Στη Λιβύη σχεδιάζουν να τερματίσουν τον Dbeibah ορίζοντας νέα κυβέρνηση, η Βουλή και το Ύπατο Συμβούλιο του Κράτους

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εν τω μεταξύ, επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) έστειλε η έκπτωτη, υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Διπλωματικό επεισόδιο Λιβύης – Ελλάδας ! Ο Abdul Hamid Dabaiba δίνει συνέχεια !!

Κόλαφος για τον έκπτωτο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Dbeibah !! 

Οι HoR, HCS πρόκειται να ορίσουν νέα κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες, λένε πηγές

Σύμφωνα με το libyaobserver , Λιβυκές διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν στο δίκτυο Al-Jazeera ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) και το Ύπατο Συμβούλιο του Κράτους (HCS) σχεδιάζουν να ορίσουν μια νέα κυβέρνηση που θα τερματίσει τις διοικήσεις του Abdul Hamid Dbeibah και Fathi Bashagha τις επόμενες εβδομάδες.

Ιδιωτικές πηγές από τα δύο επιμελητήρια επιβεβαίωσαν την είδηση, εξηγώντας ότι τα δύο νομοθετικά σώματα είχαν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σχετικά με την ανταλλαγή κυριαρχικών θέσεων στην προτεινόμενη κυβέρνηση μετά από εντατικές επαφές μεταξύ του Προέδρου της HoR Aqila Saleh και του επικεφαλής του HCS Khaled Al-Mashri, οι οποίοι και οι δύο -σύμφωνα με τις πηγές- δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να αντικαταστήσουν τον Dbeibah.

Ανέφεραν ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μια νέα κυβέρνηση που θα αποτελείται από 18 υπουργούς και θα κατονομαστούν οι κατέχοντες κυρίαρχες θέσεις, καθώς ο Σάλεχ και ο Αλ-Μισρί διαπραγματεύονται το θέμα εδώ και εβδομάδες.

Οι πηγές υπέθεσαν ότι ο Fathi Bashagha θα ήταν μέρος της συμφωνίας αναλαμβάνοντας, πιθανότατα, το τιμόνι του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τις πηγές, το βήμα χαίρει περιφερειακής και διεθνούς υποστήριξης, ενώ πολιτικοί αναλυτές ανέμεναν ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει τη μοίρα της κυβέρνησης Μπασάγκα στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου διαλόγου που να περιλαμβάνει όλα τα αντιμαχόμενα μέρη.

…………………………………………………………………………………………………..