Milton Friedman: END THE FED ( ΝΕΜΕΣΙΣ )

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10474645_10203067545243124_1555864092410251839_nΜίλτον Φρίντμαν:
Τέλος η FED

(σε μετάφραση google)

Απόσυρση (των Η.Π.Α.) από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

Νομπελίστα Milton Friedman είναι πλέον γνωστό ως ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του 20ου αιώνα. Καθώς οι αναγνώστες μας θα έχει σημειωθεί, ο Δρ Φρίντμαν εξήρε μας Νομισματική Πράξη Μεταρρύθμισης και ίσως εν αγνοία τους βοήθησε κατά τη σύνταξή της, με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική. Ωστόσο, μερικά από τους αναγνώστες μας έχουν αποσταλεί αναρωτιούνται πώς ο Δρ Φρίντμαν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια πραγματική μεταρρύθμιση των αγορών με βάση τη νομοθεσία της μεταρρύθμισης, όταν φάνηκε να είναι ριζικά αντίθετοι με κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αγορά.

Η διάκριση είναι μεταξύ θεωρίας και πράξης. Θεωρητικά για να ελαχιστοποιηθεί η κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία των ελεύθερων αγορών είναι ένα ιδανικό, το οποίο ακολουθεί Frederich φον Χάγιεκ (συγγραφέας του 1944 classic Ο Δρόμος προς τη Δουλεία ) δείτε ότι η μεγιστοποίηση της ικανότητας των επιχειρήσεων να διαθέσουν αποτελεσματικά τους πόρους στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς κυβέρνηση ή πολιτικό παρεμβολές σε συνδυασμό με την ελευθερία σύναψης σύμβασης λειτούργησε καλύτερα για να εξασφαλίσει μια παραγωγική οικονομία. Αντίθετα, τα αποτυχημένα παραδείγματα των κομμουνιστικών και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, οι οποίες απαγορεύονται ή ελέγχονται ιδιωτικές επιχειρήσεις σχεδόν πλήρως, φάνηκε να παγιώσει την άποψη του Χάγιεκ ως η ορθή προσέγγιση.

Η σταδιακή νίκη του αντι-ρυθμιστικών, υπέρ της αγοράς οικονομικές απόψεις Hayek στη Δύση, κυρίως μέσω της επιρροής του Milton Friedman ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1980 Ρέιγκαν-Θάτσερ περιόδου (Friedman ήταν οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Reagan) ξεκίνησε μια παγκόσμια απορρύθμισης τάση που τελικά περιλαμβάνεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Ο Economist περιοδικό τον επαίνεσε ως « η μεγαλύτερη επιρροή οικονομολόγος του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα … πιθανώς από όλα αυτά “. Το 1988 τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών. Αρχικά, τα αποτελέσματα της εφαρμογής συνταγές υπέρ της αγοράς του ήταν σε μεγάλο βαθμό θετική. Η υπερβολική ρύθμιση της κυβέρνησης, ιδίως σε πιο σοσιαλιστικές οικονομίες, είχε πράγματι δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό σε επιχειρήσεις – ιδίως τις μικρές και μεσαίου μεγέθους – που κάνουν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό.

Πιέζετε υπερβολικά οι ίδιες απόψεις που αρχικά βοήθησε την επιχείρηση οδήγησε σε μια ακραία αντι-κανονιστικό περιβάλλον που άρχισε να ωφελήσει μόνο τις μεγαλύτερες εταιρείες, δεδομένου ότι όλο και περισσότερο ελευθερώνεται για να χρησιμοποιήσουν την οικονομική τους δύναμη για να παραμορφώσουν τις ελεύθερες αγορές προς όφελός τους. Αυτό έγινε ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη δεκαετία του 1990, όταν κατάφερε να πάρει μέρος του 1933 Glass-Steagal νόμος καταργήθηκε με το πέρασμα του Gramm-Leach-Bliley Act 1999. Μια σειρά από ομοσπονδιακές και κρατικές κανονιστικές πράξεις που απορρέουν από τις εμπειρίες της Μεγάλης Ύφεσης καταργήθηκαν στη δεκαετία του 1990 και πέρα. Υποκατάστημα του τραπεζικού και διακρατικών τραπεζικών έγινε ευρέως διαδεδομένη με αποτέλεσμα σε πολλές συγχωνεύσεις τραπεζών εδραίωση περισσότερες τραπεζικές σε μια χούφτα τράπεζες αργότερα θεωρείται TBTF (too big to fail) και έτσι δόθηκε ειδική, ευνοϊκή μεταχείριση από τον υπουργό Οικονομικών Χανκ Πόλσον και αργότερα Τιμ Γκάιτνερ και ο πρόεδρος της Fed Μπερνάνκι με τους φορολογούμενους που χρηματοδοτούνται διασώσεις τραπεζών και δάνεια με χαμηλό επιτόκιο. Οι αλεπούδες ανταμείφθηκαν για ξεκοιλιάζοντας το κοτέτσι.

