Ευρωπαϊκή Ένωση προς Κίεβο: Μόνο «Γεννήτριες Ελπίδας» θα πάρετε. Όχι όπλα, όχι χρήματα !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ

Εικονογράφηση: yandex.ru 

Ευρωπαϊκή Ένωση προς Κίεβο: Γεννήτριες για εσάς, όχι χρήματα και όπλα!

Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παράσχουν γεννήτριες στην Ουκρανία. Αυτό ανακοινώθηκε στις 24 Νοεμβρίου μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. για την Ενέργεια από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Josef Sikela, μεταδίδει η ΕΑdaily

«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία ετοιμάζει έναν κατάλογο εξοπλισμού που θα χρειαστεί. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν, πρώτα απ ‘όλα, να παράσχουν γεννήτριες». – αυτός είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων στην υποδομή της Ουκρανίας, η χώρα αντιμετώπισε μαζική διακοπή λειτουργίας θερμότητας, νερού και ηλεκτρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές του Κιέβου ζήτησαν από τα κονδύλια της Ε.Ε. για την αποκατάσταση του ενεργειακού συστήματος και των συστημάτων αεράμυνας για την προστασία του. Ωστόσο, η Ε.Ε. αποφάσισε να συναρμολογήσει γεννήτριες και μετασχηματιστές για Ουκρανούς εταίρους, για τους οποίους ξεκίνησε την εκστρατεία «Γεννήτριες Ελπίδας». Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζει να βρει τους απαραίτητους πόρους σε συνεργασία με το Euro Cities, ένα δίκτυο με περισσότερες από 200 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

……………………………………………………………………………………………….