Γερμανία: «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για υπουργός Οικονομίας ο Χάμπεκ (Παραμυθάς ήταν…όχι οικονομολόγος)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χάμπεκ είχε γίνει πρωτοσέλιδο  όταν βρέθηκε στο στόχαστρο ενός χάκερ. Εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό που έκλεισε τότε τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Twitter. Τι είχε συμβεί; Ένας 20χρονος ερασιτέχνης χάκερ υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα του Χάμπεκ -διεύθυνση, αριθμούς τηλεφώνων και άλλα προσωπικά στοιχεία- μαζί με τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων άλλων πολιτικών και διασημοτήτων. Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ο ένοχος ομολόγησε την πράξη του.

Πάντως αν και δεν ήταν μυστικό, ο Χάμπεκ ήταν συγγραφέας και μαζί με την σύζυγό του Αντρεα Πάλουτς, επίσης συγγραφέα, είχαν –φαινομενικά– την τέλεια ζωή γράφοντας από κοινού μυθιστορήματα και παιδικά βιβλία  στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν,του βορειότερου κρατιδίου της Γερμανίας που συνορεύει με την Δανία.

Ο Χάμπεκ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ο υπουργός Οικονομίας κρίνεται ως «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για την αποστολή του από το 53% των ερωτηθέντων, το 17% θα καταψήφιζε τον καγκελάριο Όλαφ ΣολτςRobert Habeck Guten Morgen GIF - Robert Habeck Guten Morgen Die Grünen - Discover & Share GIFs και μόνον το 6% την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

ΠΗΓΕΣ: Handelsblatt TODAY, Deutsche Welle, Bild