Χωρίς εξιστόρηση εν λόγω μερικές αιτίες του 2007-2010 πιστωτική συστολή, αρκεί να σημειωθεί ότι ένα αποτέλεσμα ήταν μια τάση απομάκρυνσης από το σχεδόν laissez-faire (Γαλλική trans. “το αφήσετε μόνο του») αντι-ρυθμιστική προσέγγιση της δεκαετίας του 1980 σε. Μερικά έχουν μετατρέψει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο Milton Friedman. Είναι αυτό δίκαιο; Εξαρτάται από το ποιος και τι φταίει για τη σημερινή ύφεση / κατάθλιψη (ως Παρόν Ρέιγκαν σημείωσε sagely, ” Αν ο γείτονάς σας είναι άνεργος είναι σε ύφεση? αν είστε άνεργος είναι μια κατάθλιψη “).

Ας ακούσουμε Milton Friedman σχετικά με την ενιαία αιτία της σοβαρής οικονομικής καταθλίψεις:

” Δεν γνωρίζω καμία σοβαρή κατάθλιψη, σε οποιαδήποτε χώρα ή ανά πάσα στιγμή, ότι δεν συνοδευόταν από μια απότομη πτώση στο χρηματιστήριο του χρήματος, και εξίσου καμία απότομη πτώση στο χρηματιστήριο των χρημάτων που δεν συνοδεύονται από σοβαρή κατάθλιψη. “

Ήταν Friedman δεξιά αυτή τη φορά – “ήταν αυτή η ύφεση / κατάθλιψη που προκαλείται από μια απότομη πτώση στο χρηματιστήριο του χρήματος . “Αν ναι, ποια ήταν η προέλευση της; Ας ξεκινήσουμε με μια ματιά στην κορυφή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τράπεζα των Κεντρικών τραπεζιτών Διεθνών Διακανονισμών (BIS) το 1988 σε κανονισμούς της “Βασιλεία Ι” επέβαλε πρότυπο αποθεματικού κεφαλαίου 8% σε κεντρικές τράπεζες μέλη της. Αυτό έριξε σχεδόν αμέσως την Ιαπωνία (η οποία είχε τις τράπεζες με 3-5% των αποθεματικών κεφαλαίων) σε μια οικονομική ύφεση 15 χρόνια που οι τράπεζες συμβάσεις πίστωσης για τη συμμόρφωση με τη Βασιλεία Ι. Το 2004 Βασιλείας ΙΙ επέβαλε ” σήμα στην αγορά “κανόνες αποτίμησης του κεφαλαίου που απαιτείται διεθνείς τράπεζες να αναπροσαρμόζουν την αξία των αποθεματικών τους, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες εκτιμήσεις της αγοράς (όπως η πτώση στο σπίτι ή οι τιμές των μετοχών). Οι ΗΠΑ εφαρμοστούν αυτά τα πρότυπα, το Νοέμβριο του 2007. Σχεδόν αμέσως, τον Δεκέμβριο του 2007, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ κατέρρευσε και άρχισε πιστωτική στερεύουν οι τράπεζες τα δάνεια που παρακρατούνται για να συμμορφωθούν με την κεφαλαιακή απαίτηση 8% καθώς οι αποτιμήσεις ασφάλειας, ιδιαίτερα στα σπίτια, άρχισαν να μειώνονται. Το φαινόμενο της χιονοστιβάδας των πιστωτική στενότητα, η οποία μειώνει την οικονομική δραστηριότητα και τις αξίες περαιτέρω, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω σύσφιξη των πιστωτικών, κλπ ., έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ύφεση / κατάθλιψη.

Ήταν Friedman να κατηγορήσει γι ‘αυτό, ή ήταν η BIS και η εφαρμογή των κανονισμών της Βασιλείας ΙΙ;

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις BIS – είναι τράπεζα των κεντρικών τραπεζών ». Είναι πάνω απ ‘όλες τις κυβερνήσεις, απαλλάσσεται από τους νόμους της χώρας υποδοχής – Ελβετία, και τους κανονισμούς της, οι οποίες εγκρίθηκαν μεταξύ των 53 μελών των κεντρικών τραπεζών της, να γίνει στην πραγματικότητα μέρος του τραπεζικού νόμου από αυτά τα έθνη χωρίς νομοθετική έγκριση (όπως η του Κογκρέσου των ΗΠΑ). Κι όμως αποτέλεσμα των οικονομιών των κρατών-μελών και αυτή του κόσμου, όπως εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε, μια «la Ιαπωνία. Το BIS είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν συνδυάζεται με το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και την Παγκόσμια Τράπεζα, μια παγκόσμια έκδοση της αμερικανικής Federal Reserve System. Εδώ είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase Walter Shipley στο σημείο αυτό εκ νέου το ΔΝΤ:

