Γερμανία. Γίνεται του Τραμπάϊντεν το κάγκελο !! Επαναληκτικές εκλογές μετά από 1 χρόνο στο Βερολίνο !!!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Αυτά τα ευτράπελα δεν θα περίμενε κανείς να αποδεικνύεται ότι συμβαίνουν σε μια δημοκρατική  (υποτίθεται) ευρωπαϊκή χώρα που ευαγγελίζεται τις άψογες και διαφανείς διαδικασίες εκλογών !!! 

Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2022, εδώ στον Αλφειό, γράφαμε ότι είναι άνομη και παράτυπη η εκλογή στην Γερμανία, κι ότι, εντός των ημερών αναμένεται η σίγουρη πλέον απόφαση του δικαστηρίου για επανάληψη εκλογών.

Έτσι λοιπόν, την επανάληψη των ομοσπονδιακών εκλογών, που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 , σε εκατοντάδες εκλογικά τμήματα του Βερολίνου όπου είχαν διαπιστωθεί «εκτεταμένες παρατυπίες», αποφάσισε σήμερα Παρασκευή (11/11/2022) το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υιοθετώντας σχετική εισήγηση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το cnn.gr, ο συνταγματικός δικαστής Πέτερ Μούλερ δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι τέτοιες διαδικασίες, όπως αυτές που υπήρξαν στο Βερολίνο, δεν έχουν προηγούμενο στη Γερμανία και έκανε λόγο για συνθήκες δικτατορικών καθεστώτων. Τραγελαφικές καταστάσεις !!!

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, οι τωρινοί καρεκλοκένταυροι που έχουν ζεστάνει τα οπίσθιά τους στις καρέκλες, θα προσφύγουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας για να ανατρέψουν αυτή την απόφαση !! Όμως, σύμφωνα με αναλυτές που γνωρίζουν τα πράγματα, η απόφαση δεν πρόκειται να καταπέσει !!

Για να δικαιολογηθούν οι υπεύθυνοι, λένε ότι, οι εκλογικές υποδομές του Βερολίνου δεν άντεξαν τις τριπλές εκλογές (ομοσπονδιακές, κρατιδιακές, δημοψήφισμα), με αποτέλεσμα σε πολλά εκλογικά κέντρα να λείπουν ψηφοδέλτια, να σχηματίζονται ουρές και η ψηφοφορία χρειάστηκε να συνεχιστεί και μετά τις 18:00. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος του Βερολίνου διεξαγόταν την ίδια ημέρα προκάλεσε επιπλέον προβλήματα, καθώς σε κάποια εκλογικά τμήματα δεν παραδόθηκε έγκαιρα εκλογικό υλικό. !!!

Όπως γράφει το cnn.gr, θεωρητικά, από τις νέες εκλογές μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση στο κρατίδιο του Βερολίνου, αλλά και να αλλάξει η εκπροσώπησή του στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, επηρεάζοντας και βουλευτές άλλων περιοχών. Σε ό,τι αφορά το κόστος της επανάληψης των εκλογών, η γερουσιαστής αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Ίρις Σπράνγκερ (SPD), δήλωσε στην Berliner Morgenpost ότι ο αρχικός προϋπολογισμός προβλέπει 39 εκατομμύρια ευρώ. Οι περσινές εκλογές στο κρατίδιο κόστισαν 14 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκριτικά, τον Σεπτέμβριο 2022 έγιναν εκλογές στη Ρωσσία. Όπου απέτυχαν οι προσπάθειες των Δυτικών να παρέμβουν. Η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά και με επιτυχία !!!

Δεν μας έφταναν τα ευτράπελα που συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τις αλλοπρόσαλλες εκλογικές διαδικασίες ενός μπερδεμένου εκλογικού συστήματος, έχουμε και στην Ευρώπη τα ίδια θεαματικά τραγελαφικά αποτελέσματα, να μιλάει ολόκληρος συνταγματικός γερμανός δικαστής, για συνθήκες δικτατορικών καθεστώτων !!!

Τελικά, ποιοί είναι δημοκράτες και ποιοί δικτάτορες ;;;

Αλλά όπως λέει κι ο παπάς: “όχι για εμάς παπαδιά, για τους άλλους τα λέμε” !!!

…………………………………………………………………………………………..