Η κατασκευή ενός ακόμη βιοεργαστηρίου των ΗΠΑ στο Καζακστάν είναι ένα μυστικό με επτά σφραγίδες

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

Εικονογράφηση: mtdata.ru

Η κατασκευή ενός ακόμη βιοεργαστηρίου των ΗΠΑ στο Καζακστάν είναι ένα μυστικό με επτά σφραγίδες

Την ώρα που αποκαλύπτονται γεγονότα κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία που μαρτυρούν την ανάπτυξη βιολογικών όπλων σε αμερικανικά εργαστήρια που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος, συνεχίζεται η κατασκευή άλλης παρόμοιας εγκατάστασης με επίπεδο βιολογικής ασφάλειας BSL-4 στο Καζακστάν.

Νωρίτερα, η EADaily ανέφερε επανειλημμένα ότι αυτή η υπερ-μυστική εγκατάσταση χτίζεται στο χωριό Gvardeisky της περιοχής Zhambyl του Καζακστάν. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, ελλείψει σχεδόν παντελούς ενημέρωσης σχετικά από την πλευρά των αρχών, πέρα ​​από ξερές επίσημες δηλώσεις που δεν αποκαλύπτουν την ουσία των όσων συμβαίνουν. Αν και τα δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα ζητήσει τη μέγιστη σαφήνεια σχετικά με αυτό το θέμα.

Και όσο περισσότερα στοιχεία για το τι έκανε ο στρατός των ΗΠΑ στα εργαστήριά τους στην Ουκρανία, αποκαλύπτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται το ζήτημα της κατασκευής ενός άλλου εργαστηρίου στο Καζακστάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο αμερικανικό βιολογικό εργαστήριο στην Άλμα-Άτα το 2016, τα κρούσματα άνθρακα και άλλων ζωικών ασθενειών που προκάλεσαν μαζικό θάνατο έχουν γίνει πιο συχνά στη δημοκρατία. Υπήρχαν επίσης ακατανόητες μορφές γρίπης μεταξύ των ανθρώπων και ακόμη και το γεγονός μιας επιδημίας άτυπης μηνιγγίτιδας. Οι εκδόσεις του Καζακστάν έχουν γράψει επανειλημμένα για αυτό.

Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα τουλάχιστον για την έλλειψη αποτελεσμάτων από το έργο αυτού του εργαστηρίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Άλλωστε, το κύριο καθήκον της, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, είναι η αντιμετώπιση της εξάπλωσης επικίνδυνων λοιμώξεων.

…………………………………………………………………………………………….