Bloomberg: Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το σχέδιο της Ε.Ε. για μεταφορά 18 δισ. ευρώ στον Zelensky

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μνημείο-γλυπτό στο σήμα του ευρώ κοντά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες - RIA Novosti, 1920, 09.11.2022

ΑΛΦΕΙΟΣ : Να γιατί πίεζε η Ουάσινγκτον τον Ζελένσκι λέγοντάς του: “κάνε πως μιλάς, για να μη μας φύγουν” !!

Νωρίτερα, ο υπουργός του Γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Gergely Gouyash, δήλωσε ότι, όποιος επινόησε τις κυρώσεις των Βρυξελλών για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ο καλύτερος φίλος της Ρωσσίας, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έβλαψε τη Ρωσσία, αλλά τον εαυτό της και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στο πλευρό της «άμεσης ειρήνης».

Έτσι, σύμφωνα με το RIA Novosti που δημοσιεύει πληροφορίες του Bloomberg, η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το σχέδιο της Ε.Ε. να μεταφέρει 18 δισεκατομμύρια ευρώ στις αρχές του Κιέβου στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.
.
Σύμφωνα με τους συνομιλητές του πρακτορείου, η ουγγρική πλευρά είπε στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ε.Ε. σε συνάντηση στις Βρυξέλλες ότι δεν θα υποστηρίξει την προετοιμασία πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία για το επόμενο έτος.
.
.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την Τετάρτη να παράσχει στο Κίεβο προνομιακά δάνεια σε πιο σταθερή βάση, αλλά αυτή η πρωτοβουλία θα απαιτήσει τη χρήση πρόσθετων αποθεματικών που είναι διαθέσιμα στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Michali Varga είπε στους συναδέλφους του ότι δεν θα υποστήριζε μια τέτοια επιλογή, η οποία απαιτεί την ομόφωνη υποστήριξη 27 κυβερνήσεων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Μάιο ένα εξαιρετικό πακέτο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας έως και εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κατανομή των κεφαλαίων απαιτεί επίσημη πρόταση από την ΕΚ και, στη συνέχεια, την έγκριση του Συμβουλίου της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .
.
Από τα εννέα δισεκατομμύρια, τα έξι έχουν συμφωνηθεί επίσημα, αλλά τα χρήματα δεν έχουν ακόμη πληρωθεί πλήρως. Ένα δισεκατομμύριο διατέθηκε τον Αύγουστο, άλλα δύο δισεκατομμύρια – τον Οκτώβριο. Τα υπόλοιπα στο Κίεβο αναμένονται πριν από το τέλος του έτους.
.
Έτσι, η διάθεση άλλων τριών δισ. ευρώ από το πακέτο του Μαΐου παραμένει ασυντόνιστη. Όπως είπε νωρίτερα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις , η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να συμφωνήσει για την πληρωμή αυτών των κεφαλαίων φέτος, το ποσό θα γίνει μέρος ενός νέου πακέτου 18 δισεκατομμυρίων για το 2023.

……………………………………………………………………………………………….

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry