφανίσουν την κοινότητα των Γεζίντι και μας έδωσαν μια επιλογή: (ή να ασπαστούμε το) Ισλάμ ή θάνατος», είπε η Νάντια Μουράντ για την ημέρα που το ΙΚ την απήγαγε και δολοφόνησε τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που διαπράττει το ΙΚ είναι γενοκτονία, γενοκτονία φόνου και γενοκτονία σκλαβιάς».

Το μισό εκατομμύριο των Γεζίντι στο Ιράκ, είναι τα τελευταία μέλη αυτής της κοινότητας στη Μέση Ανατολή», είπε η Νάντια Μουράντ, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη χώρα, για τους Γεζίντι και άλλες μειονότητες.

Η Νομπελίστα Ειρήνης, Μουράντ  βοηθάει την επαρχία Sinjar στο Ιράκ, με τα χρήματα απο το Νόμπελ, στην ανέγερση ενός νοσοκομείου, που θα ανοίξει την πόρτα του σε 400.000 Γιαζίντι, οι οποίοι μέχρι σήμερα, μετά την ολέθρια καταστροφή που υπέστησαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στερούνται ακόμη και των βασικών παροχών υγείας, καθώς οι δυνάμεις της Δύσης τους έχουν εφήσει στην τύχη τους. Η Νάντια Μουράντ έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους στον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία, ζητώντας από τις κυβερνήσεις τους υποστήριξη. Στόχος της είναι να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Γιαζίντι, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στον λαό της και να σταματήσουν οι επιθέσεις της Τουρκίας και των τζιχαντιστών.

Δυστυχώς, Τουλάχιστον επτά φορές οι ΗΠΑ πρόδωσαν τους Κούρδους…

Πάντως σήμερα ψηφίζουν στην γερμανική Βουλή αν θα αναγνωρίσει η Γερμανία την γενοκτονία των Γιαζίντι.

Αυτά για την Νάντια, για την Ζελένσκα ψάξτε αλλού, τα ΜΜΕ είναι γεμάτα, όπως και για το <μεγάλο τσίρκο> στο Νταβός.