” Το ίδιο πράγμα ισχύει και σε διεθνές επίπεδο. Ο κόσμος χρειάζεται σαφώς την παγκόσμια ισοδύναμο της Federal Reserve. Αυτό είναι ό, τι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι. “

Ποια ήταν η στάση του Milton Friedman προς την Fed (και προς το combo BIS / ΔΝΤ / Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία είναι η παγκόσμια αντίστοιχο των ΗΠΑ Fed). Για τους αρχάριους, ο ίδιος ξεκάθαρα κατηγόρησε την Μεγάλη Ύφεση στην Fed:

«Η Fed ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη μετατροπή τι θα μπορούσε να ήταν μια ύφεση κήπο-ποικιλία, αν και ίσως αρκετά σοβαρή μία, σε μια μεγάλη καταστροφή. Αντί να χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για να αντισταθμίσει την κατάθλιψη, το προήδρευσε μείωση της ποσότητας των χρημάτων από το ένα τρίτο 1929-1933 … Μακριά από την κατάθλιψη είναι μια αποτυχία του συστήματος της ελεύθερης αγοράς, ήταν μια τραγική αποτυχία της κυβέρνησης . “. – Milton Friedman, δυο τυχεροί άνθρωποι, 233

Friedman ήταν σε αντίθεση με την ίδια την ύπαρξη της Fed:

“Κάθε σύστημα που δίνει τόση δύναμη και τόση ευχέρεια σε μερικούς άνδρες, [έτσι], ότι τα λάθη – συγγνωστή ή όχι – μπορεί να έχει τόσο εκτεταμένες συνέπειες, είναι ένα κακό σύστημα. Είναι ένα κακό σύστημα με τους οπαδούς της ελευθερίας μόνο και μόνο επειδή δίνει μερικούς άνδρες τέτοια ενέργεια χωρίς καμία αποτελεσματικός έλεγχος από το πολιτικό σώμα – αυτό είναι το βασικό πολιτικό επιχείρημα εναντίον μιας ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας. . . Για να παραφράσω τον Κλεμανσό: τα χρήματα είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για να αφεθεί στα των Κεντρικών Τραπεζιτών “.

Friedman ήταν υπέρ της κατάργησης του συστήματος της Federal Reserve και την αντικατάστασή του με ένα μαθηματικό μοντέλο που θα κρατήσει την ποσότητα του χρήματος αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, εκδίδεται απευθείας από την κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομικών) και τελειώνει κλασματικά αποθεματικών των τραπεζών αρμοδιότητες για τις τράπεζες, οι οποίες είναι γιατί υποστήριξε μας Νομισματική Πράξη Μεταρρύθμισης . Είπε ότι στην πραγματικότητα θα « ήθελε να καταργήσει την Fed “, και τόνισε ότι όταν έγραφε για την μεταρρύθμιση της Fed ήταν απλώς συστάσεις του για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί δεδομένου ότι υπάρχει. Αν και σε αντίθεση με την ύπαρξη της Fed, Friedman υποστήριξε ότι, δεδομένου ότι δεν υπάρχει, μια σταθερή επέκταση της προσφοράς χρήματος ήταν η μόνη σοφή πολιτική, και προειδοποίησε ενάντια προσπάθειες από δημόσιο ταμείο ή κεντρική τράπεζα, όπως η Fed να κάνει αλλιώς .

Friedman, τόνισε τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και τα μειονεκτήματα της κυβερνητικής παρέμβασης και ρύθμισης. Αντιτάχθηκε καρτέλ και μονοπωλιακές επιχειρηματικές πρακτικές, όπως η Federal Reserve Act του 1913 που δημιουργήθηκε στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, αναθέτοντας σε αυτούς την αποκλειστική εξουσία να δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς χρήματος των ΗΠΑ. Friedman αργότερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι κρατικές παρεμβάσεις που συνδέονται με το New Deal ήταν ” λάθος θεραπεία για τη νόσο λάθος », υποστηρίζοντας ότι η προσφορά χρήματος πρέπει απλά να έχουν επεκταθεί, αντί της συμβατικής. Friedman και οικονομολόγος Anna Schwartz ισχυρίστηκε ότι η Μεγάλη Ύφεση προκλήθηκε από τη νομισματική συστολή, η οποία ήταν η συνέπεια της κακής χάραξης πολιτικής από την Fed. Friedman έγκλειστα φιλοσοφία του σε μια διάλεξη στο Universidad Catolica de Chile , λέγοντας: « ελεύθερων αγορών θα υπονομεύσει την πολιτική συγκέντρωση και πολιτικό έλεγχο . “

Friedman είπε: «Αν μια κυβέρνηση τέθηκαν στο τέλος της ερήμου Σαχάρας, μέσα σε πέντε χρόνια θα υπάρξει έλλειψη άμμου». δυσπιστία Φρίντμαν μαζική κυβέρνηση έχει πρόσφατα αντανακλάται στην διάθεση της κοινής γνώμης με αποτέλεσμα την αναστάτωση εκλογή του Ρεπουμπλικανικού Γερουσιαστής φιλελεύθερη Μασαχουσέτη. Μετά το θάνατο του Φρίντμαν, κεϋνσιανή νομπελίστα Paul Krugman, ενώ σε ότι αφορά Friedman ως « μεγάλος οικονομολόγος και σπουδαίος άνθρωπος », τον επέκρινε κατά τη διάρκεια του 2007, γράφοντας ότι« γλίστρησε πολύ εύκολα σε ισχυρίζονται, αφενός, ότι οι αγορές λειτουργούν πάντα και ότι μόνο οι αγορές λειτουργούν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν περιπτώσεις στις οποίες Friedman αναγνώρισε τη δυνατότητα ότι οι αγορές θα μπορούσε να πάει στραβά, ή ότι η κυβερνητική παρέμβαση θα μπορούσε να υπηρετήσει ένα χρήσιμο σκοπό . “Ωστόσο, κεϋνσιανή οικονομολόγοι William Baumol και Alan Blinder αποκήρυξε την άποψη αυτή, γράφοντας ότι« ο Friedman είναι σίγουρα κανένας αναρχικός … Αναγνωρίζει ότι κάθε κοινωνία χρειάζεται νόμους, και ότι η νομοθεσία και την επιβολή του νόμου είναι σωστή ρόλους για την κυβέρνηση σε μια ελεύθερη κοινωνία . “ο ίδιος ο Φρίντμαν αναγνώρισε περιπτώσεις όπου, για παράδειγμα, τη ρύθμιση της κυβέρνησης ή ένα κρατικό μονοπώλιο μπορεί να προτιμάται ιδιωτικό μονοπώλιο ( π.χ., στη δημιουργία χρήματος, το οποίο πρέπει να είναι αποκλειστικά η προνόμιο της κυβέρνησης και ποτέ δεν ανατίθενται σε ιδιωτικές τράπεζες να δημιουργήσετε με κλασματική πρακτικές δανεισμού αποθεματικών, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση) και σημείωσε πολλές περιοχές όπου πίστευε ότι η κυβερνητική παρέμβαση είναι απαραίτητη:

” Μια κυβέρνηση η οποία διατήρησε νόμου και της τάξης, που ορίζονται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, υπηρέτησε ως ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να τροποποιήσουμε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλους κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού, δικάζονται οι διαφορές σχετικά με την ερμηνεία των κανόνων, εφαρμόζονται συμβάσεις, προωθείται ο ανταγωνισμός, παρείχε ένα οικονομικό πλαίσιο , που ασχολούνται με δραστηριότητες για την αντιμετώπιση τεχνικών μονοπώλια και να ξεπεράσουν επιπτώσεις της γειτονιάς που θεωρείται ευρέως ως αρκούντως σημαντικό να δικαιολογούν την κρατική παρέμβαση, και το οποίο συμπληρώνεται ιδιωτική φιλανθρωπία και τον ιδιωτικό οικογένειας στην προστασία της ανεύθυνης … θα έχουν σαφώς σημαντικές λειτουργίες για να εκτελέσει. Η συνεπής [κλασική] φιλελεύθερος δεν είναι αναρχικός ».

Αντί για μια οικονομική αναρχικός, ο Friedman ήταν ένας υποστηρικτής της ελευθερίας. Αντιτάχθηκε τι είδε στην κομμουνιστική και σοσιαλιστική οικονομία εντολή ως υπερβολική κυβερνητικό έλεγχο και περιορισμό της ελευθερίας (ακόμη και στην εκπαιδευτική σφαίρα), και παρόμοιες τάσεις στις δυτικές οικονομίες. Δεν ήταν μια laissez-faire οικονομολόγος, αλλά ήταν μια μονεταριστική – μια σχολή οικονομικής σκέψης που μπορεί να επισημανθεί πίσω στο 16 ου αιώνα Σχολή της Σαλαμάνκα. Μονεταριστών δεν υποστηρίζουν εν γένει την κρατική παρέμβαση στις αγορές, όπως αυτή είναι αντίθετη προς την καλή λειτουργία του συστήματος της ελεύθερης αγοράς. Ωστόσο, αν το οικονομικό σύστημα είναι ήδη κυριευμένοι από ειδικά συμφέροντα και ιδιωτικές μονοπωλιακές πρακτικές (όπως το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι και έχει από το πέρασμα της Federal Reserve Act του 1913 cabalizing τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ και επιτρέποντας κλίκα τους να δημιουργήσουν χρήματα χρησιμοποιώντας κλασματικά αποθεματικών των τραπεζών), τότε αναπόφευκτα μονεταριστές θέλουν να δουν την ισορροπία και τη δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, στην περίπτωση αυτή με την κατάργηση της Fed και την ανάκληση από τη συμμετοχή στο συνδυασμό BIS / ΔΝΤ / Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μονεταριστών δεν είναι ούτε υποστηρικτές του σοσιαλισμού ούτε μονοπωλιακού καπιταλισμού. Είναι αντί υποστηρικτές του τρίτου δρόμου – το σύστημα της ελεύθερης αγοράς – η οποία αντιτίθεται τόσο προαναφερθείσες μορφές οικονομικής ολοκληρωτισμού. Friedman ήταν μια μονεταριστική και ένθερμος υποστηρικτής του συστήματος της ελεύθερης αγοράς (ακόμη και στο εκπαιδευτικό σύστημα με την υποστήριξη της χρήσης των σχολικών κουπονιών).

Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, τα γραπτά Freidman δείχνουν ότι η μείωση των δαπανών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερο μεταβατική ανεργίας σε σχέση με την αύξηση των φόρων για να το πράξουν. Με άλλα λόγια, οι λύσεις που προτείνονται από τους Μπους και Ομπάμα διοικήσεις μαζική κυβερνητική παρέμβαση στις αγορές θα παρατείνει ανεργίας σε σύγκριση με μείωση των κρατικών δαπανών (που είναι η εκτροπή των εθνικών πόρων μακριά από την παραγωγική βιομηχανία).

Ταυτόχρονα Friedman, ένθερμος υποστηρικτής της διαφάνειας, θα υποστηρίξει αναμφίβολα ώθηση του Κογκρέσσου Ron Paul για να ελέγχει και να τερματιστεί η Fed. Υποστήριξε την απαγόρευση των κλασματικών αποθεματικών των τραπεζών και την ανάκληση των ΗΠΑ από την ΤΔΔ / ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα παγκόσμιο ισοδύναμο της Fed (την υποστήριξή του προς μας Νομισματική Πράξη Μεταρρύθμισης η οποία υποστηρίζει ακριβώς αυτό αποδεικνύει [βλ. Νομισματική Πράξη Μεταρρύθμισης τμήματα 4 και 15 αποσπάσματα από κάτω άρθρο]). Το BIS είναι υπεύθυνη για την παρούσα ύφεση / κατάθλιψη και με την αμερικανική Fed έχει τον έλεγχο της κατάχρησης μεγάλου πλούτου και επιρροής με αποτέλεσμα να γείρει ριζικά το οικονομικό σύστημα στην εύνοια των μεγάλων διεθνών τραπεζών και έναντι όλων των άλλων οικονομικών τομέων. Αυτό απειλεί να εξαρτήσει την πολιτική ελευθερία όλου του κόσμου σε BIS υπερ-κυβερνητικές οικονομικές ρυθμίσεις δεδομένου ότι η πολιτική ελευθερία εξαρτάται από ιδιωτικό έλεγχο της ιδιωτικής περιουσίας.

Ακριβώς όπως και στην Μεγάλη Ύφεση (μετονομάστηκε σε Great [Credit] Συρρίκνωση του Friedman), η κυβέρνηση προκάλεσε την τρέχουσα σοβαρή ύφεση / κατάθλιψη με την εφαρμογή των κανονισμών της Βασιλείας ΙΙ BIS και πάλι την εφαρμογή ” λάθος θεραπεία για τη νόσο λάθος. “Το δικαίωμα θεραπεία είναι η κατάργηση της Fed, απαγορευθούν τα κλασματικά αποθεματικών των τραπεζών και να αποχωρήσει από την ΤΔΔ / ΔΝΤ / Παγκόσμιας Τράπεζας υπερ-κυβέρνηση που ξεκίνησε αυτή την οικονομική κρίση. Οι διεθνείς τράπεζες πίσω από αυτές τις χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς έχουν χειριστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα του κόσμου να συγκεντρώσετε όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια τους, συγκεντρώνοντας τεράστια οικονομική δύναμη και συνακόλουθα της πολιτικής εξουσίας υπό τον έλεγχό τους.

Τι Friedman έγραψε σχετικά με την αμερικανική Fed, που αναφέρεται παραπάνω, είναι ακόμη πιο συναφές με το διεθνές συνδυασμό της ΤΔΔ / ΔΝΤ / Παγκόσμιας Τράπεζας:

“Κάθε σύστημα που δίνει τόση δύναμη και τόση ευχέρεια σε μερικούς άνδρες, [έτσι], ότι τα λάθη – συγγνωστή ή όχι – μπορεί να έχει τόσο εκτεταμένες συνέπειες, είναι ένα κακό σύστημα. Είναι ένα κακό σύστημα με τους οπαδούς της ελευθερίας μόνο και μόνο επειδή δίνει μερικούς άνδρες τέτοια ενέργεια χωρίς καμία αποτελεσματικός έλεγχος από το πολιτικό σώμα – αυτό είναι το βασικό πολιτικό επιχείρημα εναντίον μιας ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας. . . Για να παραφράσω τον Κλεμανσό:. Τα χρήματα είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους Κεντρικών Τραπεζιτών, ” – Milton Friedman

