Κινέζοι εργάτες βανδαλίζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο

News ΚΟΣΜΟΣ

Απεικόνιση: iphones.ru

Διαδηλώσεις ξέσπασαν στο εργοστάσιο iPhone της Foxconn στο Zhengzhou της Κίνας. Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι χτύπησαν τις κάμερες ασφαλείας και τα παράθυρα με ξύλα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημο σχόλιο από τις κινεζικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της διοίκησης για προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εκατοντάδες υπάλληλοι του εργοστασίου εγκατέλειψαν τους κοιτώνες τους και προσπάθησαν να διαρρήξουν τους φρουρούς.

Σύμφωνα με την Kommersant , η Apple αναγνώρισε στις αρχές Νοεμβρίου ότι το εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou «λειτουργούσε με σημαντικά μειωμένη δυναμικότητα» λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. Πίσω στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την εισαγωγή αυστηρών περιορισμών σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Zhengzhou και εισήχθησαν υγειονομικοί περιορισμοί στο εργοστάσιο της Foxconn. Αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στους εργάτες, ορισμένοι από αυτούς εγκατέλειψαν την επιχείρηση. Το Reuters ανέφερε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο τον Νοέμβριο θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30%.

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………..