Καταδικάστηκε ο “Mister Cum-Ex”!…O Σόλτς δεν θυμάται, και ο άλλος δεν μιλάει….

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Όλαφ Σολτς αφήνει πίσω του σιγά-σιγά την υπόθεση Cum-Εx από τα παλιά, αν και η σκιά του σκανδάλου τον βαραίνει μέχρι σήμερα. σχετικά με το σκάνδαλο φοροαποφυγής μεγάλης κλίμακας, της  αδιαφανούς φοροαπαλλαγής από την περίοδο που διετέλεσε κυβερνήτης του Αμβούργου. Ο ίδιος συνεχίζει να διατείνεται ότι «δεν γνωρίζει και δεν θυμάται τίποτα». O πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χάνο Μπέργκερ καταδικάστηκε χθές σε 8 χρόνια φυλακή αλλά δεν πρόδωσε τους συνεργάτες του. Κάποιος δεν θυμάται, κάποιος δεν μιλάει….

Σχεδόν η μισή Ευρώπη πλήρωσε αν και  Γερμανία επλήγη περισσότερο αλλά έχουν επηρεαστεί αρνητικά και τα ταμεία της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας. Ο Χάνο Μπέργκερ είναι ο πρωταγωνιστής που έστησε τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη του 21ου αιώνα σε ευρωπαϊκό έδαφος (η Βασίλισσα της απάτης σε παγκόσμιο), το σκάνδαλο Cum-Ex, την οικονομική απάτη που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής πάνω από 55+ δις. στα κρατικά ταμεία της ΕΕ.

Με το παρατσούκλι «Mr. Cum-Ex» να τον ακολουθεί από τα γερμανικά ΜΜΕ

Η έρευνα των δημοσιογράφων έδειξε ότι η ζημία θα ήταν πολύ μικρότερη αν είχε γίνει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη φορολογική απάτη μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την Γερμανία η οποία ενημέρωσε τους ευρωπαίους γείτονές της για τις συναλλαγές «Cum-ex» το 2015, παρόλο που το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το γνώριζε ήδη από το… 2002 ! Ο Μπέργκερ ζούσε στην Ελβετία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 οπότε και εκδόθηκε από τις ελβετικές αρχές στην Γερμανία.
Διαβάστε επίσης Πώς γινόταν η κομπίνα