***

Εξαιρεί από την Νομισματική Πράξη Μεταρρύθμισης (που υποστηρίζεται από τον Δρ Friedman: ” Είμαι απολύτως συμπάθεια με τους στόχους της πράξης Νομισματικής Μεταρρύθμισης σας … Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσοχή σας στη λεπτομέρεια σε διαδοχικές αναθεωρήσεις σας … Milton Friedman “):

Sec. 4. Εκατό τοις εκατό (100%) ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ. Άρθρο 19 (β) (2) (AD) της Federal Reserve Act τροποποιείται για να αυξήσει την αναλογία των Αναγκών Εφεδρειών για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε ισόποσες μηνιαίες προσαυξήσεις των οκτώ και μισό τοις εκατό (8,5%), σε εκατό τοις εκατό ( 100%), κατά τη διάρκεια της εν λόγω μεταβατικής περιόδου.

Sec. 15. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Δηλώνεται ως θέμα ομοσπονδιακό νόμο δικαίου ότι η ένταξη ή / και τη συμμετοχή της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ή τις υπηρεσίες της ή από το Federal Reserve Board ή Τραπεζών ή οποιοδήποτε λειτουργό ή υπάλληλο αυτής, με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα, και όλες τις άλλες διεθνείς τράπεζες, δεν συνάδει με και σε άμεση σύγκρουση με τους σκοπούς του παρόντος νόμου του Κογκρέσου.
====================

END THE FED
and

Withdraw from the Bank for International Settlements, the IMF and the World Bank

Nobel Laureate Milton Friedman is known now as one of the most influential economists of the 20th century. As our readers will have noted, Dr. Friedman praised our Monetary Reform Act and perhaps unbeknownst to them assisted in drafting it, with suggestions and constructive criticisms. Yet a few of our readers have emailed wondering how Dr. Friedman could support genuine reform in the markets based on reform legislation when he seemed to be fundamentally opposed to government interference in the marketplace.

The distinction is between theory and practice. Theoretically to minimize government interference in the operation of the free markets is an ideal, which follows Frederich von Hayek’s (author of 1944 classic The Road to Serfdom) view that maximizing the ability of business to allocate resources efficiently at the lowest levels without government or political interference combined with the freedom to contract worked best to ensure a productive economy. Conversely, the failed examples of communist and socialist governments, which prohibited or controlled private business nearly totally, seemed to cement Hayek’s view as the correct approach.

The gradual victory of Hayek’s anti-regulatory, pro-market economic views in the West, largely through the influence of Milton Friedman particularly in the 1980s Reagan-Thatcher period (Friedman was an economic advisor to President Reagan) began a worldwide deregulatory trend that eventually included the financial sector. The Economist magazine praised him as “the most influential economist of the second half of the 20th century…possibly of all of it“. In 1988 he received the Presidential Medal of Freedom and the National Medal of Science. Initially the results of implementing his pro-market prescriptions were largely positive. Excessive government regulation, particularly in more socialist economies, had in fact created a stranglehold on businesses – especially small to medium-sized – that was doing far more harm than good.

Pushed too far the same views that initially helped business resulted in an extreme anti-regulatory environment that began to benefit only the largest companies as they were increasingly freed to use their economic power to warp the free markets in their favor. This became particularly true in the financial sector in the 1990’s when they succeeded in getting part of the 1933 Glass-Steagal Act repealed with passage of the 1999 Gramm-Leach-Bliley Act. A host of federal and state regulatory acts stemming from the experiences of the Great Depression were repealed in the 1990s and beyond. Branch banking and interstate banking became widespread resulting in numerous bank mergers consolidating most banking into a handful of banks later deemed TBTF (Too Big to Fail) and so were given special, favored treatment by Treasury Secretary Hank Paulson and later Secretary Tim Geithner and Fed Chairman Bernanke with taxpayer-financed bank bailouts and low interest loans. The foxes were rewarded for gutting the hen house.

Without recounting those partial causes of the 2007-2010 Credit Contraction, suffice it to note that one result was a trend away from the almost laissez-faire (French trans. “leave it alone”) anti-regulatory approach of the 1980s on. Some have turned the blame for the current situation on Milton Friedman. Is that fair? It depends on who and what is to blame for the current recession/depression (as Present Reagan sagely noted, “If your neighbor is unemployed it’s a recession; if you are unemployed it’s a depression”).

Let us listen to Milton Friedman on the single cause of severe economic depressions:

“I know of no severe depression, in any country or any time, that was not accompanied by a sharp decline in the stock of money, and equally of no sharp decline in the stock of money that was not accompanied by a severe depression.”

Was Friedman right this time too – was this recession/depression caused by a “sharp decline in the stock of money.” If so, what was its origin? Let’s start with a look at the top of the international financial system.

