Ουκρανοί εκτέλεσαν Ρώσσους αιχμαλώτους πολέμου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/11) ότι η Ουκρανία εκτέλεσε περισσότερους από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, με εξ επαφής πυροβολισμούς στο κεφάλι, κατηγορώντας το Κίεβο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τα οποία, σύμφωνα με την Μόσχα, η Δύση αγνοεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ήταν μια απάντηση σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε ρωσσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει την εκτέλεση Ρώσσων αιχμαλώτων πολέμου. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως ούτε το βίντεο, ούτε τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.  -.Σημείωση  Αλφειού: Το γερμανικό κανάλι RTL σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι ειδήσεων NTV, όμως μπόρεσε επαληθεύσει την αυθεντικότητα  του βίντεο. (κυκλοφορούν περισσότερα απο ένα βίντεο με εγκλήματα σε Ρώσσους αιχμαλώτους πολέμου από Ουκρανούς ).-

«Αυτή η βάναυση δολοφονία Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Αυτή είναι κοινή πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που υποστηρίζεται ενεργά από το καθεστώς του Κιέβου και αγνοείται κατάφωρα από τους δυτικούς προστάτες του», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το βίντεο δείχνει Ρώσσους στρατιώτες ξαπλωμένους στο έδαφος στη Μακιγίβκα στην ανατολική Ουκρανία. Περισσότερα…

Εξ αντιθέτου … Οι συνθήκες κράτησης στη ρωσσική αιχμαλωσία είναι αξιοπρεπείς, η στάση είναι επαρκής, δήλωσε ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου Vitaly Linchevsky.

“Με έπιασαν αιχμάλωτο, τρέφονται καλά εδώ. Τρία γεύματα, χυλός το πρωί, σούπα για μεσημεριανό, κουάκερ και τσάι το βράδυ. Κανείς δεν προσβάλλει, όλα είναι καλά. Όλα είναι καλά μαζί μου εδώ. Μην ανησυχείτε εκεί ,” αυτός είπε.
……………………………………………………….