The Central bankers’ Bank for International Settlements (BIS) in 1988 in its “Basel I” regulations imposed an 8% capital reserve standard on member central banks. This almost immediately threw Japan (which had banks with 3-5% capital reserves) into a 15 year economic depression as those banks contracted credit to comply with Basel I. In 2004 Basel II imposed “mark to the market” capital valuation standards that required international banks to revalue their reserves according to changing market valuations (such as falling home or stock prices). The US implemented those standards in November, 2007. Almost immediately, in December 2007 the US stock market collapsed and credit began drying up as banks withheld loans to comply with the 8% capital requirement as collateral valuations, particularly on homes, began to drop. The snowball effect of tightening credit, which reduces economic activity and values further, which resulted in further tightening of credit, etc., has produced a worldwide recession/depression.

Was Friedman to blame for that, or was the BIS and implementation of its Basel II regulations?

For those unfamiliar with the BIS – it is the central bankers’ bank. It is above all governments, is exempt from the laws of its host country – Switzerland, and its regulations, which are adopted among its 53 member Central banks, become in effect part of the banking law of those nations without legislative approval (such as that of the US Congress). Yet they effect the economies of those member nations and that of the world, as we are still experiencing, a’ la Japan. The BIS is in most respects, when combined with the IMF (International Monetary Fund) and World Bank, a worldwide version of the US Federal Reserve System. Here is former JP Morgan Chase CEO Walter Shipl­ey on this point re the IMF:

“The same thing is true on the international front. The world clearly needs the global equivalent of the Federal Reserve. That is what the role of the IMF is.”

What was Milton Friedman’s attitude towards the Fed (and towards the BIS/IMF/World Bank combo which is the global equivalent of the US Fed). For starters, he squarely blamed the Great Depression on the Fed:

“The Fed was largely responsible for converting what might have been a garden-variety recession, although perhaps a fairly severe one, into a major catastrophe. Instead of using its powers to offset the depression, it presided over a decline in the quantity of money by one-third from 1929 to 1933 … Far from the depression being a failure of the free-enterprise system, it was a tragic failure of government.”. —Milton Friedman , Two Lucky People, 233

Friedman was opposed to the very existence of the Fed:

“Any system which gives so much power and so much discretion to a few men, [so] that mistakes ‑‑ excusable or not ‑‑ can have such far reaching effects, is a bad system. It is a bad system to believers in freedom just because it gives a few men such power without any effective check by the body politic ‑‑ this is the key political argument against an independent central bank. . .To paraphrase Clemenceau: money is much too serious a matter to be left to the Central Bankers.”

Friedman was in favor of abolishing the Federal Reserve System and replacing it with a mathematical model that would keep the quantity of money increasing at a steady rate, issued directly by the government (Treasury) and ending fractional reserve banking powers for the banks, which is why he supported our Monetary Reform Act. He said he actually would “like to abolish the Fed“, and pointed out that when he wrote about reforming the Fed it was simply his recommendations of how it should be run given that it exists. Though opposed to the existence of the Fed, Friedman argued that, given that it does exist, a steady expansion of the money supply was the only wise policy, and he warned against efforts by a treasury or central bank such as the Fed to do otherwise.

Friedman emphasized the advantages of free market economics and the disadvantages of government intervention and regulation. He opposed cartels and monopolistic business practices such as the Federal Reserve Act of 1913 created in the US banking industry, delegating to them the exclusive power to create most of the US money supply. Friedman later concluded that all government intervention associated with the New Deal was “the wrong cure for the wrong disease“, arguing that the money supply should simply have been expanded, instead of contracted. Friedman and economist Anna Schwartz argued that the Great Depression was caused by monetary contraction, which was the consequence of poor policymaking by the Fed. Friedman encapsulated his philosophy in a lecture at Universidad Católica de Chile, saying: “free markets would undermine political centralization and political control.”

Friedman said: “If a government were put in charge of the Sahara Desert, within five years there’d be a shortage of sand”. Friedman’s distrust of massive government has recently been reflected in the public mood resulting in the upset election of a Republican Senator in liberal Massachusetts. After Friedman’s death, Keynesian Nobel Laureate Paul Krugman, while regarding Friedman as a “great economist and a great man,” criticized him during 2007 by writing that “he slipped all too easily into claiming both that markets always work and that only markets work. It’s extremely hard to find cases in which Friedman acknowledged the possibility that markets could go wrong, or that government intervention could serve a useful purpose.” However, Keynesian economists William Baumol and Alan Blinder repudiated that view, writing that “Friedman is surely no anarchist … He recognizes that any society needs laws, and that legislation and enforcement of the law are proper roles for government in a free society.” Friedman himself acknowledged cases where, for instance, government regulation or a public monopoly may be preferred to private monopoly (e.g., in money creation, which should be exclusively the perogative of government and never delegated to private banks to create using fractional reserve lending practices as is the present case) and noted numerous areas where he believed government intervention is necessary:

“A government which maintained law and order, defined property rights, served as a means whereby we could modify property rights and other rules of the economic game, adjudicated disputes about the interpretation of the rules, enforced contracts, promoted competition, provided a monetary framework, engaged in activities to counter technical monopolies and to overcome neighborhood effects widely regarded as sufficiently important to justify government intervention, and which supplemented private charity and the private family in protecting the irresponsible … would clearly have important functions to perform. The consistent [classical] liberal is not an anarchist.”

Rather than an economic anarchist, Friedman was a believer in freedom. He opposed what he saw in communist and socialist command economies as excessive governmental control and restriction on freedom (even in the educational realm), and similar tendencies in the Western economies. He was not a laissez-faire economist, rather he was a monetarist – a school of economic thought that may be traced back to the 16th century School of Salamanca. Monetarists do not generally support government intervention in the markets as this is contrary to a properly functioning free market system. However, if the economic system is already warped by special interests and private monopolistic practices (such as the financial system in the US is and has been since the passage of the Federal Reserve Act of 1913 cabalizing the US banking industry and allowing their cabal to create money using fractional reserve banking) then monetarists inevitably want to see balance and justice restored to the free market system, in this case by abolishing the Fed and withdrawing from participation in the BIS/IMF/World Bank combination.

Monetarists are neither supporters of socialism nor monopoly capitalism. They are instead supporters of the third way – the free market system – which opposes both aforesaid forms of economic totalitarianism. Friedman was a monetarist and a strong supporter of the free market system (even in the educational system by supporting use of school vouchers).

In the current economic setting, Freidman’s writings suggest that cutting spending to reduce the fiscal deficit would result in less transitional unemployment than raising taxes to do so. In other words, the solutions proposed by the Bush and Obama administrations of massive government intervention in the markets will prolong unemployment compared to reducing government spending (which is diverting national resources away from productive industry).

At the same time Friedman, a strong supporter of transparency, would undoubtedly support Congressman Ron Paul’s push to audit and to end the Fed. He supported prohibition of fractional reserve banking and withdrawing the US from the BIS/IMF/World Bank global equivalent of the Fed (as his support of our Monetary Reform Act which advocates exactly that demonstrates [see Monetary Reform Act Sections 4 and 15 excerpted below this article]). The BIS is responsible for this current recession/depression and with the US Fed has misused its control of great wealth and resulting influence radically to tilt the economic system in the favor of the major international banks and against all other economic sectors. This threatens to subject the political liberty of the entire world to BIS supra-governmental economic regulations since political liberty depends upon private control of private property.

Just as in the Great Depression (renamed the Great [Credit] Contraction by Friedman), the government caused the current severe recession/depression by implementing the BIS Basel II regulations and is again applying “the wrong cure for the wrong disease.” The right cure is to abolish the Fed, prohibit fractional reserve banking and withdraw from the BIS/IMF/World Bank supra-government that initiated this economic crisis. The international banks behind these financial bodies have manipulated the financial system of the world to aggregate more and more wealth into their hands, concentrating vast economic power and hence political power under their control.

What Friedman wrote regarding the US Fed, quoted above, is even more germane to the international combination of the BIS/IMF/World Bank:

“Any system which gives so much power and so much discretion to a few men, [so] that mistakes ‑‑ excusable or not ‑‑ can have such far reaching effects, is a bad system. It is a bad system to believers in freedom just because it gives a few men such power without any effective check by the body politic ‑‑ this is the key political argument against an independent central bank. . .To paraphrase Clemenceau: money is much too serious a matter to be left to the Central Bankers.” – Milton Friedman

* * *

Excepts from the Monetary Reform Act (supported by Dr. Friedman: “I am entirely sympathetic with the objectives of your Monetary Reform Act…I am impressed by your attention to detail in your successive revisions… Milton Friedman”):

Sec. 4. ONE HUNDRED PERCENT (100%) RESERVE REQUIREMENT. Section 19(b)(2)(A-D) of the Federal Reserve Act is hereby amended to raise the Reserve Requirement ratio for financial institutions, in equal monthly increments of eight and one-half percent (8.5%), to one hundred percent (100%), during the said transition period.

Sec. 15. WITHDRAWAL FROM INTERNATIONAL BANKS. It is hereby declared as a matter of federal statutory law that membership and/or participation of the United States government, or its agencies, or of the Federal Reserve Board or Reserve Banks or any officer or employee thereof, with the Bank for International Settlements, the International Monetary Fund, the World Bank, and all other international banks, is inconsistent with and in direct conflict with the purposes of this Act of Congress.
=============
http://www.themoneymasters.com/the-money-masters/milton-friedman-end-the-fed/

Βασιλειάδης Δημήτριος

……………………………………………………………………

 Βασίλειος Σωτήρας  ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ FEDERAL RESERVE SYSTEM !!!!

Maryland Department of Assessments and Taxation
Business Services

252 – U.S. Treasury Forclosing on the Federal Reserve Bank

Αφήστε μια απάντηση